Salvádor nakupuje Bitcoin aj naďalej

„Buy the dip“ sa v kryptomenovom svete častou používa ako forma „investičnej rady,“ ktorá sa dáva najmä nováčikom. Jej cieľom je poukázať na to, že by mali investori vkladať peniaze do trhu najmä v čase, kedy sa cena prepadá a je šanca nakúpiť "v zľave" či lacnejšie. To je samozrejme ale extrémne ťažké povedať dopredu, pretože čo sa môže zdať ako čiastočný prepad alebo korekcia (dip), môže v prípade kryptomien kľudne vyústiť až do straty 50 %, 60 % či kľudne aj 70 %. Tento krok ale teraz vyšiel prezidentovi Salvádoru, Nayibovi Bukelemu, ktorý opäť na svojom Twitteri zdieľal správu, ktorá sa v kryptomenovom svete už zopár krát objavila.

1 120 BTC na súvahe štátu

O Salvádore vás v našom magazíne informujeme pravidelne. Aj tento mesiac sme danej krajine venovali minimálne tri články, avšak všetko je to preto, že vrámci kryptomien sa proste Salvádor aktuálne stáva veľmocou. Aj keď sa to tak vôbec nemusí zdať, tak táto krajina si vďaka odvážnym a možno aj trošku diktátorským rozhodnutiam svojho prezidenta aktuálne počína veľmi dobre.

O tom svedčí najmä fakt, že táto krajina má na svojej súvahe viac ako 1 120 BTC. Prezidentovi Nayibovi Bukelemu sa podarilo dostať Bitcoin na súvahu vďaka niekoľkým separátnym kúpam, pričom tá posledná, ktorá sa udiala včera, bola suverénne najväčšia. Bukele na svojom Twitteri včera zverejnil, že Salvádor nakúpil ďalších 420 BTC, pričom nezabudol spomenúť aj práve frázu „buy the dip.“

Pred touto kúpu mal Salvádor približne 700 BTC, ktorých hodnota bola cez 42 miliónov dolárov. Vďaka aktuálnemu nákupu sa veľkosť časti súvahy tejto krajiny, ktorá je v Bitcoine, navýšila na 1 120 BTC (približne 68,5 milióna dolárov).

Zaujímavé pritom ale je, že Salvádor nie je krajinou, ktorá by mala vo svojom držaní najviac BTC. Tou je možno prekvapujúco Bulharsko. To drží až viac ako 213 000 BTC vo svojich rukách, pričom ich má mať nedotknuté už niekoľko rokov. Druhou krajinou sú naši východní susedia. Ukrajina má mať vo svojej moci približne 46 000 BTC a až následne za ňou sa nachádza Salvádor. Táto latinskoamerická krajina je ale jediná, ktorá Bitcoin kupuje.

Je ale viac ako pravdepodobné, že ani zďaleka nebude posledná. Krajiny, ktoré implementujú do svojho finančného systému kryptomeny tak, ako to spravil Salvádor, sa pravdepodobne takisto pokúsia nejakú časť Bitcoinu vlastniť. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že takýto proces môže trvať pridlho, tak si treba uvedomiť, že ešte v polovici tohto roku nikto ani len netušil, že Salvádor bude o 3 mesiace vlastniť viac ako 1 000 BTC, ktoré verejne nakúpi do svojho portfólia.

Aj v tomto smere sa trendy v kryptomenách hýbu veľmi rýchlo a tak treba byť o nich neustále informovaný o čo sa my v Kryptotrejderi vždy snažíme. Aj preto našich členov pripravujeme ďalší report, v ktorom sa okrem tém ako Salvádor budeme venovať aj tomu, ktoré krajiny by mohli nasledovať kroky tohto malého štátu. Pokiaľ nechcete náš report zmeškať, neváhajte si zakúpiť naše členstvo.

Zdroje:

https://bitcoinmagazine.com/, https://twitter.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences