V amerických mestách sa poriadne rozbieha adopcia kryptomien

Niekoľko z našich posledných noviniek sa týkalo USA. Konkrétne išlo o veľkomestá v tejto krajine, ktoré sa zdajú byť čím ďalej, tým viac crypto-friendly. O Miami sa už nejaký čas vie, že aj najmä vďaka ich starostovi, Francisovi Suarezovi, sa toto mesto mení rýchlym tempom na jedného z najpodstatnejších hráčov v tomto sektore. Následne sa pridal aj starosta New Yorku, Eric Adams, ktorý má rovnaké plány aj s jedným z najväčších miest na svete. No a aktuálne sa zdá, že pozitívny prístup ku kryptomenám zaujme aj iné veľkomesto v USA.

Philadelphia skúma možnosti na implementovanie blockchainu

Podľa najnovších vyjadrení Chief Innovative Officer Philadelphie, Marka Wheelera, sa toto mesto má začať vo veľkom zaujímať o to, ako by mohlo do svojej infraštruktúry implementovať blockchain technológiu, smart kontrakty či dokonca využívať Web 3.0. Vo vyjadrení prostredníctvom svojho Twitter účtu povedal, že plánuje vo veľkom preskúmať to, ako by sa tieto technologické inovácie dali aplikovať do bežného života obyvateľov tohto mesta.

Viac o tomto rozhodnutí Wheeler doplnil prostredníctvom rozhovoru so StateScoop. V ňom okrem iného povedal aj nasledovné:

„Snažím sa dobre pochopiť to, aké využitia by mohli mať tieto technológie a v čom by mohli pridať hodnotu. Presne na to slúži aj daná webstránka. Sme pripravení na diskusie.“

Spomínanú webstránku môžete nájsť tu. Tá je plná zaujímavých zdrojov pre tých, ktorí sa snažia o kryptomenách čo to naučiť. Práve aj vďaka týmto rozhodnutiam je prístup zo strany Philadelphie veľmi pozoruhodný a chválitebný. Priamo na danej stránke totižto nájdete nielen Bitcoin whitepaper, ale takisto aj whitepaper kryptomeny Ethereum, viac ako 21 minútové edukačné video zo strany Andreesen Horowitz či webstránku web3.foundation. Tá má vzdelávať ľudí o tom, čo všetko môže priniesť Web 3.0.

Priamo na danom webe pritom nájdete aj informácie o tom, ako by malo k tomuto celému pokroku pristupovať dané mesto. Rovnako na nej nájdete aj informácie o tom, že aj keď aktuálne nie je stanovený žiadny presný kalendár či postup na to, ako by sa mohlo z Philadelphie stať mesto poháňané blockchainom či Web 3.0, príprava na takýto krok sa môže začať už čoskoro.

Integrácia Philadelphie do blockchainového sveta by mala poskytnúť výhody obyvateľom tohto mesta. Mark Wheeler ale dodal, že aktuálne je všetko iba vo fáze skúmania a že je viac ako možné, že aj keby prišlo ku tejto integrácii, tak to určite potrvá ešte nejaký čas. Aj napriek tomu, je to ale celé veľmi pozitívna správa najmä kvôli tomu, že si predstavitelia ďalšieho popredného amerického mesta uvedomili, že kryptomeny, či technológia, ktorá je s nimi spojená, má využitie v reálnom svete. No a aké konkrétne bude sa dozvieme pravdepodobne už v najbližšej dobe.

Zdroje:

https://forkast.news/, https://cointelegraph.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences