Prehľad týždňa - regulácia, Metaverse hry a Real Bedford

Tento týždeň sa na trhoch niesol najmä v znamení vyčkávania na to, čo spraví Fed. A keďže najväčšia centrálna banka na svete nespravila viac menej nič prekvapivé, trhy sa nijako extrémne neposunuli. Stagnáciu vidno nielen na kryptomenovom trhu, ale takisto aj na popredných amerických indexoch, ktoré sa po prepadoch aktuálne čiastočne stabilizovali a tiež iba vyčkávajú na to, čo ďalej. Ak sa ale pozrieme priamo na kryptomenový svet, tak odhliadnuc od ceny sme boli svedkami niekoľkých vyjadrení regulátorov či popredných politikov, ktorí spomínali kryptomeny najmä v spojení s reguláciami. Čo sme sa teda dozvedeli a čo nás môže v blízkej budúcnosti čakať?

Biden s novým pokynom

Podľa najnovších správ sa má Biely Dom pokúsiť o to, aby zjednotil regulátorov v ich snahe o reguláciu kryptomien. Podľa neoficiálnych vyjadrení sa totižto Biden má v najbližších týždňoch vyjadriť a požiadať popredné inštitúcie či vládne organizácie o to, aby spoločne preskúmali možnosti, ako regulovať kryptomeny, stablecoiny či NFT. Na celú operáciu má pritom dohliadať priamo Biely Dom, keďže by kryptomeny mali údajne predstavovať hrozbu pre „národnú bezpečnosť“ USA. Prečo je takéto vyjadrovanie zavádzajúce sa dočítate v tomto našom článku.

Putin nechce zákaz ale reguláciu

Minulý týždeň sme počuli zo strany centrálnej banky Ruska, že by bolo najlepšie, ak by sa kryptomeny úplne zakázali. Citovať pritom mala táto inštitúcia najmä hrozby spojené s volatilitou a nestabilitou, ktorú môžu kryptomeny priviesť do danej krajiny. S tým ale evidentne nesúhlasí Vladimir Putin, prezident Ruska. Ten sa tento týždeň vyjadril, že Rusko má výhody oproti iným krajinám najmä v ťažbe Bitcoinu, keďže má prebytok elektriny a takisto veľmi skúsených pracovníkov v tomto sektore. Aj preto žiada parlament a vládu aby namiesto celkového zákazu radšej navrhli dostatočné regulácie tohto sveta. Viac sa o tejto správe dozviete na nasledujúcom linku.

Solana opäť v problémoch

Rovnako sme sa pozreli aj na problémy kryptomeny Solana. Tá už istý čas síce patrí medzi TOP 10 projekty podľa trhovej kapitalizácie, ale časté výpadky siete, ktoré komplikujú jej používateľnosť, nie sú najlepšou vizitkou pre tento projekt. Jeden taký výpadok sme mohli vidieť aj koncom minulého týždňa, pričom podľa niektorých trval až 48 hodín a spôsobil nemalé škody. Ako sa k tomuto problému postavili vývojári Solany a čo to môže znamenať do budúcnosti tejto kryptomeny nájdete popísané tu.

Bližší pohľad na herný priemysel a Metaverse

 Aj tento týždeň sme vám priniesli vzdelávacie články. Tie boli konkrétne zamerané na Metaverse a projekty, ktoré patria nielen medzi najväčšie, ale takisto aj najznámejšie v tomto sektore. Prvým z projektov je Axie Infinity, hra, ktorá sa preslávila najmä svojimi malými príšerkami, Axies, ktoré proti sebe bojujú. Tým ale navyšujú svoju hodnotu a vzácnosť, čím vedia prinášať svojim držiteľom zisk. V čom je ale celá táto hra odlišná a prečo sa jej podarilo tak veľmi preraziť vo svete Metaverse? Aj na to sme sa pozreli v tomto článku.

Druhý vzdelávací článok sme takisto venovali Metaverse projektu. Napriek tomu, že niektorí vnímajú projekt The Sandbox iba ako ďalšiu Metaverse hru, tak to úplne nie je pravda. The Sandbox je totižto oveľa zložitejším a komplikovanejším ekosystémom, ktorý stavia na Metaverse. No a hoci sa podobá na Minecraft, to ešte neznamená, že za sebou neskrýva minimálne zaujímavé a spomenutia-hodné technológie či infraštruktúru. Ak sa teda chcete o tomto projekte dozvedieť viac, kliknite sem.

Real Bedford uzavrel spoluprácu s OpenNode

No a tento týždeň sme vám takisto priniesli aj článok o futbalovom tíme Real Bedford, ktorý vlastní kryptomenový podcaster Peter McCormack. Ten sa aktuálne snaží premeniť tento tím na bitcoinový, športový miniprojekt, s čím mu môže pomôcť aj nová spolupráca so spoločnosťou OpenNode. Prečo sa rozhodol práve pre spoločnosť OpenNode, s čím môže Bedfordu pomôcť a ako môže z toho benefitovať aj samotný Bitcoin sa dozviete na tomto linku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences