Prehľad týždňa - Predikcie pre rok 2022, Tonga a Palau či Visa

Aj v roku 2022 sa určite plánujeme venovať našim klasickým prehľadom týždňa, ktoré vám majú priniesť vždy tie najpodstatnejšie informácie z uplynulého týždňa. No a keďže sa toho za posledných 7 dní udialo celkom dosť, tak aj dnes pre vás máme pripravený pomerne rozsiahly prehľad tých najzaujímavejších udalostí, ktoré sa udiali v kryptomenovom trhu.

Sme v bull či bear markete?

Začiatok týždňa sme začali viac menej úvahou na tému bull vs bear market. Zamysleli sme sa totižto, či sa aktuálne kryptomeny a najmä Bitcoin nachádzajú ešte stále v bull markete alebo či sme už prešli do bear marketu. Takéto „zmätenie“ na trhoch je najmä kvôli tomu, že niektoré indikátory naznačujú, že sa bull market už skončil, zatiaľ čo iné ostávajú ešte stále pomerne pozitívne. No a keďže sa toho počas týždňa moc nezmenilo, tak je tento článok aktuálny aj teraz a preto si ho môžete prečítať na tomto linku.

Predikcie pre rok 2022

To, ako bude vyzerať rok 2022 (nielen) v kryptomenách, nás určite všetkých veľmi zaujíma. Akému sektoru sa bude dariť najviac? Aký trend bude najviac hot? Máme sa tešiť na pokračujúci rast alebo sa tento rok niečo zlomí a pôjdeme do strany či dokonca dole? Odpovede aj na tieto otázky by sme určite všetci radi získali. Nad celým sektorom a jeho potenciálom do roku 2022 sa zamyslela aj banka JP Morgan, ktorá vydala stanovisko pre kryptomeny a rok 2022. To je pomerne optimistické. Pokiaľ si ho nechcete nechať ujsť, nasledujte tento link.

Na ktorú stranu to Visa hrá? Zvolí si kryptomeny či CBDC?

Tento týždeň vyšli aj dve novinky spojené so spoločnosťou Visa. Zatiaľ čo jedna informovala o prieskume, ktorý Visa spravila a bol zameraný na kryptomeny a ich adopciu v roku 2022, druhá novinka bola o čosi negatívnejšia. Tá totižto hovorila o tom, že táto spoločnosť plánuje spolu so spoločnosťou ConsenSys pracovať na vývoji CBDC a tým takpovediac aj ísť proti kryptomenám. Je teda jasné, že Visa to aktuálne hrá na všetky strany. Ktorú si ale nakoniec vyberie? Aj nad tým sme sa zamysleli v tomto článku.

Oceánia prekvapuje – Palau a Tonga majú zaujímavé plány

Včera sme vás tiež informovali o tom, že dva malé štáty Oceánie, Tonga a Palau, majú veľmi zaujímavé plány na tento rok. Zatiaľ čo Tonga pripravuje schválenie rovnakého zákonu, aký sme videli v Salvádore, tak Palau údajne začína pracovať na vlastnom stablecoine. Hoci sú oba tieto ostrovy naozaj malé, tak aj napriek tomu predstavujú tieto informácie pozitívne správy pre kryptomenový trh. A to sa rok 2022 ešte len začína. Pokiaľ sa chcete o daných novinkách dozvedieť viac, tak kliknite na tento link.

Sieť na komunikáciu medzi blockchainami: Cosmos

A už tradične vám prinášame aj jeden edukačný článok, ktorý sme tento týždeň vydali. Bol ním článok o kryptomene Cosmos, ktorá tvorí decentralizovaný ekosystém nezávislých blockchainov, ktoré medzi sebou komunikujú. Cosmos toho ale ponúka oveľa viac a preto si neváhajte prečítať náš článok tu, v ktorom sa dozviete ako táto kryptomena funguje, čo je pre ňu špecifické a ako vyzerá jej ekosystém.

 

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences