Starosta New Yorku dostane prvé tri výplaty v Bitcoine

Tento týždeň môžeme v kryptomenovom svete krásne sledovať to, ako vyzerá teória hier v skutočnosti. Iba začiatkom týždňa sa totiž starosta Miami, Francis Suarez, vyjadril, že plánuje prijať svoj ďalší plat iba v Bitcoine. No a na to musel samozrejme takmer ihneď reagovať starosta New Yorku, Eric Adams, ktorého vyjadrenie posunulo to od Suareza ešte ďalej.

Suarez vs Adams = Miami vs New York

Eric Adams sa iba včera vyjadril, že plánuje obdržať svoje prvé tri výplaty vo forme Bitcoinu. Reagoval tak práve na vyjadrenia Francisa Suareza, starostu Miami, ktorý povedal, že má v pláne budúci mesiac obdržať 100 % svojej výplaty v Bitcoine. Aj takýmto spôsobom sa nám tak môže v USA čiastočne rozpútať malá „kryptomenová vojna“ medzi mestami, ktoré patria medzi tie najväčšie a najpodstatnejšie v krajine.

To, že Francis Suarez je veľkým fanúšikom kryptomien, vieme už dlhšie. Koniec koncov, niekoľko jeho rozhodnutí ako starostu Miami smerovalo práve k tomu, aby zlepšil povedomie a adopciu kryptomien v tomto meste, z ktorého plánuje spraviť novú kryptomenovú metropolu. A na to teraz musel evidentne reagovať aj novozvolený starosta New Yorku.

„V New Yorku ideme vždy vo veľkom, a preto ja obdržím svoje najbližšie TRI výplaty v Bitcoine ihneď ako sa stanem starostom. NYC sa stane centrom kryptomenového sveta a rovnako tak aj iných rýchlo rastúcich priemyslov. Len čakajte!“

Tak presne znel tweet od nastávajúceho starostu New Yorku, ktorý takýmto spôsobom reagoval práve na vyjadrenia Suareza. Navyše sa Adams v rozhovoroch pre Bloomberg či CNBC tiež vyjadril, že plánuje zistiť, čo sa dá spraviť pre to, aby sa zlepšila kryptomenová adopcia v tomto meste.  

Navyše aj on potvrdil, že rovnako ako sa Suarez pozerá po Miami Coine, tak aj Adams plánuje navrhnúť spôsob na to, aby sa v danom meste vytvoril vlastný token. Akýsi New York Coin by mohol slúžiť najmä obyvateľom mesta či jeho návštevníkom, a mal by toho umožniť dostatočne veľa na to, aby sa celkový chod NYC ešte zlepšil. Viac detailov o tomto projekte ale nezverejnil.

Napriek tomu, že sa môže zdať, že ide takmer o súboj na život a na smrť, tak Adams uviedol, že verí v zdravú súťaživosť či konkurenciu. Sám pritom verí, že práve Miami je na tom aktuálne pomerne dobre čo sa kryptomenovej adopcie týka, a preto aj takto „podpichuje“ starostu Suareza, ktorý pre kryptomeny robí veľmi dobrú prácu.

Kryptomeny sú jasný víťaz

O tom svedčí napríklad aj samotný fakt, že práve v Miami sa uskutočnila najväčšia kryptomenová konferencia v histórii, Bitcoin 2021. Aj na nej Francis Suarez vystúpil, pričom už vtedy poukázal na fakt, že plánuje z Miami spraviť kryptomenový hub. Aj preto sa rozhodol schváliť zákon, podľa ktorého sa v danom meste bude dať platiť časť dane práve prostredníctvom Bitcoinu.

Všetky takéto rozhodnutia ale od teraz budú práve kvôli vstupu Erica Adamsa pravdepodobne vnímané ako súboj o to, komu sa podarí „postaviť kryptomenový hub“ skôr. Pokiaľ ale Adams a Suarez nebudú zbytočne investovať veľa času do tvorby vlastných coinov, ale budú zveľaďovať ten kryptomenový svet, ktorý je už pripravený na adopciu a to najmä prostredníctom BTC, tak je viac ako možné, že takýto súboj bude mať len jedného víťaza. Ním budú kryptomeny, ktorým sa aj takýmito vyjadreniami od starostov popredných miest nielenže dodáva kredibilita, ale takisto sa aj zvyšuje adopcia.

Zdroje:

https://www.cnbc.com/,https://bitcoinmagazine.com/, https://www.theblockcrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences