Decentralizovaná free to play platfroma: Gala Games

Gala Games v súčasnosti hostí najväčšiu sieť herných uzlov na svete.

So zameraním na účasť a decentralizáciu komunity, Gala Games ponúka hráčom vlastnú sieť hier založených na blockchaine. Vytvorením inovatívnej vývojovej platformy pre užívateľsky prívetivé decentralizované hry majú hráči možnosť stať sa súčasťou svojich obľúbených hier novými vzrušujúcimi spôsobmi. Okrem toho môžu používatelia získať digitálne aktíva ako odmeny, s ktorými môžu obchodovať na externých burzách kryptomien.

Platforma je tiež hostiteľom niekoľkých blockchainových a krypto hier v rôznych fázach vývoja. Plán ekosystému Gala Games tvoria a riadia hráči a držitelia tokenu ERC-20 GALA.

Gala Network funguje vďaka používateľom. S viac, ako 20 000 aktívnymi hráčskymi uzlami má ekosystém Gala Games viac ako jeden milión aktívnych používateľov mesačne (MAU). S komunitou vo svojom srdci projekt od spustenia zaznamenal neustály nárast, pričom sa predalo viac ako 26 000 herných aktív NFT.

Ako funguje?

Gala Games je trochu podobný obchodu Steam alebo GOG v tom, že obsahuje širokú škálu hier, ktoré si môžu používatelia vybrať a hrať. Na rozdiel od týchto obchodov sú však všetky hry 100% free to play a sú prístupné cez blockchain prostredníctvom decentralizovanej aplikácie (DApp).

Hráči majú k dispozícii plnohodnotný obchod NFT, ktorý podporuje všetky herné aktíva vlastnené hráčmi. Tieto položky sú rozdelené do šiestich tried, a to sú bežné, neobvyklé, zriedkavé, epické, legendárne, staroveké a možno ich kúpiť alebo predávať vo viacerých kryptomenách vďaka integrácii s CoinPayments.

Ekosystém

Ekosystém Gala Games pozostáva z rôznych blockchainových a kryptografických hier v rôznych fázach dokončenia. Jednou z vyvíjaných herných aplikácií Gala Network je hra Tower Defense a Fortified. Ako prehliadačová aplikácia môžu hráči vlastniť svoje pozemky a aktíva, ako NFT a súťažiť hráč proti hráčovi (PvP). Navyše, hráči, ktorí nevlastnia žiadne NFT ani pozemky, môžu stále hrať a súťažiť o prístup k cenám.

Ďalšou hernou aplikáciou Gala Network je Spider Tanks,ktorá je momentálne v beta verzii. Táto hra vyvinutá spoločnosťou GAMEDIA umožňuje hráčom vybrať si svoje bojové tanky NFT a potom súťažiť s ostatnými hráčmi v arénach Spider Tanks. Vďaka použitiu blockchainu môžu hráči vlastniť svoje digitálne aktíva NFT a obchodovať s nimi na burzách.

GalaChain

Momentálne je stále vo vývoji a čoskoro sa stane natívnym blockchainom siete Gala Network. GalaChain, ktorí prevezme rovnakú zodpovednosť ako Treasure Chest, rozšíri možnosti funkcií spravovania aktív.

Hoci funkcie a operácie budú z veľkej časti rovnaké, názvy určitých akcií sa zmenia. Napríklad, namiesto toho, aby sa odmeny používateľov hromadili v Treasure Chest, budú mintované na GalaChain a objavia sa v GalaChain peňaženkách používateľov.

V súčasnosti musia používatelia mintovať svoje odmeny, aby ich mohli previesť zo svojej truhlice s pokladom do externej peňaženky Ethereum. V dôsledku toho musia používatelia platiť náklady za gas a tiež pri posielaní aktív zo svojej peňaženky GalaChain do peňaženky Ethereum.

Ako nový suverénny blockchain bude GalaChain slúžiť výlučne na mintovanie a obchodovanie s aktívami spolu s hosťovaním decentralizovaných blockchainových hier.

Mirandus

Mirandus je ďalšia hra v Gala Network, ktorá sa v súčasnosti vyvíja a redefinuje tradičný herný model. Ako masívna online hra na hranie rolí (MMORPG) a simulátor dobrodružstiev ponúka Mirandus hráčom skutočnú flexibilitu ich úlohy v tejto epickej fantasy hre. Vo svete ovládnutého piatimi hráčmi nazývanými monarchami si hráči môžu vybrať či budú slúžiť panovníkom, vytvoria obchod v jednom z miest alebo sa vydajú bojovať s príšerami.

           

Platforma Gala Games znamená, že hráči môžu nakupovať pozemky ako, NFT a obchodovať alebo prenajímať pozemky v rámci hry. Okrem toho môžu hráči vytvárať v hre decentralizované ekonomiky od malých fariem až po obrovské mestá.

Town Star

Prvá a vývojovo najpokročilejšia herná aplikácia na Gala Games je Town Star. Hráči si vytvárajú svoje vlastné mestá a súťažia o ceny v týždenných súťažiach. Town Star, ktorý má viac ako 600 miliónov účastníkov, je priekopníckou súčasťou vývoja licencií Game Node.

Licencie Town Star Node sú najnovším vývojom, ktorý dáva hráčom možnosť stať sa súčasťou hry ako nikdy predtým. S obmedzeným počtom dostupných licencií môžu hráči zdieľať pracovné zaťaženie podľa požiadaviek hernej siete Town Star. Dizajn licencií Town Star Node prísne dodržiava štandardy a operácie siete uzlov zakladateľa. Namiesto súťaženia v sieti uzly používajú dizajn, ktorý funguje paralelne medzi sebou. Na oplátku dostávajú používatelia odmeny v tokene TOWN.

Tento nový model hráčskej účasti pretvára vývoj komunitných hier. Navyše to ponúka značné možnosti škálovateľnosti pre budúce herné aplikácie ako súčasť ekosystému Gala Games. Licencia Town Star Node je len začiatkom budúcich licencií herných uzlov.

Treasure Chest

Tento protokol slúži na správu aktív typu all in one v aplikáciách pre ekosystém Gala Games. Či už ste Gala Games Node, ktorý získava exkluzívne odmeny alebo vášnivý hráč na víťaznej šnúre, všetky odmeny sa zobrazia v truhlici s pokladom používateľa. Táto konkrétna časť projektu je životne dôležitá pre decentralizáciu ekosystému Gala Games.

          

Na uplatnenie odmien či už tokenov GALA alebo tokenov NFT, musia používatelia najskôr mintovať svoje aktíva. Stáva sa to pri ich presune z Treasure Chest do externej peňaženky, ako je MetaMask a tento proces si vyžaduje malý poplatok za gas.

GALA Token

Projekt Gala Games funguje na blockchaine Ethereum integrujúcom partnerstvo s Polygon (MATIC), jeho natívne aktívum používa tokenový štandard ERC-20. GALA je, teda token ERC-20.

                                                                       

Ako viacúčelové digitálne aktívum má token GALA niekoľko kľúčových povinností vrátane zabezpečenia siete. Držitelia vo veľkej miere používajú token GALA ako prostriedok výmeny za transakcie v rámci ekosystému Gala Games. Môže to byť za poplatky alebo nákup vzácneho majetku. Okrem toho token GALA ponúka stimulačné mechanizmy pre vývojárov, ktoré môžu použiť v rámci svojich hier v sieti Gala Network. Napríklad priekopnícky produkt Gala Games, Town Star, ponúka štruktúru odmien GALA pre prvých 100 najaktívnejších hráčov.

Token GALA nie je zárukou výnosov, ziskov alebo dividend pre držiteľov. Existujú dva spôsoby, ako získať tokeny GALA. Obchodníci môžu investovať buď prostredníctvom burzy alebo sa stať prevádzkovateľmi Gala Games Node.

Binance Smart Chain

Gala Games, funguje na blockchaine Ethereum no nedávno využila aplikáciu p.Network Bridge DApp na premostenie tokenu GALA s Binance Smart Chain ako aktívum BEP-20. To umožňuje hráčom dramaticky znížiť transakčné poplatky pri používaní alebo míňaní ich tokenov GALA.

GALA uzly

Pre nadšencov ekosystému Gala Games, ktorí chcú podporovať sieť Gala Network, sa môžu rozhodnúť stať uzlom Gala Games. Uzly v súčasnosti fungujú pomocou mechanizmu konsenzu Proof of Availability (PoA).

Keď sa používatelia stanú uzlom, získajú odmeny vrátane tokenov GALA a exkluzívnych tokenov NFT. Aby tak urobili, musia uzly Gala Games získavať body prevádzkovaním uzlov počas konkrétnych období. Rozdelenie odmien sa posiela do truhlice.

Hoci uzol Gala Games zabezpečuje sieť, overuje transakcie a generuje aktíva GALA, infraštruktúra uzla neprevádzkuje tradičný model ťažby kryptomien. Stať sa uzlom nevyžaduje rozsiahle výpočtové zdroje, takže ho možno spustiť na domácom stolnom počítači.

Game Development Studios

Po GalaChain sa ekosystém Gala Games plánuje rozšíriť, aby ponúkol vývojárske riešenie all in one pre vývojárov blockchainových hier. Projekt, ktorý bol dočasne nazvaný Gala Game Development Studios, má za cieľ zjednodušiť vydávanie obsahu pomocou protokolov Gala Games. Okrem toho projekt chce, aby sieť Gala Network bola, čo najpríťažlivejšia pre, čo najviac vývojárov, aby neustále vyvíjali ekosystém Gala Games.

Game Development Studios bude poskytovať komplexnú sadu vývojových nástrojov vrátane štandardizovaných krypto balíčkov, ktoré ponúkajú doplnky, peňaženky a knižnice tokenov NFT. Prostredníctvom Game Development Studios môžu vývojári získať Game License NFT, vďaka čomu budú ich herné aplikácie prístupné v rámci ekosystému Gala Games.

Čo robí GALA Games výnimočným ?

Gala Games nefunguje ako jediná hra, ale ako zbierka rôznych blockchainových hier, ktoré uprednostňujú vzrušujúci hráčsky zážitok na blockchaine. Town Star je jednou z najpopulárnejších hier platformy Gala Games.

Hráči skutočne kontrolujú a vlastnia mesto v hre, vďaka čomu je to oveľa skutočnejší zážitok. VOX je skupina Gala NFT avatarov.

Za zmienku tiež stojí, že každý VOX je odlišný od ostatných, pričom niektoré sú extrémne zriedkavé. Keď prvýkrát vydali VOX, mohol distribuovať približne 8 888 VOX za priemernú cenu 0, 888 ETH, čo v súčasnosti tvorí zhruba 3 535 USD.

Pri tvorbe hier znamená spätná väzba komunity dosť dôležitú rolu. Gala Games je známy tým, že pravidelne komunikuje so svojou komunitou na kanáloch sociálnych médií, ako sú Discord a Telegram, čo umožňuje hráčom ovplyvniť dizajn a smerovanie hier. Používatelia na Discorde môžu tiež spustiť Gala Nodes, o ktorých je známe, že pomáhajú sieti Gala výmenou za ceny, ako sú limitované edície NFT, GALA a množstvo ďalšieho.

Ekosystém Gala Node zahŕňa systém uzlov s trojitým dôkazom, ktorý zahŕňa Proof of Work, Proof of Storage a Proof of Stake. V PoW sa používajú zakladajúce uzly, čo sú uzly úrovne 1 založené na približne päťdesiatich tisícoch plne vlastnených NFT. Patrí medzi ne skorá podpora projektu, ktorý získa NFT z všetkých hier a priradenie GALA k ich licencii uzla.

Na druhej strane PoS sú platené uzly, ktoré spoznáte vďaka prevádzke špecifických hier pomocou inteligentných zmlúv. Nakoniec, čo robí uzly Gala ešte jedinečnejšími, sú uzly Proof of Storage, čo sú bezplatné uzly, ktoré umožňujú úplné uloženie hier v ekosystéme uzlov, čím sa eliminuje potreba centralizovaných riešení hostingu, ako je Amazon S3.

Zdroje:

https://coinmarketcap.com/alexandria/article/what-is-gala-games-gala-features-tokenomics-and-price-prediction,https://zipmex.com/learn/what-are-the-gala-games/#header-c2,https://academy.moralis.io/blog/exploring-the-gala-games-ecosystem-and-the-gala-token

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences