Salvádor nakúpil Bitcoin v symbolický deň

Hoci ešte nie je koniec roku, tak môžeme s predstihom povedať, že Salvádor ukončil rok 2021 vo veľkom štýle. Pre túto krajinu bol celý rok 2021 extrémne prelomový, pretože sa za toto obdobie udialo v danom štáte hneď niekoľko zásadných zmien, ktoré toho môžu zmeniť do budúcnosti extrémne veľa. Nás môže tešiť hlavne to, že veľa z týchto zmien je spojených s kryptomenami. No a či už ide o zmeny pozitívne alebo negatívne necháme na vás. Faktom ale aj napriek tomu ostáva, že táto krajina nakupuje bitcoiny na svoju súvahu, pričom tak spravila aj tento týždeň.

Nákup 21 BTC

Aj tento týždeň prikúpil prezident Salvádoru, Nayib Bukele, ďalšie bitcoiny do štátnej pokladnice. Na rozdiel od predošlých nákupov ale tento nepatril do kategórie investičných. Nie že by spravil Bukele nejaké nerozvážne alebo zbrklé rozhodnutie. Práve naopak. Išlo o veľmi premyslené rozhodnutie, ktorého cieľom nie je nejako extrémne na danom kroku zarobiť, ale poukázať na symboliku a zanietenie pre kryptomenový svet.

Bukele totižto nakúpil dané bitcoiny 21.decembra 2021. Ako sám na svojom Twitteri uviedol, tak nakúpil 21 BTC v posledný 21.deň, 21.roku, 21.storočia. No a nikomu určite neujde, že najviac pozornosti sa tak dáva práve číslu 21, ktoré je s Bitcoinom prepojené extrémnym spôsobom.

Ak by ste ale náhodou nevedeli, prečo práve číslo 21, tak sa stačí pozrieť na to, aký má Bitcoin celkový počet bitcoinov v ponuke. Ten je presne 21 miliónov BTC mincí, ktoré sa kedy dostanú do obehu. Práve kvôli tomu, že sa tento počet nikdy nijako nezmení a je nastavený na 21 miliónov, tak sa práve toto číslo stalo akýmsi symbolom kryptomenového sveta.  

Symbolika či poverčivosť? 

Aj preto sa práve v daný deň Nayib Bukele rozhodol prikúpiť 21 bitcoinov. Navyše, poukázal aj na to, že rozloha Salvádoru je približne 21 000 km2, čo on sám nepovažuje za náhodou. Tu už ale treba povedať, že symbolika je jedna vec, ale poverčivosť je niečo úplne iné. A hoci to mohol Bukele myslieť ako vtip, tak treba mať na pamäti, že nasilu hľadať význam úplne všade nie je rozumné.

Napriek tomu je ale pozitívne vidieť, že Bukele je takým fanúšikom Bitcoinu a že si nenechal ujsť ani túto príležitosť na to, aby opätovne poukázal na svoje zanietenie pre najväčšiu kryptomenu. Nám ostáva len dúfať, že jeho pokus s Bitcoinom do ktorého sa pustil tento rok na celonárodnej úrovni dopadne dobre a že sa bude len zlepšovať, aby bol dopad na obyvateľov v danej krajine čo najlepší.

Zdroje:

https://cointelegraph.com/, https://beincrypto.com/, https://u.today/

 

 

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences