Prehľad týždňa - WhatsApp, Ubisoft či Livepeer a ENS

Na cenové poklesy sme si za posledné obdobie zvykli asi všetci. Vidno ich je neustále pomerne veľa, čoho sme boli svedkami napríklad aj minulý víkend. Vtedy nás Bitcoin prekvapil pádom až na 42 000 dolárov, čo očakával iba málo kto. Aj preto sme venovali tejto téme samostatný článok. Okrem neho sa ale v dnešnom prehľade týždňa pozrieme ešte aj na niekoľko iných topicov, ktoré sme vám v posledných siedmich dňoch sprostredkovali. Bolo ich skutočne dosť. 

Trh nás minulý víkend prekvapil

Ostrý prepad, ktorý sme videl v sobotu, je síce už minulosťou, ale situácia na trhu sa zatiaľ nezlepšuje. Bitcoin sa síce pokúsil niekoľkokrát cez týždeň prekonať sumu 50 000 dolárov, tá mu ale zatiaľ robí problém. Môže to byť aj spojenie s nie príliš dobrými správami ohľadom spoločnosti Evergrande, či pomerne vysokými číslami inflácie, ktoré vidíme v krajinách po celom svete. Všetky takéto informácie majú dopad na to, či sa z krátkodobého hľadiska bude dariť Bitcoinu a altcoinom alebo nie. No a ako ukázal minulý víkend, tak Bitcoinu sa nedarí aj tak. Prečo? Na to sme sa pozreli v tomto článku.

Ubisoft vstupuje do sveta NFT

NFT je jedným z najväčších trendov v kryptomenovom svete pre rok 2021. Potom, čo sa trošku utíšil trend v spojení s decentralizovanými financiami (DeFi), sa aktuálne všetci pozerajú najmä na NFT či svet Metaverse. To potvrdila aj najnovšia novinka od spoločnosti Ubisoft, ktorá má v pláne vstúpiť do sveta NFT prostredníctvom niekoľkých produktov či služieb. Práve herný priemysel je pre NFT ako stvorený a preto by táto správa nemala byť prekvapujúcou. Pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, tak vám odporúčame prečítať si nasledujúci článok.

Bitcoin hash rate je takmer naspäť na ATH

Rovnako sme informovali aj o tom, že jedna z najpodstatnejších metrík spojených s Bitcoinom, hash rate, je už takmer naspäť na ATH. Potom, čo sme v druhom kvartáli tohto roku videli obrovské prepady spojené s touto metrikou najmä kvôli zákazu ťažby v Číne sa zdalo, že by mineri mohli mať problém. Opak je ale pravdou. Bitcoinu sa vôbec nič nestalo a pár mesiacov, kedy bol hash rate na nižších úrovniach, ako tomu bolo v apríli alebo máji, ešte nič neznamená. To potvrdil Bitcoin hash rate už aj teraz, kedy sa opätovne dostal na úrovne spred čínskeho zákazu, pričom postupne atakuje aj svoje ATH. Aj na túto tému sme si pre vás pripravili článok a to na nasledujúcom linku.

WhatsApp a nové stablecoin transakcie priamo v appke?

Včera sme vás rovnako informovali aj o tom, že Meta sa prostredníctvom WhatsAppu rozhodla vstúpiť do kryptomien aj inak, ako cez Metaverse. WhatsApp totižto oznámil pilotné testovanie transakcií priamo na svojej platforme prostredníctvom peňaženky Novi, ktorú vlastní. Pomôcť majú tejto spoločnosti v tom také mená ako Paxos či Coinbase. Aktuálne by malo ísť iba o pilotné testovanie v USA, ktoré je sprístupnené malej vzorke ľudí. Znie to ako pozitívna správa? Určite, že áno, avšak aj tá má svoje negatíva. Na tie sme sa pozreli tu.

Čo je to Livepeer a ako funguje Ethereum Name Service?

Aj tento týždeň sme si pre vás pripravili dva edukačné články, pričom sme v nich zasiahli do veľmi odlišných odvetví. Prvý článok sa zaoberal decentralizovanou platformou na streamovanie videí pod názvom Livepeer. Ten je vytvorený na Ethereu a ponúka množstvo zaujímavých funkcionalít. Tie sme vám predstavili v článku tu.

Rovnako sme sa včera pozreli aj na Ethereum Name Service. Aj táto platforma funguje na Ethereu. Slúži napríklad na zvýšenie bezpečnosti či súkromia, ale reálne využitie vieme nájsť aj v oveľa väčšom spektre iných služieb či produktov. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac aj o tomto projekte, tak neváhajte kliknúť na tento link.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences