Začali britské banky boj s kryptomenami?

Ani po 12 rokoch svojej existencie nie sú kryptomeny v očiach bánk príliš prívetivé. Niet sa ale čomu diviť, pretože kryptomeny im technicky „kradnú“ biznis. Aj napriek tomu ale vidíme aj to, že sa banky postupne snažia adaptovať a niekoľko z nich už zaradilo kryptomeny do svojho portfólia. JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs či BNY sú iba pár príkladmi toho, ako sa prístup niektorých bánk za posledné obdobie zmenil. To sa však nedá povedať o všetkých, čo za posledný týždeň potvrdilo hneď niekoľko britských finančných inštitúcii, ktoré sa rozhodli zakročiť voči kryptomenám.

Barclays, Monzo aj Starling

Podľa najnovších informácii sa britské finančné spoločnosti Barclays, Monzo a Starling rozhodli zakázať svojim používateľom robiť prevody na kryptomenové burzy. Najviac postihnuté mali byť zatiaľ Binance a SwissBorg, ktoré majú mať pomerne veľký objem práve z Británie. Podľa oznámení zo všetkých troch inštitúcii prišlo k takémuto rozhodnutiu preto, aby ochránili užívateľov od kryptomenových podvodov a strát na majetku.

„Kryptomeny nie sú problémom iba pre Starling, ale pre všetky banky. Ospravedlňujeme sa za akékoľvek problémy, ktoré toto rozhodnutie mohlo spôsobiť pre našich zákazníkov. Našim cieľom je ho zvrátiť ihneď ako budeme schopní vytvoriť nové bezpečnostné podmienky pre platby na kryptomenové zmenárne.“

Tak znelo oficiálne vyjadrenie zo strany spoločnosti Starling. Táto neo-banka alebo challenger, ako sa nazývajú také spoločnosti ako práve Starling, Monzo či Revolut, sa tak rozhodla obmedziť svojich klientov „pre ich bezpečnosť.“

Prečítajte si tiež: Edward Snowden: Stimul americkej vlády vo výške 6 biliónov dolárov je pre Bitcoin dobrou správou

Barclays, Monzo a aj Starling robia svoje rozhodnutia na základe niekoľkých prieskumov, podľa ktorých prišli britskí investori iba za minulý rok o približne 60 miliónov libier. Tie mali pochádzať najmä z investícii spojených do podvodov, ktoré mali byť rozširované prostredníctvom sociálnych médií. Podľa zistení daných reportov mala byť pritom viac ako polovica z tejto sumy spreneverená prostredníctvom rôznych kryptomenových podvodov.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Ich rozhodnutia boli určite spojené aj s vyjadreniami Andrewa Baileyho, guvernéra britskej centrálnej banky, ktoré neboli ani zďaleka priaznivé pre kryptomeny. Ten sa totižto v poslednom čase hneď niekoľkokrát vyjadril, že investori do kryptomien by mali počítať s tým, že stratia všetky svoje peniaze. Okrem toho ich aj varoval, aby tak nerobili, či poukázal už tradične na volatilitu kryptomien či spojenie kryptomien s ilegálnymi aktivitami.

Zdá sa ale, že v Británii sa proti kryptomenám začína ísť trošku tvrdšie. TheCityUK, finančná inštitúcia vo Veľkej Británii, volá už istý čas po prísnejších reguláciách, ktoré majú chrániť investorov či domácnosti. Okrem toho sme iba tento týždeň informovali aj o tom, že sa v krajine podarilo dolapiť ilegálnu mining farmu. Viac o tejto novinke si môžete prečítať tu.

Zdroje: https://u.today/, https://beincrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences