Eric Adams pokračuje – bude sa krypto vyučovať na školách?

Stane sa z Erica Adamsa ďalšia kryptomenová celebrita? Iba koncom minulého týždňa sme vás informovali, že Eric Adams sa rozhodol uverejniť na svojom Twitter účte, že plánuje prijať svoje prvé tri výplaty ako starosta New Yorku v Bitcoine. Reagoval tak na vyhlásenia Francisa Suareza, starostu Miami, ktorý povedal, že jeho najbližšia výplata bude 100 % v Bitcoine. Ako sa ale zdá, tak Erica Adams nemá ani zďaleka v pláne skončiť iba s týmto vyjadrením, ale pre kryptomeny chce toho spraviť oveľa viac.

Kryptomenová výučba na školách?

V poslednom interview pre CNN, ktoré sa konalo 7.novembra, sa Eric Adams vyjadril, že si myslí, že školy by mali napomáhať ku výučbe nových ideológii či spôsobov myslenia. Medzi takéto ideológie by mali podľa neho patriť aj kryptomeny. Podľa neho sú práve kryptomeny novým platobným systémom, ktorý umožňuje platby po celom svete. Taktiež ale upozornil na to, že mladí ľudia nie sú s týmito technológiami až tak zžití, ako sa môže zdať. Vyplýva to z jeho osobnej skúsenosti, kedy za ním mali chodiť najmä mladí ľudia a vypytovať sa ho na to, čo je to blockchain či bitcoiny.

Rovnako sa tiež vyjadril, že aj kvôli tomuto plánuje spraviť čo bude v jeho silách pre to, aby sa z New Yorku stalo kryptomenové mesto. Povedal tiež, že New York jednoducho musí byť stredobodom inovácie či pokroku, nech je to pokrok akýmkoľvek smerom.

Prečítajte si tiež:

Taktiež povedal, že si je vedomí toho, ako veľmi sú regulácie potrebné. Aj preto ale povedal, že sa určite pokúsi prispieť k tomu, aby sa regulácie v tomto meste posunuli tým správnym smerom. Na to ale bude treba čas a veľmi postupné premyslené kroky, ktoré sa Eric Adams aktuálne snaží pripraviť.

Týchto posledných pár kryptomenových vyjadrení od Erica Adamsa neostalo nepovšimnutých aj mimo kryptomenového sveta. Napríklad na Twitteri sa vo veľkom diskutuje na rôznych fórach, či sa Adams neangažuje v kryptomenovom svete až príliš moc.

Práve jeho posledné vyjadrenia totižto podľa niektorých znejú tak, že sa snaží „vypumpovať“ cenu aktíva, v ktorom má v pláne prijímať svoje výplaty. Kryptomenovým fanúšikom je ale viac ako jasné, že takéto niečo nie je ani zďaleka tak jednoduché ako by si niekto myslel a navyše to nedáva ani zďaleka taký zmysel, ako sa môže niekomu zdať.

Na druhú stranu sa ale nájde aj množstvo podporovateľov, ktorým sa prístup Adamsa páči. Myslia si, že práve takto pokrokový prístup zo strany nového starostu New Yorku môže spraviť práve z tohto mesta skutočný kryptomenový hub.

Starostovia v USA prijímajú Bitcoin

V piatok sme informovali o tom, že Eric Adams a starosta Miami Francis Suarez budú obaja prijímať kryptomeny ako svoje výplaty. Teda minimálne v najbližšom čase. Aktuálne sa ale zdá, že zoznam starostov v USA, ktorí majú rovnaký plán, sa rozrastá.

Ďalšou starostkou, ktorá sa takto rozhodla spraviť je Jane Castor, starostka Tampy. Tá povedala, že je určite tejto myšlienke otvorená, pričom ale bude potrebovať pomoc od skúsenejších kryptomenových ľudí. Na to už pozitívne reagoval aj Francis Suarez, ktorý bol z tohto rozhodnutia nadšený, pričom sa ihneď pokúsil „vyhecovať“ k tomuto rozhodnutiu aj ďalších starostov.

V tweete v ktorom reagoval na oznámenie Jane Castor označil ešte aj starostov Austinu (Steve Adler) a Jacksonville (Lenny Curry). Rovnako ale odpovedal aj na „problémy“ starostu mesta Jackson, Scotta Congera, ktorý povedal, že by Bitcoin rád prijímal, ale aktuálne to zákony v Tennessee neumožňujú. Suarez na to reagoval tak, že má spôsob, ako sa to celé môže vyriešiť a preto je možné, že pokiaľ má Conger naozaj záujem o prijímanie svojej výplaty v Bitcoine, tak sa mu to určite môže podariť.

Twitter ale v tomto opäť ukazuje svoju silu, keďže sa aj prostredníctvom tejto platformy opäť rozprúdilo množstvo debát, ktoré sú spojené s kryptomenami. No a práve táto, v ktorej starostovia amerických miest postupne zverejňujú, že plánujú prijímať bitcoiny ako svoju výplatu, môže opäť pomôcť ku adopcii Bitcoinu prostredníctvom zvýšenia kredibility či používateľnosti.

Zdroje:

https://cointelegraph.com/, https://u.today/, https://zycrypto.com/, https://dailyhodl.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences