Blockchain pre širokopásmové zdieľanie: Syntropy

Syntropy je blockchain širokopásmového zdieľania, ktoré vytvára nový internet. Internet vo svojej súčasnej forme nemá transparentnosť a je prevažne založený na dôveryhodnosti poskytovateľa.

Okrem toho, poskytovanie bezpečnosti údajov je často vďaka tretím stranám. V kombinácii s jednorazovým zlyhaním centralizovaných poskytovateľov internetu, by sa súčasný web mohol v mnohých oblastiach drasticky zlepšiť.

Syntropy je decentralizovaný, open-source sieťový projekt, ktorý používa blockchain. Syntropy poskytuje novú generáciu technológie konektivity pre internet. Projekt umožňuje uzlom zdieľať šírku pásma a zúčastňovať sa na novej ekonomike údajov a prispieť k zmene, aby bol internet lepší ako doteraz.

Projekt si kladie za cieľ vyriešiť problémy s internetom v jeho súčasnej forme posilnením bezpečnosti a súkromia. Projekt tiež zlepšuje výkon, spoľahlivosť a využívanie zdrojov. Okrem toho platforma predáva zodpovednosť držiteľom tokenov prostredníctvom riadenia a ponúka ekonomický model, ktorý motivuje budovanie decentralizovanej internetovej architektúry Syntropy.

Syntropy ponúka dôverný, užívateľský internet, kde je súkromie najvyššou prioritou. Pomocou šifrovania dát end-to-end, projekt vytvára nový internet. Dosahuje to tým, že používatelia majú kontrolu nad svojimi údajmi a umožňuje každému používateľovi dosiahnuť, čo najlepšie spojenie. To umožňuje tímom a vývojárom vytvárať a automatizovať siete programovacích rozhraní (API) a konfiguračných súborov YAML.

Okrem toho, Syntropy umožňuje používateľom vytvoriť šifrované pripojenia bez potreby komplexných nastavení alebo virtuálnych súkromných sietí (VPN). To robí budovanie, škálovanie a monitorovanie aplikácií jednoduché. Sieť navyše minimalizuje latenciu, aby poskytla najlepší možný výkon na zabezpečenie a ľahšie spúšťanie aplikácií. Syntropy využíva mechanizmus konsenzu Nominated Proof of Stake (NPoS). Tento mechanizmus umožňuje, aby boli validátori zvolený na konsenzus.

Syntropy Stack

Ako zbierka knižníc a nástrojov, pomáha vývojárom, aby mohli integrovať bezpečné, šifrované pripojenia do existujúcich aplikácií. Syntropy sa môže tiež spojiť s takmer ľubovoľným systémom na báze Linuxu pomocou programovateľného API, súpravy na vývoj softvéru (SDK) a konfiguračných súborov YAML.

Syntropy Stack umožňuje tímom a vývojárom automatizovať a vytvárať bezpečné sieťové pripojenia, ktoré sú optimalizované. Všetci vývojári potrebujú iba niekoľko riadkov kódu. Navyše môžu vývojári zdieľať informácie medzi servermi na akomkoľvek cloude alebo stroji.

Okrem toho môžu tímy nainštalovať a konfigurovať Syntropy agent na vytvorenie pripojení medzi koncovými bodmi. Vývojári môžu monitorovať zdravie týchto pripojení prostredníctvom užívateľského rozhrania Syntropy (UI). Všetky funkcie Syntropy sa môžu pripojiť k zariadeniam Windows na diaľku a tiež k sieti VPN.

Syntropy tiež umožňuje používateľom vytvoriť a spustiť svoje vlastné VPN. Namiesto toho, aby ste predišli riziku poskytovateľov služieb tretej strany, projekt dáva používateľom pod kontrolu ich údaje pomocou šifrovania end-to-end. Vďaka používateľskému rozhraniu je to jednoduché. Bez komplikovaných nastavení Syntropy VPN umožňuje užívateľom vychutnať si všetky výhody tradičného VPN pri odstraňovaní rizika zverejnovaní údajov tretím stranám tým, že umožňuje užívateľom prevziať vlastníctvo svojich údajov.

Nový internet

Syntropy stanovuje zjednocovaciu vrstvu pre nový decentralizovaný internet. Výkon, optimalizácia a bezpečnosť sú jadrom tohto nového internetu. Syntropy technológia je tiež vysoko skladateľná a programovateľná. Zdroje sa používajú najbezpečnejším a optimálnejším spôsobom. Projekt eliminuje úzke miesta a iné obmedzenia spojené s tradičným webom na dosiahnutie vyšších úrovní škálovateľnosti pre webové aplikácie a technológie.

Okrem toho technológie a služby Syntropy poskytujú všetky otvorené zdroje. To vytvára ideálne prostredie pre rozvoj širokého a rôznorodého ekosystému interoperabilných aplikácií. Token NOIA je natívnym aktívom a poskytuje nový decentralizovaný internet s decentralizovanou ekonomikou, ktorá potvrdzuje sieť uzlov. Tieto uzly zarábajú odmeny za poskytnutie optimálnych pripojení a používaní širokého pásma. Navyše, vývojári dostávajú mnoho stimulov na budovanie aplikácií na sieti Syntropy.

Nový decentralizovaný internet rýchlo nahradí aktuálny internet. Technológie Web3 poskytujú decentralizované nástroje na open source služby, ktoré sú efektívnejšie ako čokoľvek, čo je k dispozícii na internete.

Decentralizovaný internet

Syntropy nie je jediným blockchainovým projektom, ktorý pracuje na decentralizovanom internete. Niekoľko projektov prijíma nové prístupy k budovaniu decentralizovaného internetu. Príklady zahŕňajú protokol ICP, ktorý používa ukladanie tokenov na poskytovanie decentralizovaných skladovacích riešení. Tiež tam patrí súborový systém (IPF), FIRECOOOIN a decentralizované platformy sociálnych médií, ako napríklad BitClout. Tieto projekty spolu vytvárajú infraštruktúru pre decentralizovaný web, bez sprostredkovateľov a centralizácie.

Okrem toho, decentralizovaný internet otvára všetky druhy príležitostí na zdieľanie a ukladanie údajov. Navyše, tento nový internet umožňuje zakomponovať vývojárom umelú inteligenciu (AI), aby vytvorili rôznorodú škálu nástrojov a aplikácií pre rozvíjajúce odvetvia.

Decentralized Autonomous Routing Protocol (DARP)

Syntropy používa decentralizovaný autonómny smerovací protokol (DARP) na analýzu a výpočet ciest po celom internete. Sieť DARP uzlov zdieľa informácie o latencii na vytvorenie inteligenčnej vrstvy pre optimalizáciu internetového smerovania. Darp uzly, ktoré poskytujú najlepšie smerovanie zarábajú NOIA tokeny ako odmenu za ich príspevok k sieti.

                            

NOIA Token

Token ERC-20 NOIA je natívnym nástrojom siete Syntropy. Token NOIA umožňuje prenosy a bezpečné pripojenia v celej sieti. Token predstavuje celkovú hodnotu informácií oznámených cez ekosystém Web3 pri vytváraní finančných stimulov pre účasť siete. Každé pripojenie alebo prenos dát vykonaných na sieti Syntropy vyžaduje token NOIA.

                                                                       

Okrem toho je token NOIA základnou zložkou funkcií siete Syntropy. Existujú štyri prípady primárneho použitia pre token NOIA.

  1. Uľahčuje dôveryhodné vykonanie šifrovaných pripojení
  2. Je nevyhnutný na ukladanie a vykonávanie zmien konfigurácií siete
  3. Je prostriedkom výmeny za nákup a predaj šírky pásma v celej sieti.
  4. Smerovanie dát v ekosystéme Syntropy.

Sieť sa navyše prispôsobuje sieti Polkadot pomocou Substrate. To umožní kvalifikovaným držiteľom tokenu spustiť uzol validátora.

NOIA Staking

Držitelia NOIA tokenu môžu zamknúť svoje tokeny a udržiavať bezpečnosť siete v jej súčasnej podobe. Aby ste sa stali validátormi musíte vložiť minimálne 20 000 tokenov. Avšak, každý držiteľ tokenov, ktorý má 100 alebo viac tokenov sa môže stať nominátorom.

Všetci stakeri NOIA získavajú odmeny úmerné veľkosti ich podielu s validátormi, ktorí dostávajú viac odmien ako nominátori. Validátori NOIA okrem toho môžu vkladať až 200 000 NOIA tokenov, zatiaľ, čo nominátori môžu vkladať maximálne 100 000 tokenov.

Zdroje:

https://academy.moralis.io/blog/what-is-syntropy-and-the-noia-token,https://www.syntropynet.com/faq,https://whitepaper.io/document/652/syntropy-whitepaper

 

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences