Podcast: Bitcoin maximalista vs Altcoiner - ako to dopadlo?

Z času na čas vám v Kryptotrejderi pripravíme článok nielen o najnovších dianiach a udalostiach v kryptomenovom svete, ale poukážeme aj na zaujímavé video, článok, prieskum či podcast, ktoré sa zaoberajú kryptomenovými témami. No a to spravíme aj dnes, pretože debata medzi Aleksom Svetskim a Crypto BitBoyom, ktorá sa udiala pred pár dňami v podcaste Bitcoin Magazinu, určite stojí za vypočutie.

Bitcoin maximalista versus Altcoiner

Ešte predtým, ako si povieme pár najzaujímavejších tém či názorov, ktoré v danej debate nájdete, si predstavíme aktérov samotnej debaty. Prvým z nich je Aleksandar Svetski, autor článkov pre Bitcoin Magazine, zakladateľ aplikácie Amper, ktorá bola prvou aplikáciou, ktorá umožňuje DCA na Bitcoin, no a hlavne človek, ktorý býva často označovaný ako „toxický Bitcoin maximalista.“

Na druhej strane sa nám predstavil extrémne známy a populárny kryptomenový youtuber a influencer, Crypto BitBoy. Ten má jednu z najväčších fanúšikovských základní vôbec. BitBoy sa vyznačuje nielen tým, že vydáva pomerne veľa videí, ale takisto aj tým, že sa pozerá často aj po malých projektoch či altcoinoch, ktoré môžu mať obrovský potenciál. Aj pre to ho množstvo ľudí z kryptomenovej komunity nemá rado, a tvrdia, že je to iba ďalší obyčajný shiller, ktorý sa snaží profitovať na nevedomosti nováčikov a vyslovene hazarduje s kryptomenami.

Na jednej strane toxický BTC maximalista, na druhej strane zástanca altcoinov a mnohých krypto trendov ako NFT, Metaverse či DeFi. Už vopred bolo jasné, že takáto debata bude mať čo priniesť a pravdepodobne bude aj pomerne vyostrená. A tak aj bolo. Okrem urážok, nadávok či osočovania však priniesli obe strany aj zopár konštruktívnych či minimálne zamyslenia hodných argumentov, z ktorých pár spomenieme aj nižšie.

O čom bola debata?

Pochopiteľne, že drvivá väčšina tejto debaty sa niesla v znamení „hádky“ okolo Bitcoinu. Okolo toho, či je Bitcoin tá najlepšia možná investícia, technológia alebo dokonca budúcnosť nielen pre kryptomeny, ale aj pre svet. No a zatiaľ čo sa obe strany zhodli na tom, že Bitcoin je určite veľmi podstatný, tak BitBoy spomínal aj možnosti flippeningu či budúcnosti, ktorá sa môže točiť okolo Etherea.

Takýto názor samozrejme nijako nezarezonoval s Aleksom, ktorý tvrdil, že pokiaľ niekto nie je 100 % v Bitcoine, ale má tam aj iné shitcoiny, tak buď nechápe kryptomenám alebo sa snaží profitovať na hlúposti iných. No a práve profitovanie ako také bolo veľkou časťou debaty, keďže BitBoy vyčítal Aleksovi to, že na Bitcoine sa mu podarilo už extrémne zarobiť a tak nemusí riešiť jeho cenu. To ale podľa neho nie je situácia, v ktorej sa nachádza väčšina ľudí na planéte.

Okrem iného sa napríklad ešte bavili aj o celkovej situácii vo svete a to najmä z hľadiska ekonomického dopadu covidu a tlačenia peňazí na budúcnosť. Obaja sa zhodli na tom, že aktuálny stav je neudržateľný a že skôr či neskôr príde ku kolapsu spoločnosti akú poznáme. No a zatiaľ čo Svetski si myslí, že práve Bitcoin môže byť jednou z najpodstatnejších technológii či sietí, ktorá môže pomôcť pri budovaní „paralelnej spoločnosti,“ BitBoy verí, že tam môže byť oveľa viac kryptomien, ktoré pomôžu ku zlepšeniu celkovej situácie vo svete.

O čom všetkom sa ešte rozprávali? Na čom sa zhodli a v čom majú naopak úplne odlišné názory? To sa dozviete už práve v danej debate, ktorú nájdete na tomto linku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences