83 %  milionárov z generácie mileniálov vlastní kryptomeny

Určite nie je žiadnym prekvapením, ak povieme, že kryptomeny si získavajú pozornosť najmä mladších generácii. Existuje na to samozrejme hneď niekoľko dôvodov. Mladšia generácia trávi napríklad oveľa viac času v digitálnom svete, ako ich rodičia a preto im nerobí problém vidieť potenciál v peniazoch či aktíva, ktoré majú „iba digitálnu formu.“ Rovnako tiež platí, že mladší investori majú risk oveľa radšej, ako staršie generácie hlavne preto, že ich cieľom poväčšinou nie je spravovať a chrániť svoj majetok, ale budovať ho. Dôvodov na to, prečo sú kryptomeny obľúbené najmä u mladších investorov je samozrejme ešte oveľa viac, na čo poukázal aj nasledujúci prieskum.

Až 83 % milionárov z generácie mileniálov vlastní kryptomeny

Podľa najnovšieho prieskumu spoločnosti CNBC, ktorý sa zameral na otázky spojené s kryptomenami, sa najmladšia generácia, ktorá vstúpila do pracovného trhu, pozerá po kryptomenách úplne najviac. Podľa výsledkov daného prieskumu vlastní až 83 % milionárov z generácie mileniálov kryptomeny vo svojom investičnom portfóliu.

Čo je ale oveľa podstatnejšie je fakt, že až 53 % z nich má v kryptomenách približne 50 % svojho bohatstva, pričom okolo tretiny vlastní viac ako 75 % svojho majetku v kryptomenách. To ukazuje, že milionári v tejto generácii veria kryptomenám vo veľkom a nemajú preto problém vo veľkom do nich aj investovať.

Daný prieskum taktiež potvrdil, že v roku 2022 sa táto situácia nemá nejak zásadne zmeniť. Približne 50 % z opýtaných totižto povedalo, že plánuje dokúpiť viac kryptomien, 40 % neplánuje ani navýšiť a ani predať, a len 6 % plánuje predávať. Zvyšok sa na otázku podrobnejšie nevyjadril.

Popularita súvisiaca s vekom?

Rovnaký prieskum sa ale takisto zameral aj na iné generácie. A v tých boli výsledky oveľa menej naklonené na stranu kryptomien. Napríklad iba 25 % z generácie X (narodenie medzi 1965 až 1985) vlastní kryptomeny, pričom generácia baby boomerov (1945 až 1965) vlastní kryptomeny iba v 4 %.

Dva dôvody, prečo tomu môže byť tak sme uviedli už v úvode. Faktom ale zostáva, že staršie generácie sa do takejto investície určite nebudú hrnúť. Nie je totižto dôvod, aby investovali do aktív, ktoré nielenže nepoznajú, ale je viac ako pravdepodobné, že im ani nerozumejú (česť výnimkám). Navyše potreba hazardu, gamblingu či špekulácie je u starších investorov oveľa menšia, ako u mladších.

Pre kryptomeny je to ale samozrejme len dobre. Tieto aktíva nepotrebujú, aby do nich všetci investovali. Ale aby ich ľudia najmä používali, čo aktuálne určite robia hlavne mladšie generácie.

Zdroje:

https://cryptopotato.com/, https://cointelegraph.com/, https://beincrypto.com/, https://bitcoinmagazine.com/

 

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences