Prehľad týždňa - Web 3.0, Metaverse či prepad Bitcoinu

Tento týždeň kryptomeny opäť moc nepotešili, keď väčšina z nich výrazne padla. Vplyvov je na to samozrejme hneď niekoľko a aj preto sme sa im venovali v separátnom článku. Okrem toho sme si ale pre vás pripravili aj iné novinky či edukačné články, ktoré vám už tradične zhrnieme v našom prehľade týždňa.

Prečo Bitcoin padá?

Jednoduchá odpoveď na túto otázku asi neexistuje. Na cenu Bitcoinu a iných kryptomien má vplyv čím ďalej, tým viac faktorov. Ak by sme to chceli povedať úplne jednoducho, tak cena padá preto, lebo je viac predávajúcich, ako nakupujúcich. Ale také jednoduché to samozrejme nie je. Aj preto sme sa venovali tejto téme v tomto článku, v ktorom sme okrem iného rozobrali problémy spojené s reguláciami, Fedom či vypadnutím z podstatného rangu.

Pôjdu v roku 2022 regulátori po kryptomenách?

Tému regulátorov sme rozobrali dokonca v separátnom článku a to najmä preto, že posledný týždeň sa objavilo hneď niekoľko správ spojených s týmito entitami a ich plánmi pre kryptomeny. No a tie nie sú najpozitívnejšie, pretože sa množstvo z nich pozerá najmä po tvrdých zákazoch. Ide napríklad o regulátorov v Rusku, Singapure či dokonca v celej Európskej Únii. A najpozitívnejšie správy neprináša ani Fed. Pokiaľ sa tak chcete dozvedieť viac o konaniach či plánoch týchto regulátorov, kliknite tu.

Čo je Web 3.0 a Metaverse?

Rovnako sme sa tento týždeň venovali aj jednej z najviac „hot“ tém zo sveta kryptomien. Aktuálne to nie je žiadne NFT či DeFi, ale skôr Web 3.0 a Metaverse. Práve preto, ako veľmi hot táto téma je, sme sa jej rozhodli dedikovať celý článok, v ktorom sme sa pozreli na to, čo by Web 3.0 mohol umožniť, aké sú jeho 4 kľúčové vlastnosti, či to, ako by mohla prebiehať migrácia z Web 2.0 na Web 3.0. Rovnako sme sa zamerali aj na prepojenie Web 3.0 a kryptomien a toho, ako by mohla byť najmä blockchain technológia užitočná v samotnom presune na novú generáciu internetu. Pokiaľ sa tak chcete dozvedieť viac o Web 3.0, kliknite na tento článok.

Rovnako sme sa venovali aj druhej hot téme a tou je nepochybne Metaverse. Konkrétne sme sa pozreli na to, aký vplyv by mohla mať blockchain technológia na Metaverse a ako celkovo tento koncept zapadá do kryptomenovej ideológie. Pokiaľ si tak chcete prečítať aj edukačný článok na túto tému, tak neváhajte a čítajte tu.

Decentralizovaná burza na Cosmose: Osmosis

Okrem edukačným článkom, ktoré rozoberali hlavne trendy v kryptomenovom svete, sme sa ale tradične pozreli aj z fundamentálneho hľadiska na jeden projekt. Tento týždeň ním bola decentralizovaná burza novej generácie pod názvom Osmosis. Tá je navrhnutá pomocou Cosmos SDK a využíva už tradičný minimal viable product systém. Osmosis má hneď niekoľko výhod oproti svojej konkurencií a tak neváhajte a prečítajte si o nich viac v tomto článku.

Fidelity odporúča štátom, aby nasledovali Salvádor

Tento týždeň sme ešte priniesli aj správu, ktorá mohla mnohých prekvapiť. Tou bolo totižto odporúčanie investičného giganta Fidelity pre krajiny či dokonca centrálne banky po celom svete. Fidelity si totižto myslí, že štáty, ktoré nakúpia v blízkej dobe Bitcoin, by do budúcna mohli mať zásadnú výhodu oproti štátom, ktoré tak nespravia. A prečo si to analytici v tejto firme myslia? Aj na to sme sa pozreli v tomto článku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences