V Salvádore začnú budovať Bitcoin mesto

A pokračujeme. El Salvádor neprestáva udivovať vo svojom kryptomenovom ťažení. Táto krajina sa iba pred niečo menej ako pol rokom prvý krát objavila v médiách a už teraz plánuje podľa najnovších vyjadrení jej prezidenta, vytvoriť vo svojom štáte úplne prvé Bitcoin mesto. To by malo prinášať nielen množstvo výhod pre kryptomenových používateľov, ale dokonca by malo byť z časti aj za bitcoiny vybudované, či dokonca by mal byť Bitcoin prijímaný vo všetkých obchodoch. To už je síce v Salvádore uplatnené od začiatku septembra, avšak ešte stále je Salvádor ďaleko od toho, aby prijímali BTC všetky obchodné miesta. V tomto meste to však ale má byť realitou.

Ďalšie smelé plány

Plány na prvé Bitcoin mesto boli oznámené Nayibom Bukelem. Prezident Salvádoru tak spravil opäť prostredníctvom nielen Twitteru, ale takisto aj veľkej konferencie, ktorá sa v krajine konala. Týždenná kryptomenová udalosť v krajine pod názvom BitcoinWeek nielenže mala ľudí o kryptomenách vzdelávať a pomáhať ich s pochopením tejto novej technológie, ale takisto aj opäť čo to prezradiť o plánoch danej krajiny do budúcnosti.

No a jeden z najväčších plánov, ktorý bol odprezentovaný prvý krát práve počas danej konferencie, bol plán s vytvorením Bitcoin mesta. To by sa malo údajne nachádzať v regióne s názvom La Union, blízko sopky Conchagua. Tá by mala v celom tomto projekte zohrávať podstatnú úlohu, keďže sa očakáva, že práve táto sopka bude hlavným geotermálnym zdrojom energie v danom meste. Navyše by sa prostredníctvom tejto sopky mal aj ťažiť Bitcoin.

„Investujte sem a zarobte toľko peňazí, koľko len chcete. Toto bude plne ekologické mesto, ktoré bude poháňané sopkou.“

Aj tak znelo vyjadrenie Nayiba Bukeleho ohľadom tejto novinky. Rovnako v ňom ale takisto aj poukázal na to, že v danom meste sa plánujú veľké daňové úľavy. Podľa jeho vyjadrení je reálne, že by sa v danom meste mala platiť iba daň z pridanej hodnoty, ale všetky ostatné formy dane by sa údajne na túto lokalitu nemali aplikovať.

Viac ako miliardový dlhopis na financovanie výstavby?

Táto správa toho ešte ale obnáša omnoho viac. Napríklad Samson Mow, Chief Technology Officer spoločnosti Blockstream, sa vyjadril, že Salvádoru má Blockstream aj spolu so spoločnosťou iFinex pomôcť pri vytvorení „Bitcoin dlhopisu.“ Takzvaná „Bitcoin Bond“ by mala mať hodnotu viac ako jednej miliardy dolárov.

„S Bitfinexom majú veľmi veľa veľrýb. Nevidím problém v tom, aby vyzbierali miliardu dolárov.“

Rovnako bolo aj oznámené, že daný „dlh“ by mal byť rozdelený na dve časti. Približne 500 miliónov dolárov by malo byť použitých iba na nákupu bitcoinov, ktoré by mali byť uzamknuté po dobu 5 rokov. Zvyšok by mal byť použitý na začiatok najmä na vytvorenie infraštruktúry spojenej najmä s Bitcoinom či energetickými riešeniami daného mesta. Navyše má daný dlhopis fungovať aj ako tokenizovaný finančný inštrument na Liquid Network sieti. Viac detailov o tomto riešení a o tom ako má fungovať, ale zverejnených nebolo. Liquid Network je layer-2 solution vytvorené na Bitcoine práve spoločnosťou Blockstream, ktoré je podobné Lightning Networku.

Zdroje:

https://cointelegraph.com/, https://cryptopotato.com/, https://forkast.news/, https://cryptobriefing.com/

 

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences