Spoločnosti PayPal aj Visa pokračujú v adopcií kryptomien – každá ale iným spôsobom

PayPal aj Visa patria medzi absolútnu špičku čo sa týka finančných služieb či produktov. To potvrdzuje aj ich obrovská základňa používateľov, keďže PayPal má viac ako 377 miliónov používateľov, pričom Visa kariet má byť v obehu až viac ako 1 miliarda. Tieto spoločnosti ale rovnako dokazujú, že dané čísla nie sú pre nich dôvodom, aby zaspali na vavrínoch. Práve naopak. Podľa najnovších správ sa obe tieto spoločnosti snažia vo veľkom pripravovať na budúcnosť, ktorá môže (a dúfajme, že bude) patriť kryptomenám. Každá z nich ale aktuálne poňala adopciu kryptomien inak.

PayPal rozširuje svoje služby do Veľkej Británie

Spoločnosť PayPal zverejnila tento rok hneď niekoľko noviniek. Jedna z najpodstatnejších z nich napríklad bola fakt, že sa táto spoločnosť rozhodla nielen navýšiť týždenný limit na nákup kryptomien na 100 000 dolárov (z pôvodných 20 000 dolárov) ale takisto sa rozhodla úplne zrušiť ročný limit na nákup kryptomien (z pôvodných 50 000 dolárov). Aj tieto čísla tak naznačujú, že PayPal vidí určite veľký dopyt zo strany svojich používateľov a preto sa rozhodla táto spoločnosť uspokojiť potreby ešte väčšieho množstva používateľov.

Prečítajte si tiež: Prieskum Deloittu: Budúcnosť patrí kryptomenám, banky to musia prijať

Podľa správ zverejnených iba v posledných dňoch majú mať totižto ľudia vo Veľkej Británii šancu na nákup kryptomien práve prostredníctvom tejto platformy. Viac ako 2 milióny používateľov PayPalu (mesačne) vo Veľkej Británii sa tak oveľa jednoduchšie dostane ku nákupu kryptomien ako Bitcoin, Litecoin, Ethereum či Bitcoin Cash. Nákup týchto kryptomien je možný prostredníctvom aplikácie PayPal či jej webstránky, pričom sa tak dá spraviť už za 1 dolár.

„Náš globálny dosah, skúsenosti vo svete digitálnych platieb, a znalosť spotrebiteľov a biznisov, kombinované s dôkladnou bezpečnosťou nám dáva unikátnu možnosť a takisto povinnosť na to, aby sme pomohli ľuďom vo Veľkej Británii objaviť viac o kryptomenách.“

Aj tak znelo vyjadrenie poprednej exekutívnej postavy pre kryptomenovú divíziu PayPalu, Joseho Fernandeza de Ponteho. Ten navyše tiež povedal, že počas pandémie prišlo ku digitalizácii peňazí, čo pomohlo PayPalu k tomu, aby sa táto spoločnosť rozhodla vôbec vkročiť do kryptomenového sveta. Teraz sa ale môže PayPal stať jedným z najviac používaných spôsobov, ako sa ľudia vo Veľkej Británii dostanú ku kryptomenám.

Ako vždy ale treba opäť upozorniť, že pri nákupe či predaji kryptomien prostredníctvom PayPalu skutočne kryptomeny nevlastníte. Vlastníte iba ich deriváty, pričom PayPal zatiaľ neumožňuje vyberať kryptomeny z ich platformy. Údajne má na tomto kroku už pracovať, avšak kedy má prísť ku jeho implementácii je viac ako nejasné a tak treba mať na pamäti, že vlastnenie kryptomien na PayPale nie je skutočným vlastnením kryptomien, ale iba ich derivátov.

Visa si vyberá inú cestu

Aj ďalšia popredná finančná a platobná spoločnosť, Visa, zverejnila v posledných dňoch novinku spojenú s kryptomenami. Konkrétne sa tak stalo iba dnes, kedy sa na oficiálnom Twitteri tejto spoločnosti objavilo oznámenie, že Visa nakúpila svoje prvé NFT.

Podľa zverejnených informácii nakúpila Visa CryptoPunk #7610 za približne 49,5 ETH, čo v čase nákupu (dňa 18.augusta) malo byť približne 150 000 dolárov. Áno, už aj Visa nakúpila jednu z tisícok NFT CryptoPunks do svojej kolekcie za takpovediac nehorázne peniaze.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Na druhú stranu ale treba povedať, že oficiálne oznámenie tejto spoločnosti, ako aj vyjadrenia hlavného manažéra kryptomenového oddelenia Visa objasňuje, prečo ku tejto kúpe došlo. Jedným z hlavných dôvodov malo byť pridanie tohto NFT do kolekcie, ktorú Visa má. Tá je napríklad zložená aj z papierových kreditných kariet či zip-zap machine (predchodcovia dnešných platobných terminálov). Ide tak o kolekciu, ktorá je spojená s evolúciou peňazí a finančných produktov či služieb.

„Predpovedáme, že v budúcnosti môžu byť kryptomenové adresy rovnako podstatné, ako sú dnes mailové adresy. Presne takým istým štýlom, ako tu bola Visa pri prechode na e-commerce, tak aj teraz sme plní nadšenia z toho, že môžeme prispieť k ďalšej zmene v commerce sektore.“

Aj tak znelo jedno z vyjadrení Cuya Sheffielda, hlavného predstaviteľa kryptomenového tímu Visa. Ten sa okrem iného aj vyjadril, že Visa nakúpila dané NFT aj z iného dôvodu. Tým má byť povinnosť mať skúsenosti s NFT z prvej ruky. Visa totižto chce pomáhať iným biznisom v tom, aby začali NFT nejakým spôsobom používať a preto si Sheffield myslí, že Visa musí mať pravú skúsenosť s týmto sektorom. Nákup vlastného NFT takouto skúsenosťou je.

K tomuto kroku ale pomohla Vise iná spoločnosť, s ktorou má Visa uzavretú spoluprácu od tohto roku. Je ňou Anchorage Digital, ktorá nielenže pomohla s kúpou daného NFT, ale takisto aj bude spravovať a držať v bezpečí toto NFT pre Visu. Sheffield pritom povedal, že Visa kúpila toto NFT tak, že spoločnosti Anchorage Digital dala fiat na nákup daného NFT.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://cryptobriefing.com/, https://cryptopotato.com/, https://u.today/, https://www.theblockcrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences