Robinhood chce chrániť používateľov pred volatilitou kryptomien

Väčšinu investorov odrádza od nákupu kryptomien najmä ich značná volatilita. To, že Bitcoin dnes stojí 40 000$ a zajtra ráno to môže byť o polovicu menej, jednoducho nie je vo svete tradičných financií bežné. Volatilita so sebou prináša obrovskú príležitosť na zhodnotenie prostriedkov, no na druhej strane aj rovnako veľké riziko straty. Negatívne skúsenosti sa týkajú hlavne menej skúsených obchodníkov a nováčikov, ktorí často vôbec netušia, čo robia a nakupujú podľa emócií, alebo rôznych pochybných rád. Práve pred podobnými zlyhaniami a chybami chce svojich používateľov ochrániť obchodná platforma Robinhood, ktorá je známa tým, že množstvo jej klientov tvoria neskúsení „obchodníci“.

Nová funkcia bude podľa Robinhoodu prínosom pre všetkých používateľov kryptomien

Kryptomeny sú jedným z najnestálejších aktív a za extrémne krátke časovo obdobie dokáže ich cena kolísať o desiatky percent. Táto skutočnosť sa dá z pohľadu skúseného obchodníka považovať za výbornú príležitosť. Mnoho nováčikov však čelí značným stratám a to najmä preto, že nevedia kedy nakupovať a kedy naopak predávať. Generálny riaditeľ spoločnosti sa vyjadril, že novú funkciu začali vyvíjať práve na základe dopytu zo strany ich používateľov.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Funkcia by mala byť uvedená do ponuky pod názvom „Ochrana pred volatilitou cien“ a spoločnosť pracuje na jej vývoji už dlhší čas. Čo teda novinka prináša? V prípade, že si ju používateľ v aplikácii zapne, bude funkcia vedieť podľa pohybov cien kryptomien preskočiť opakujúce sa objednávky a tiež nakúpiť za nižšiu čiastku, ako bolo zadané v obchodnom príkaze. Používatelia by sa nemali báť, nakoľko akúkoľvek podobnú zmenu objednávky budú musieť manuálne potvrdiť a tak by sa nemalo stať, že sa zrealizuje niečo, čo nechceli. Oficiálne spustenie novej funkcie je naplánované na dnes (29. júl 2021).

Podľa vyjadrení spoločnosti urobili veľa práce, aby bola funkcia čo najbezpečnejšie a práve to je dôvodom, prečo napriek požiadavkám klientov prichádza až teraz. CEO Vlad Tenev povedal, že samozrejme vie, že funkcia nie je určená pre skúsených obchodníkov, ale napriek tomu je dobré mať túto možnosť. Ako príklad uviedli to, že skúsený obchodník vie o dôležitosti používania stop lossu pri tradingu, avšak nováčikovi to nič nehovorí a vôbec netuší, že sa vystavuje zbytočnému riziku.

Robinhood nechráni iba používateľov, ale aj sama seba

Správy o novej funkcii prichádzajú po tom, ako Robinhood v januári tohto roka na krátku dobu pozastavil možnosť okamžité vklady na nákup kryptomien. Obchodná platforma sa vtedy odkazovala na „mimoriadne trhové podmienky“ a pravdepodobne narážali na Dogecoin (DOGE), ktorý v tom čase narástol o neuveriteľných 900%. Spoločnosť neskôr uviedla, že až 34% jej tržieb v prvého štvrťroka 2021 tvoria príjmy z obchodovania takzvaných meme kryptomien. Ich podnikanie by tak mohlo byť vážne ohrozené v prípade prudkého poklesu ceny Dogecoinu. Za rovnaké obdobie tvorili príjmy z krypto transakcií až 17% ich celkových príjmov a viac ako 9,5 milióna zákazníkov spolu zobchodovalo približne 88 miliárd dolárov.

Prečítajte si tiež: Burza Binance predstavuje nástroj pre vykazovanie daní

Spoločnosť však čelila aj problémom a svoju pozornosť na ňu obrátili najmä regulačné orgány v USA. Úrad po vyšetrovaní vyhlásil, že Robinhood dostane pokutu 70 miliónov dolárov, pričom potvrdil, že aplikácia spôsobila tisíckam klientov rozsiahle škody. S regulátorom sa údajne dohodli a spoločnosť sa zaviazala zaplatiť niektoré pokuty. Robinhood je centralizovaná obchodná platforma a mnoho fanúšikov kryptomien jej vyčíta, že napriek prísľubu dodnes neumožňuje odosielanie kryptomien na elektronické peňaženky tretích strán. Vedúci predstavitelia však opäť potvrdili, že sa jedná o funkciu, na ktorej rovnako pracujú a príde už čoskoro.

Zdroje: decrypt.co, cointelegraph.com, coindesk.com, techstory.in

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences