Sektory, ktoré by ste mali určite sledovať

Dnes už niet pochýb o tom, že kryptomeny sa postupne stávajú súčasťou každodenného života a zefektívňujú rôzne procesy. Môžeme sa baviť napríklad o prevodoch peňazí, platbách za produkty a služby v online obchodoch, ale aj o umení a ďalších oblastiach. Pre porovnanie pri remitenciách (prevod zarobených peňazí späť do krajiny pôvodu) sú kryptomeny podľa štatistík v priemere až 127-krát lacnejšou a 388-krát rýchlejšou alternatívou, ako doteraz využívané možnosti. Je vysoko pravdepodobné, že digitálne aktíva postupne zmenia doslova na nepoznanie aj ďalšie odvetvia a dnes sa pozrieme na to, ktoré z nich by ste mali určite pozorne sledovať.

 

Kryptomeny sú na ceste k ovládnutiu sveta online gamingu

 

S najväčšou pravdepodobnosťou ste o tom ani netušili, ale hráči tvoria až jednu tretinu svetovej populácie. S príchodom metaverse sa dá predpokladať, že toto číslo bude navyše v najbližších rokoch aj naďalej exponenciálne rásť. Takto masívny sektor ponúka množstvo príležitostí monetizácie a dnes už vieme, že kryptomeny budú určite zásadnou súčasťou. O ich implementáciu sa aktuálne zaujímajú spoločnosti ako Twitch, Microsoft Xbox a G2A. V kombinácii s podporou streamerov, ktorých sledujú milióny ľudí, môžeme očakávať naozaj veľké veci.

Digitálne aktíva si v tomto odvetví už našli využitie, ako jedna z platobných metód. Zaujímavé sú aj NFT (Non-Fungible Token), ktoré slúžia napríklad ako digitálne potvrdenie vlastníctva pre rôzne jedinečné herné skiny. Ak by ste sa pýtali, prečo by niekto potreboval potvrdzovať vlastníctvo skinu postavy v online hre, tak verte, že niektoré z nich sa už v súčasnosti obchodujú za obrovské peniaze. Predikcia budúceho vývoja zároveň otvára aj omnoho širšie trhové príležitosti pre samotné vývojárske a herné spoločnosti.

 

Narastá aj záujem a využívanie blockchainu priamo pri vývoji herných platforiem. Podľa údajov spoločnosti Tripple A, viac než 25% vlastníkov digitálnych aktív ich v minulom roku využívalo práve pri online hraní. Zároveň sa až 50% vlastníkov vyjadrilo, že v budúcnosti by mali záujem využívať svoje kryptomeny aj týmto spôsobom. To všetky by podľa predpokladov malo viesť k nárastu hodnoty herného sektora až na neuveriteľných 340 miliárd dolárov do roku 2027.

 

Ďalším extrémne zaujímavým sektorom je online hazard

 

Podľa zaznamenaných údajov došlo počas niekoľkých posledných rokov k nárastu nielen pri online hrách, ale aj pri online hazarde. Do veľkej miery k tomu samozrejme prispela aj celosvetová pandémia, kedy sa ľudia naučili, že na množstvo činností im v dnešnom svete stačí iba zopár klikov. Výnimkou nie je ani hazard a návšteva niektorých platforiem je v súčasnosti z pohľadu ponuky porovnateľná s plnohodnotným kasínom.

 

Môžete si tam zahrať klasické herné automaty, ruletu, karty alebo si staviť na rôzne športové podujatia. Výnimkou už nie je ani priama interakcia s krupiérom a ostatnými hráčmi prostredníctvom webkamery. Podobné uľahčovanie prístupu k hazardným hrám je samozrejme spojené aj s kontroverziami, ale dnes hodnotíme potenciál odvetvia v spojení s kryptomenami a nie jeho riziká, s ktorými sa budú musieť spoločnosti vysporiadať.

Vývoj online kasín započal v polovici 90. rokov minulého storočia, no prvé z nich ponúkali iba obmedzené možnosti. Táto doba je však dávno preč a dnešné platformy sú po technickej stránke omnoho vyspelejšie. Práve tu prichádzajú na scénu aj kryptomeny, ktoré hráčom poskytujú oproti klasickým peniazom navyše aj ďalšie výhody.

 

Ich prevod je extrémne rýchly a lacný, čo je plusom pre kasína, ale aj pre samotných hráčov. Požívať ich môže ktokoľvek na svete a jedinou podmienkou je pripojenie na internet. Silu decentralizácie a anonymity ukazujú aj v krajinách, kde je online hazard zakázaný zákonom. Množstvo platforiem navyše poskytuje hráčom, ktorí využívajú kryptomeny rôzne bonusy (napríklad free spiny alebo cashback systémy). Tieto možnosti aktuálne využíva stále väčšia používateľská základňa a je preto vysoko pravdepodobné, že tento trend bude v budúcnosti ešte silnejší. Z pohľadu investora je teda určite zaujímavé sledovať aj kryptomenové projekty, ktoré sa zaoberajú týmto segmentom trhu.

 

Zdroje:

bitcoinist.com, cryptoglobe.com, triple-a.io

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences