Decentralizovaná sociálna platforma: BitOrbit

V odvetví decentrlizácie vznikajú sociálne platformy, ktoré chcú priniesť svojim použiíaťeľom úplnú kontrolu nad svojimi údajmi, aby nemohli byť zneužite tretími stranami, ako je to do teraz v centralizovaných sociálnych sieťach.

BitOrbit je decentralizovaná sociálna sieť na blockchaine Velas. Platforma je prvou sociálnou sieťou na Velas blockchaine a uľahčuje speňažiť sociálny obsah. Blogeri a tvorcovia obsahu si môžu vytvoriť BitOrbit profil a zarábať peniaze zo zdieľania ich obsahu pomocou peňaženky. Platforma je odolná voči cenzúre, voľne použiteľná s nulovými poplatkami. Avšak, tvorcovia sa môžu rozhodnúť či ich obsah poskytnú pre každého alebo ho predajú vytvorením odkazu a pripnutím ho na profile sociálnych médií.

Tiež ponúka vloženú funkciu chatu, aby bolo jednoduché pre sledovateľov a zákazníkov s daným používateľom komunikovať. Navyše, keď používatelia, ktorí držia BITORB token, môžu vytvárať BitOrbit NFT token pomocou generátora Bitorbit NFT. Platforma tiež umožňuje používateľom synchronizovať svoje zoznamy kontaktov a vytvoriť súkromné skupiny v rámci aplikácie BitOrbit. Okrem toho cieľom platformy je zamerať sa na to, aby používatelia prevzali kontrolu nad ich sociálnym obsahom. Projekt to dosiahne tým, že poskytuje vysoký sociálny nástroj pri zachovaní súkromia používateľa.

Ako funguje?

Aplikácia je úplne zadarmo, bez skrytých poplatkov za funkčnosť a mesačných poplatkov. Platforma nemá žiadne obmedzenia účtu, používatelia si môžu vytvoriť toľko účtov koľko potrebujú. BitOrbit má v súčasnosti podporu a funkčnosť pre menu VLX. Správy, ktoré si užívatelia na platforme vymieňajú, sú uložené na serveri so šifrovaním end-to-end Bitorbit a nie sú uložené v blockchaine.

Vlastnosti Platformy

Vstavaná krypto peňaženka

Schopnosť posielať krypto aktíva od používateľa k používateľovi podľa metódy priameho odoslania.

Pridané súkromné skupiny

Telegram má tajné chaty medzi používateľmi, ale žiadne tajné skupiny medzi skupinou používateľov. Chceme pridať túto funkciu, aby sa komunikácia medzi stabilnými skupinami stala viac anonymnou a bezpečnou.

Vstavané aplikácie

Telegram má potenciál byť všestrannou aplikáciou pomocou telegramových robotov. Ale roboti sú viazaný obrázkami, textom a tlačidlami. Mohli by sa vylepšiť nahradením ich rozhrania s React Native Components, kde každá organizácia môže nakonfigurovať UI / UX ich botov individuálne.

Vstavaný video kanál

V súčasnosti je telegram len chat servis, zatiaľ čo WeChat je kompletná sociálna sieť. Platforma chce súťažiť s WeChat pridaním funkcií sociálnych médií na telegram.

Synchronizácia údajov a zoznam kontaktov

Užívateľ už nemusí pozívať svojich priateľov do nového chatu ale dostane prístup k údajom a zoznamom kontaktov, aby sa spojili.

Velas Blockchain

Velas je švajčiarskou technológiou, ktorá vytvára rušivé blokchainové aplikácie na posilnenie ľudí po celom svete. Velas Blockchain je domovom rôznorodého ekosystému prístupných decentralizovaných produktov a služieb. Tím Velas má tiež rozsiahle skúsenosti v kryptografií, matematike a inžinierstve.

Velas je forkom Solana Blockchainu a predstavuje integráciu Ethereum Virtual Machine (EVM).. Bitorbit je jedným z mnohých decentralizovaných aplikácií (dapps) na sieti VELAS, ktorá poskytuje škálovateľnú platformu pre budovanie dapps s rýchlosťou transakcií až 75 000 za sekundu (TPS) s použitím AI-asistovaného Delegated proof of stake (DPoS) mechanizmu konsenzu. Okrem toho, spoločnosť Velas Blockchain sa môže pochváliť ultra nízkymi transakčnými poplatkami, super rýchlymi potvrdeniami a podporou inteligentnej zmluvy s použitím programovacieho jazyka Solidity.

Velas poskytuje všetku potrebnú podporu marketingu a rozvoja pre BitOrbit, aby sa stal vážnym konkurentom v decentralizovanom sociálnom svete. Okrem toho, Velas ponúka rad inovatívnych produktov, vrátane služieb okamžitých platieb a flexibilných monetizačných nástrojov pre decentralizované sociálne médiá. Natívny VLX Token sa tiež používa v mnohých decentralizovaných aplikáciách Velas, vrátane Bitorbit.

Velas je navyše vysoko efektívna inteligentná zmluva, ktorá poskytuje komplexné nástroje pre vývojárov na vytvorenie decentralizovaných aplikácií (dapps) pre rôzne prípady použitia.

Monetizovanie sociálneho obsahu

Bitorbit je platforma sociálnych médií, ktorá kombinuje najlepšie prvky tradičných sociálnych médií s decentralizovanou infraštruktúrou založenou na blockchaine. Projekt má niekoľko komponento:

1. Sieť pracuje podobne ako Facebook, Instagram alebo Twitter. Užívatelia si môžu vytvoriť BitOrbit profil a zdieľať obsah so svojimi zákazníkmi, fanúšikmi a priaznivcami. Platforma ponúka rôzne nástroje na speňažovanie sociálneho obsahu.

2. Užívatelia môžu pristupovať k modulu chatu peer-to-peer (P2P) priamo z ich BitOrbit profilu. Funkcia chatu podporuje vytváranie skupín a kanálov, ktoré pomôžu budovať komunity.

3. In-Build peňaženka ponúka používateľom bezpečné miesto na uloženie svojich aktív a transakcií s ostatnými používateľmi. Peňaženka je nevyhnutná pre monetizáciu sociálneho obsahu a nakupovanie prémiového obsahu..

4.  Sada aplikácií dostupných používateľom platformy. Podobne, ako Telegram umožňuje používateľom spustiť aplikácie, ako sú chat boti, bude BitOrbit povoľovať tvorcom rozvíjať a spúšťať svoje vlastné aplikácie na platforme na prispôsobenie rozhraní a užívateľských zážitkov.

BitOrbit NFT Generator

Bitorbbit NFT (Non-Fungeble Token) generátor umožňuje používateľom zamykať natívny token BITORB. Na druhej strane to umožňuje používateľom získať náhodne BitOrbit NFT.

Ďalšou kľúčovou hodnotou návrhom je ochrana osobných údajov. Zatiaľ, čo mnohé centralizované platformy sociálnych médií sú náchylné na hromadný zber dát, BitOrbit uchováva užívateľské údaje súkromné. Namiesto predaja rôznych dátových bodov, aby zarobili príjmy pre akcionárov, Bitorbit poskytuje cesty pre speňažovanie sociálneho obsahu, ktorí prínášajú priamo tvorcovia.

Bezpečnosť platformy

BitOrbit tím verí, že používatelia by mali mať v úplnej kontrole svoje údaje. Platforma, preto zabraňuje zachytávaniu dát s použitím pokročilých kryptografických techník, vrátane Shamirovej schémy, diffie Hellman algoritmus, eliptic, Curve Kryptografia a ZK Snarks.

Vďaka dôvere v matematiku namiesto jedného bodu zlyhania, platforma Bitorbit minimalizuje pravdepodobnosť uniknutia údajov a hacknutia.

BITORB Token

Natívny BITORB token je nástroj na decentralizovanej platforme sociálnych médií. Token BITORB slúži rôznym funkciám v celom ekosystéme, vrátane stakingu, správy platformy, platieb a transakčných poplatkov. BITORB token je deflačný. Je to spôsobené tým, že platforma stanovuje maximálnu ponuku jednej miliardy tokenov a mechanizmus spaľovania transakcií.

Držitelia BITORB tokenov majú právo hlasovať o aktualizácii návrhov, financovania grantov a modelu spaľovania tokenovv. Plus, tí, ktorí zamknú BITORB tokeny, dostanú jedinečné BitOrbit NFT z generátora NFT.

                                                                                  

BitOrbit peňaženka

Vstavaná peňaženka je nevyhnutná pre speňažovanie sociálneho obsahu cez BitOrbit platformu. Tvorcovia dostanú platby za prémiový obsah pomocou peňaženky. Okrem toho Bitorbit peňaženka je viazaná a bude podporovať fakturáciu a priame digitálne platby.

Zdroje:

https://academy.moralis.io/blog/what-is-bitorbit-and-the-bitorb-token,https://portalcripto.com.br/en/what-is-bitorbit-bitorb-token-app-to-monetize-content/#Como_funciona_BitOrbit_BITORB_Plataforma,https://medium.com/velasblockchain/velas-products-bitorbit-decentralized-social-network-db45cdde0f24

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences