Hra v oblasti Metaverse: Star Atlas

Oblasť Metaverse sa neustále rozvíja, a preto vznikajú stále nové herné platformy. V tomto rozvíjajúcom hernom svete vznikla aj jedna z prvých krypto RPG hier Star Atlas.

Úvod

Star Atlas sa odohráva v roku 2026 a  je to virtuálna hra v oblasti Metaverse, kde tri frakcie bojujú o zdroje a dosiahnutie politickej nadvlády na dobytom území. Hráči hry Star Atlas sa stávajú občanom jednej z týchto frakcií. Každá frakcia predstavuje geopolitickú ideológiu, ktorá určuje vplyv, ktorý hráč bude mať na intergalaktickom kontinente.

Kombinácia tradičnej hry s blockchain technológiou a ekonómiou poskytuje pohlcujúci zážitok spolu s úžasnou detailnou grafikou v reálnom čase postavenej pomocou neskutočnej technológie Nanite.

Star Atlas ekosystém bol postavený na blockchaine Solana. Vďaka Solane, hra Star Atlas používa NFT  tokeny ako súčasť ekonomiky v hre. Táto ekonomika zrkadlí reálnu svetovú ekonomiku postavenú okolo vlastníctva v reálnom svete.

Star Atlas úzko pripomína mechaniku blockchainu cez ťažbu a staking. Pomocou ťažby a stakingu umožňuje hra hráčom, aby dokázali, že aktíva v hre sú legitímne a môžu byť v skutočnosti použité v hre.

Hráči môžu vlastniť In-Game aktíva, ktoré sa dajú získať prostredníctvom režimu prieskumu v hre. Tieto aktíva pridávajú hodnotu do hry zvýšením atribútov alebo vylepšuje schopností hráča. Okrem toho, Star Atlas sieť umožňuje hráčom prevádzkovať banícke uzly a staking uzly na zabezpečenie siete a pomôcť hráčom zarábať odmeny.

Ako funguje?

Pomocou Engine 5 Nanite technológie v projekte, ponúka užívateľom veľmi realistický zážitok. Okrem toho ponúka užívateľom a hráčom možnosť zarobiť kryptokíva kúpou a predajom aktív v hre ako NFT. Hráči v Star Atlas môžu obchodovať a zarábať tokeny obchodovaním. Ponúka jedinečné skúsenosti z  reálneho života v decentralizovanom svete.

Keď chcete byť hráčom v tomto futuristickom sci-fi prostredí, musíťe si vybrať jednu z troch frakcií. Prispievaním v týchto frakciách prostredníctvom hry, hráči môžu zarábať odmeny za svoje príspevky, ktoré zlepšujú hru. Hráč ma na výber z troch frákcií, a to MUD Territory, ONI Region alebo Ustur Sector.

MUD Territory

Bahennému územiu vládne ľudský druh. MUD je v blízkosti surovín, ktoré sa používajú v procese výroby komponentov pre medzi vesmírne cestovnie a balistickú technológiou.

ONI Region

ONI región vedie konzorcium mimozemských pretekárov. Primárne výhody regiónu ONI sú prístupom k husto zoskupených surovín v ich kontrolovanom území. Tieto materiály sú veľmi vyhľadávané na použitie vo vývoji pokročilých stealth a radarových technológií.

Ustur Sector

Sektor Ustur je ovládaný kybernetickými strážcami. Pridaním k sektoru USTUR si môžete vytvoriť svoju vlastnú cestu vo fyzickom vesmíre. Získate prístup k zriedkavým minerálom, ktoré sú nevyhnutné na rozvoj technológií.

Blockchain technológia

Hra tiež využíva technológiu blockchain rôznymi spôsobmi. Zahŕňa to Atlas Token a Polis token v herných menách a tokeny NFT predstavujúce vlastníctvo aktív. Hra Star Atlas používa inteligentné zmluvy na blockchaine Solana, aby vytvorili scenáre hier a poskytli funkcie decentralizovaných financií (DEFI) pomocou Serum DEX. Okrem toho, že hráči môžu transparentne obchodovať v hre na reťazci prostredníctvom NFT Marketplace alebo môžu hráči zarobiť aktíva prostredníctvom ťažby.

Hra Star Atlas je tiež vybavená režimom Play for T Keys. Tento režim umožňuje hráčom zamknúť digitálne aktíva alebo vytvoriť stávku na výsledok hry.

Hra ponúka rôzne herné režimy, ktoré kombinujú viac žánrov do pohlcujúceho a flexibilného herného prostredia. To zahŕňa RPG, simuláciu vesmírneho letu, preskúmavanie a Grand stratégie.

Core Game

Hra kombinuje prvky z Grand stratégií a RPG s vesmírnym prieskumom a územnou kontrolou. Hráči môžu spravovať vozidlá a flotily rôznych kozmických lodí. Ďalším kľúčovým konceptom hry sú ťažobné operácie. Tieto operácie sa môžu uskutočniť na pozemku aj vo vesmíre.

Okrem toho sa hráči môžu zúčastniť PVE, PVP a virtuálnej reality (VR). Navyše, hráči môžu využiť špecializované vybavenie pre účasť na dynamickom kariérnom systéme.

Grand Strategy

Rozšírenie Grand Strategy Game prinucuje hráčov, aby používali staking, vybudovali a rozširovali ríše, implementovali obchodné trasy a zúčastňovali sa na taktických bitkách, ktoré si hráči môžu prezrieť v rôznych regiónoch v rámci mapy.

Prieskum

Star Atlas umožňuje hráčom preskúmavať hlboký vesmír a objavovať vesmírne a pozemne aktíva. Keď hráč nájde tieto aktíva, môže si ich nárokovať ako svoj majetok. Navyše, hráči môžu vylepšiť tieto aktíva a obchodovať s nimi prostredníctvom univerzálneho trhu.

Tento režim hry ponúka kompletný výhľad, na miesto ktoré zobrazuje exteriér kozmickej lode hráča. Plus, tento režim obsahuje Röntgenový pohľad, ktorý poskytuje vizualizáciu prierezu interiéru vesmírnej lode. Hráči môžu tiež vidieť posádku lode a monitorovať ich úroveň.

RPG

RPG prvok hry pochádza zo základného princípu ekonomiky Star Atlas. S vyťaženými surovinami a vylepšením rôznych komponentov a in-game položiek môžu hráči budovať svoju úroveň.

Vesmírny simulátor letu

S ohromujúcou grafikou v reálnom čase, režim Space Flight Simulation v hre Star Atlas poskytuje pohlaď prvej osoby a hráč vidí, ako cestuje cez hlboký vesmír. Lode môžu byť pilotované manuálne alebo hráči môžu mať kapitánov svojej vlastnej lode, zúčastňovať sa s nimi na bitkách a využiť hernú mechaniku špecifickú pre ich rolu. Navyše, hráči sa môžu ponoriť do hry pomocou virtuálnej reality (VR).

NFT Marketplace

Star Atlas Universal Marketplace je NFT trh, kde si každý hráč môže kúpiť a predávať herne aktíva. Hráči môžu inzerovať platené prace pre úlohy v hre prostredníctvom trhu NFT. Hráči si môžu zakúpiť banícke zariadenie, kozmické lode, komponenty, zberateľské predmety, osobné veci špecifické pre frakcie a ďalšie. Aktíva v hre sa ukladajú na Solana Blockchaine pomocou krypto peňaženky a môžete ich vidieť v inventári.

UAMM

Čisté výnosy z predaja aktív NFT budú prispievať k Atlas:USDC AMM FOORE ako univerzálny LP. Tieto finančné prostriedky budú k dispozícii každému hráčovi, ktorý si chce vymieňať aktíva v hre za alternatívne digitálne aktíva.

Ekonomika v hre

Star Atlas In-Game ekonomika umožňuje hráčom vybudovať intergalaktické impérium tým, že vyzýva ostatných hráčov, aby sa spojili a organizovali, stavali a bojovali proti neznámym územiam. Cieľom hry je tieto skupiny rozvíjať do prosperujúcich civilizácií, ktoré skúmajú expanzívny vesmír na cudzích technológiách a intergalaktickej diplomacii.

Väčšina hier Massively Multiplayer Online (MMO) vyžadujú dokončenie opakovaných úloh a používajú sa zužujúce stimulové prostreidky, ktoré môžu viesť k únave hráčov a nedostatku vzrušenia. Star Atlas však používa systém zručností, ktorý znižuje únavu hráča a preťaženie viacerých účtov. Hráči môžu vyčleniť svoj čas a zdroje na aktivity, ktoré vyhovujú ich osobným cieľom alebo cieľom určeným frakciou, alebo úrovňou, ktorú si vyberú. Okrem toho progresia zručností umožňuje hráčom odomknutie bonusov a odmien, ktoré možno zakúpiť pomocou natívneho tokenu Atlas.

ATLAS Token

Token Atlas je mena v hre v rámci ekosystému Star Atlas. Token je jednotkou výmeny za nákup a predaj aktív v hre. Zahŕňa to vozidlá, posádku, pôdu, vybavenie, suroviny a komponenty.

Navyše, token Atlas je nevyhnutný pre realizáciu prevádzkových požiadaviek v celej hre. To môže byť vo forme priamych peer to peer transakcií alebo prostredníctvom non-playable character (NPC) obchodníkov. Hráči musia starostlivo vyvážiť prevádzkové náklady z baníctva, paliva, posádky a opravy vozidiel. Na tento účel musia hráči držať určité množstvo tokenu ATLAS a platiť za nákupy v hre. Atlas Token bude aj primárnou menou, ktorá sa používa v rámci NFT trhu.

                                                                             

POLIS Token

Token Polis je multifunkčný token riadenia Star Atlas. Držitelia tokenov sa môžu stať súčasťou decentralizovanej autonómnej spoločnosti (DAC) na riadenie mikro ekonomík. Token Polis dáva hráčom schopnosť ukladať poplatky, pokuty a dane za každého mimo DAC, ktorý vstúpi na nezávisle vlastnené územia.

                                                                              

Držitelia tokenov môžu získať jurisdikčné vlastníctvo území, bez ohľadu na to ktorý hráč vlastní pozemok alebo vybavenie na tomto území. Držitelia tokenov môžu obmedziť schopnosť iných hráčov fungovať v rámci určitých jurisdikcií a môžu vytvoriť zákony na presadzovanie pravidiel v rámci regiónu. Avšak, pre tie zákony, ktoré sa majú zaviesť sa musí dohodnúť veľká skupina hráčov. Žiadny jediný držiteľ nemôže formulovať pravidlá a zaviesť zákony bez spolupráce iných.

Okrem toho, držitelia tokenu Polis môžu ovplyvniť vývoj hry Star Atlas. To zahŕňa aspekty hry, ako je miera inflácie, plány vydania majetku a celkový smer hry.

Zdroje:

https://financialeconomy.net/what-is-star-atlas-coin-atlas-and-how-does-it-work.html,https://academy.moralis.io/blog/what-is-star-atlas-and-the-atlas-token,https://www.coingecko.com/buzz/what-is-star-atlas

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences