Platfroma na štandardizované vytváranie tokenov: Polymath

Polymath odomyká bilióny dolárov v hodnote aktív vytváraním programovateľných automatizačných riešení pre štandardizované vydávanie tokenov. Polymath bol vyvinutý na blockchaine Ethereum, ale snaží sa o spustenie svojho vlastného účelového blockchainu Polymesh na uľahčenie podnikovej adopcie bezpečnostných tokenov pomocou kompatibilného frameworku, ktorý spĺňa špecifické potreby regulátorov bezpečnosti.

Polymath je zodpovedný za vydanie viac ako 150 rôznych tokenov na Ethereum. Teraz, keď blockchain Polymesh odomyká skutočný potenciál bezpečnostných tokenov je cieľom platformy chrániť dôvernosť používateľov a zabezpečiť overenie identity.

So zavedením Polymesh blockchainu prichádza migrácia tokenu z tokenu ERC-20 POLY na natívny token POLYX. Token POLYX bude podstatnou súčasťou mechanizmu konsenzu Nominated Proof of Stake (NPoS). Tiež poskytuje držiteľom hlasovacie práva. Okrem toho má Polymath za cieľ priniesť transparentnosť, dôvernosť a súlad s bezpečnostnými tokenmi a zároveň pripraviť cestu pre inštitucionálne prijatie prostredníctvom regulačných frameworkov.

Ako funguje?

Samotná sieť pozostáva zo 4 rôznych vrstiev, a to protokolovej, aplikačnej, právnej a burzy.

Protokolová vrstva je základný blockchain, ktorý má inteligentné zmluvy a aplikačná vrstva vytvára tokeny. V právnej vrstve dochádza k riadeniu siete a právne šablóny vytvárajú a používajú akreditovaní právnici. Poslednou vrstvou je burza a slúži na obchodovanie.

Spoločnosti, ktoré chcú vydať svoj token použijú Token studio, samoobslužnú aplikáciu, na vytváranie, správu a vydávanie svojich tokenov.

Po zadaní svojho tokenu vyplnením polí, ako sú právne podrobnosti a investori musia byť akreditovaní, či sú tokeny voľne obchodovateľné a aké percento tokenov vlastní spoločnosť. Tieto spoločnosti v ďalšom kroku musia nájsť zákonných zástupcov a vykonať due diligence, zaregistrovať sa v SEC a vytvoriť ďalšie potrebné dokumenty.

Akreditovaní právnici sú súčasťou ekosystému Polymath a sú k dispozícii na prenájom za platbu v POLY tokene. Po vytvorení nových tokenov je ich prenos investorom riadený smart kontraktmi.

Keď investori hľadajú nákup, najprv vložia svoje prostriedky do úschovy. Podobne aj emitenti tokenov uzamknú svoje tokeny v tejto úschove. Tokeny sa obom stranám uvoľnia až vtedy, keď vydavateľ tokenu a kupujúci splnia všetky zákonné a iné požiadavky. Kupujúci dostane svoje bezpečnostné tokeny, zatiaľ, čo vydávajúca spoločnosť dostane prostriedky v kryptomenách.

Polymath Network

Väčšina všeobecných účelových blockchainov používa inteligentné zmluvy na vydávanie bezpečnostných tokenov. Polymath však predstavuje účelovú blockchainovú sieť na zmiernenie problémov so škálovateľnosťou a výkonom týchto blockchainov.

Polymesh nielenže znižuje náklady spojené s vytváraním bezpečnostných tokenov, ale pripravuje pôdu pre vytváranie a spustenie natívnych dApps. Navyše, srdcom siete Polymath je Polymath Token Studio. Používatelia tu môžu vydávať zákazkové, transparentné, vyhovujúce bezpečnostné tokeny pomocou štandardu ERC-1400.

Okrem toho, na rozdiel od väčšiny verejných blockchainov, sieť Polymath používa identity na sprostredkovanie on-chain akcií namiesto verejných kľúčov. Každá identita v sieti má jediný administratívny kľúč.

Tento kľúč možno použiť na pridanie alebo odstránenie podpisových kľúčov z každej identity. Polymath je členom Decentralized Identity Foundation (DIF) a rôznych normalizačných orgánov. Platforma sa, preto snaží, aby bola v súlad s predpismi.

Polymesh Blockchain

Napriek tomu, že dláždi cestu pre programovateľné bezpečnostné tokeny prostredníctvom inteligentných zmlúv. Sieti Ethereum chýbajú niektoré dôležité atribúty, ktoré inštitúcie vyžadujú.

Napríklad samotné Ethereum nemôže zabezpečiť súlad s predpismi spôsobom, ktorý poskytuje inštitucionálnu dôveru. V súlade s tým Polymath predstavuje Polymesh blockchain na uľahčenie bezproblémového vydávania, správy a likvidity tokenov.

Polymesh je účelovo špecifický blockchain vytvorený pre súkromie, dodržiavanie predpisov a správu komunity. Spolu so zavedením natívneho tokenu POLYX je cieľom blockchainu sprístupniť vydávanie vyhovujúcich bezpečnostných tokenov. To sa dosiahne pomocou mechanizmu konsenzu NPoS.

Nominated Proof of Stake (NPoS)

Mechanizmus konsenzu NPoS je variantou konsenzu PoS. Uľahčuje výber validátorov pre účasť na konsenze a používa sa v blockchainoch založených na Substrate.

Nominátori si môžu vybrať overovateľov, ktorým dôverujú, tak, že s nimi vložia tokeny POLYX a získajú pasívny príjem prostredníctvom blokových odmien. Navyše, uzamknutím tokenov týmto spôsobom sú účastníci siete motivovaní konať čestne, pretože ich podiel by mohol byť znížený, ak budú konať nečestne.

Polymath Token Studio

Slúži ako samoobslužná aplikácia na vydávanie a správu bezpečnostných tokenov. Služba ponúka jednoduchý a intuitívny spôsob, ako si môže každý vytvárať svoje vlastné bezpečnostné tokeny s prispôsobiteľnými parametrami pomocou tokenového štandardu ERC-1400. Používatelia môžu meniť svoje bezpečnostné tokeny bez toho, aby museli vytvárať nové.

Inteligentné rozšírenia

Tieto rozšírenia sú srdcom siete bezpečnostných tokenov Polymesh. Pomocou inteligentných rozšírení môžu vydavatelia tokenov naprogramovať vlastné pravidlá do bezpečnostných tokenov a zároveň ich vykonávať v súlade s predpismi a štandardizovaným spôsobom. Nielenže to zjednodušuje dodržiavanie predpisov, ale robí to bez kompromisov vo funkčnosti.

ERC-1400

Štandard ERC-1400 je štandardizovaný framework, ktorý umožňuje vývojárom, regulačným orgánom a vydavateľom tokenov podporovať nové a existujúce triedy aktív s väčšou istotou a jasnosťou regulácie. Štandard ERC-1400, ktorí v roku 2018 vyvinuli Adam Dossa a Pablo Ruiz z Polymath, umožňuje vydavateľom tokenov vytvárať ľahko spravovateľné bezpečnostné tokeny pomocou už existujúcich šablón. Tento štandard tokenov sa špeciálne zameriava na vytváranie bezpečnostných tokenov uplatňovaním jurisdikčných zákonov a postupov dodržiavania predpisov, pričom zostáva transparentný a bezpečný.

Riadenie

Držitelia tokenu POLYX, ktorí sú držiteľmi platnej identity Polymesh, môžu hlasovať o návrhoch riadenia. Riadiaca rada je navyše primárnym riadiacim orgánom blockchainu Polymesh. Riadiaca rada však dohliada aj na rad podvýborov. To zahŕňa technický výbor pre dohľad nad modernizáciou siete a ekonomický výbor, ktorý sa stará o vydávanie tokenov POLYX a poplatky.

Poradný výbor je tiež zodpovedný za ad-hoc programy a stimuly, zatiaľ, čo výbor pre riadenie spoločnosti a nominačný výbor zavedie kódex správania a etické zásady. Okrem toho bude proces riadenia Polymath obsahovať bezhlavé aktualizácie, aby sa minimalizovalo narušenie siete a potenciálne duplikácie aktív.

Bezpečnostné tokeny

Bezpečnostné tokeny možno považovať za digitálne zmluvy pre aktívum. Frakčné vlastníctvo na blockchaine poskytuje investorom transparentnosť a zároveň pomáha prepojiť tradičný finančný sektor so svetom decentralizovaných financií (DeFi). Okrem toho môžu bezpečnostné tokeny pôsobiť ako likvidné zmluvy pre akúkoľvek triedu aktív. To zahŕňa tokenizované majetkové práva, firemné akcie, umenie a nehnuteľnosti.

Okrem toho môže vydávanie bezpečnostných tokenov zohrávať kľúčovú úlohu pri zabezpečovaní financovania počas spustenia alebo ponuky bezpečnostných tokenov. Tokeny zabezpečenia zase poskytujú prístup na trh, hlbokú likviditu a demokratizáciu 24 hodín denne, 7 dní v týždni bez potreby sprostredkovateľov.

POLY token

Token POLY je štandardný token ERC-20, ktorý podporuje sieť Polymath. S tokenom POLY sa obchoduje prostredníctvom vydávania tokenov, vytvárania inteligentných zmlúv a právneho overenia.

                                                     

Vytváranie bezpečnostných tokenov na Ethereu využíva štandard tokenov Polymath Ethereum ST-20. Tokenový štandard ST-20 má zabudované regulačné požiadavky pre finančnú bezpečnosť na zjednodušenie dodržiavania predpisov.

POLYX token

Token POLYX bude nevyhnutný pre protokolárne poplatky a vydávanie tokenov prostredníctvom Polymath Token Studio. V súlade s tým získajú overovatelia siete blokové odmeny vo forme tokenov POLYX. Okrem toho zavedenie natívneho tokenu POLYX zníži poplatky za vytváranie bezpečnostných tokenov. Navyše to uľahčí spustenie natívnych decentralizovaných aplikácií (dApps) na blockchaine Polymesh.

Token POLYX bude podporovať blockchain Polymesh podobným spôsobom, ako poplatky za gas v ekosystéme Ethereum. Transakčné poplatky a prevádzkové náklady, ako také budú vyžadovať natívny token.

Okrem toho, keď sa spustí hlavná sieť Polymesh, riadiaca rada Polymath bude dohliadať na tokenový most z POLY na POLYX najmenej jeden rok po spustení. To umožní držiteľom tokenu POLY vymeniť svoje tokeny za token POLYX v pomere 1:1.

V čom je tento projekt iný?

Regulačná istota

Predaj bezpečnostných tokenov musí byť v súlade s finančnou reguláciou USA, jednou z najprísnejších na svete. Emitenti môžu použiť platformu na registráciu predaja v SEC a na založenie príslušných právnych dokumentov. Investori musia pred účasťou na predaji najskôr prejsť kontrolami AML/KYC.

Prístupný

Platforma bola navrhnutá tak, aby sa dala ľahko používať. Nevyžaduje žiadne technické znalosti o blockchaine. To znamená, že spoločnosti sa môžu sústrediť na predaj vlastného imania. Emitenti môžu dokonca využiť aplikáciu wizard, ktorá dokáže vytvoriť funkčné zabezpečenie v priebehu niekoľkých minút.

Žiadny sprostredkovateľ

S tradičným predajom cenných papierov je spojený dlhý a zložitý dodávateľský reťazec. Spoločnosti využívajúce Polymath môžu predávať vlastný kapitál priamo investorom.

Štandard

Polymath vyvinul tokenový štandard ST-20. Podobne, ako pri štandarde ERC-20 to znamená, že tokeny, ktoré sa spúšťajú na platforme a sú technologicky podobné.

Zdroje:

https://academy.moralis.io/blog/exploring-polymath-the-poly-token-and-the-polyx-token,https://medium.com/fmfw-io/polymath-the-ethereum-of-security-tokens-67d4bfc6b80e,https://decrypt.co/resources/polymath

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences