Pridáva sa ďalšia exotická krajina medzi kryptomenových podporovateľov?

Salvador proste spôsobil revolúciu v kryptomenovom svete. Či sa to zástancom alebo odporcom kryptomien páči alebo nie, tak Salvador sa svojim schválením Bitcoinu ako oficiálneho platidla nielen zapísal do histórie BTC, ale takisto aj pravdepodobne spôsobil vlnu reakcii zo strany tých najvyšších úradníkov štátov po celom svete. Zatiaľ čo o množstve z nich sme už informovali, keďže prišli z časti v tom istom čase ako oficiálne stanovisko Salvadoru, len dnes uzrelo svetlo sveta oznámenie od prezidentky štátu, o ktorom by prívetivý prístup ku kryptomenám asi nikto nečakal.

Centrálna banka Tanzánie sa má pripraviť

Áno, čítate správne. Po Salvadore, Paname, Paraguaji či Indii, ktoré v posledných dňoch výrazne menili svoje stanoviská voči kryptomenám (a treba asi dodať že ich menili veľmi pozitívne), sa aktuálne o slovo prihlásila prezidentka tohto východoafrického štátu. Samia Suluhu Hassan len počas víkendu povedala, že centrálna banka v krajine sa má pripraviť na to, že v krajine môže čoskoro dôjsť ku zmenám ohľadom kryptomien. Okrem iného poukázala na to, že predstavitelia centrálnej banky v Tanzánii by sa mali postupne o kryptomenách učiť oveľa viac.

„Preto vyzývam centrálnu banku, aby začala pracovať aj na v tomto sektore. Centrálna banka by mala byť pripravená na zmeny aby sa nestalo, že ju pristihneme nepripravenú.“

Aj to odznelo z úst prezidentky Tanzánie, ktorá tiež poukázala na to, že celý tento región, nielen Tanzánia, je aktuálne veľmi chabo pripravený na zmenu z pohľadu kryptomien. Aj preto zdôraznila, že dopad kryptomien či digitálnych aktív ako takých na celom svete je stále výraznejší, čo ešte viac zatieňuje dané krajiny a preto volá po zmene. Konkrétne kroky či návrhy, ako sme mohli vidieť v prípade Salvadoru, ale ešte zatiaľ nepredniesla.

Prečítajte si tiež: Bitcoin sa dočká najväčšej aktualizácie od roku 2017: Taproot „Locked-in“

Táto krajina, ktorá má viac ako 58 miliónov obyvateľov, by tak možno čoskoro mohla nasledovať v šľapajach Salvadoru. Avšak na teraz je ešte určite priskoro hovoriť, čo presne týmto prezidentka Samia Suluhu Hassan myslela a aké kroky plánuje robiť. Pre kryptomeny je to však opäť pozitívna správa, pričom je taktiež skvelé, že prichádza aj z týchto regiónov.

Nigéria, Keňa a teraz Tanzánia?

Afrika a najmä krajiny ako Nigéria či Keňa totižto dlhodobo patria medzi veľmi zaujímavé FinTech či dokonca aj priamo kryptomenové huby. Nigéria je dlhodobo jednou z popredných krajín čo sa týka objemu obchodovania kryptomien na burzách či vyhľadávania na Googli.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Na druhú stranu Keňa má za sebou veľmi úspešné implementovanie takých FinTech vymožeností ako napríklad M-Pesa, ktorá predstavuje mobilnú službu na prevody a transakcie (v jednoduchosti mobilný bankový účet). Aj vďaka tejto možnosti sa extrémne množstvo ľudí, ktorí v tradičnom finančnom svete nemajú vytvorený účet, mohli začleniť do nového „FinTech“ sveta. Stačí im pritom na to iba mobilný telefón. Okrem Kene sa táto aplikácia používa napríklad aj v Lesothe, Egypte, Ghane či práve v Tanzánii.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://cryptopotato.com/, https://www.forbes.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences