Spoločnosť Square uvažuje o vývoji vlastnej hardvérovej peňaženky

Pravdepodobne všetci vieme, že hardvérová peňaženka je jedným z najbezpečnejších spôsobov správy a držania prostriedkov v kryptomenách. Jedná sa o nevyhnutné vybavenie každého, kto vlastní v kryptomenách väčšie sumy. Dodnes sa však pomerne často stretávame so situáciou, kde používatelia prídu o svoje prostriedky kvôli tomu, že na správu kryptomien používali rôzne pochybné softvérové elektronické peňaženky. Vstup známej spoločnosti Square na pre nich nové pole pôsobenia je preto veľmi zaujímavou správou.

Kryptomeny sú tu pre každého, ale bežní používatelia potrebujú jednoduchšie riešenia

Spoločnosť Square Inc. stojí za populárnou aplikáciou Cash App a podľa posledných vyjadrení zvažuje aj vývoj hardvérovej elektronickej peňaženky pre Bitcoin. Informácia pochádza z nedávneho tweetu spoluzakladateľa a CEO tejto spoločnosti, Jacka Dorseyho. Veria, že podobné riešenie by malo uľahčiť prácu s kryptomenami pre mnoho používateľov, ktorí aktuálne dostupné možnosti považujú za príliš zložité. Veľké množstvo ľudí navyše používa pre prístup k internetu prevažne mobilný telefón, pričom kompatibilita hardvérových peňaženiek s týmito zariadeniami naozaj nie je na najlepšej úrovni.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Dorsey sa tiež vyjadril, že ak by sa reálne pustili do tejto výzvy, určite by sa jednalo open source riešenie po softvérovej aj hardvérovej stránke. Do vývoja by chceli zapojiť aj širokú kryptomenovú komunitu a cieľom je, aby jednalo o produkt, ktorý bude atakovať globálny trh. Uľahčenie prístupu a správy kryptomien by mohlo k týmto digitálnym aktívam priviesť milióny nových používateľov z celého sveta.

Podľa Dorseyho sa na správu dát používateľa nemusíme pozerať ako na situáciu „všetko alebo nič“

Za najkvalitnejšie riešenia z pohľadu bezpečnosti sa samozrejme považujú non-custodial, pri ktorých je jediným vlastníkom privátnych kľúčov samotný používateľ. Dorsey však verí, že tieto peňaženky sú pomerne náročné na obsluhu a situáciu by chceli riešiť prostredníctvom asistovaného self-custody. To si bude určite vyžadovať premyslený návrh prostredia zariadenia, ktoré bude čo najjednoduchšie na nastavenie a kompatibilné naprieč široko využívanými platformami.

Spoločnosť si tiež uvedomuje, že podobný vývoj by pre nich predstavoval veľkú výzvu. Uvádzajú, že dôležitá bude aj podpora druhej vrstvy, ktorá je nevyhnutná pre zabezpečenie škálovateľnosti. Dodali, že ak sa do vývoja naozaj pustia, pre tento účel vytvoria samostatný Twitter a GitHub účet. O konečnom rozhodnutí by nás mali informovať v dohľadnom čase prostredníctvom svojich kanálov. Predpokladáme však, že nakoľko s informáciou prišiel CEO spoločnosti, neostane len pri nápade a dočkáme sa aj finálneho produktu.

Prečítajte si tiež: Volatilita pred nami – na čo si dávať pozor?

Square vlastní 8 027 BTC v hodnote takmer 300 miliónov dolárov a spolu s Jackom Dorseym výrazne prispeli k rozvoju Bitcoinu. Vývoj hardvérovej peňaženky by tak predstavoval ‚ďalší významný krok a na prípadný výsledný produkt sme určite všetci zvedaví. Akcie Square po tejto správe takmer okamžite stúpli o 2,59% v kontraste s cenou Bitcoinu, ktorá sa opäť prepadlo po tweete Elona Muska.

Zdroja: cointelegraph.com, cryptoslate.com, bitcoinist.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences