Prehľad týždňa – novinky z amerických miest či Taproot a Crypto.com

Tento týždeň sa v kryptomenovom svete udialo hneď niekoľko zaujímavých udalostí. Bitcoin opäť prekonal svoje ATH, i keď sa to vôbec nepodarilo s nejakými extrémnymi objemami. Ihneď potom sme videli aj výraznejší pokles, ktorý bol spojený najmä so zle intrepretovanými informáciami ohľadom spoločnosti Evergrande. Napriek tomu ale budeme rozberať najmä iné správy, ktoré riešia hlavne adopciu kryptomien, ktorá dostala za posledný týždeň poriadny boost v niekoľkých aspektoch od rôznych amerických miest, až po jeden z najväčších updatov v histórii kryptomien.

Americké mestá poriadne poškuľujú po kryptomenách

Už pred týždňom sme upozornili na Erica Adamsa, novozvoleného starostu New Yorku, ktorý sa rozhodol, že prijme prvé tri výplaty v Bitcoine. Jeho ďalšie vyjadrenia ešte potvrdili to, že sa o kryptomeny plánuje skutočne zaujímať. Začiatkom týždňa napríklad povedal, že by chcel mať kryptomenovú výučbu v školách. Podľa neho je potrebné, aby sa najmä mladí ľudia vo veľkom vzdelávali o nových technologických pokrokoch, pričom kryptomeny by mali byť jedným z nich. Viac o tejto informácii sa dozviete v našom článku, ktorý nájdete na tomto linku.

Tento týždeň sme sa dočkali takisto aj ešte jednej podstatnej správy spojenej s ďalšou americkou metropolou. Tou je Philadelphia. Jeden z popredných predstaviteľov tohto mesta iba nedávno povedal, že toto mesto aktuálne skúma možnosti, ako by v ňom mohli byť využité rôzne technológie spojené s kryptomenami. Veľa sa spomínalo napríklad využívanie smart kontraktov či Web 3.0 technológie. O tomto rozhodnutí informovali aj prostredníctvom novej webstránky, na ktorej bol zverejnený aj Bitcoin whitepaper, Ethereum whitepaper či iné edukačné zdroje. Pokiaľ sa ale chcete dozvedieť oveľa viac informácii, tak vám odporúčame tento článok.

Crypto.com stále valí

Crypto.com je už dlhodobo veľkým hráčom na kryptomenovom trhu, ktorý sa vyznačuje predovšetkým extrémne silným marketingom. Veľmi agresívnu marketingovú kampaň vidno najmä na športe. Spolupráce má Crypto.com v F1, NHL, Talianskej futbalovej lige či UFC. No a práve spolupráca s UFC má aktuálne priniesť ku kryptomenám viac ako 625 miliónov sledovateľov tejto organizácie. Túto spoluprácu si vo veľkom pochvaľuje aj prezident organizácie UFC, Dana White. Ten povedal, že táto spolupráca privedie dokopy dve spoločnosti, ktoré sú najlepšie v tom, čo robia. A to je nepochybne hlavne marketing. Pokiaľ sa chcete o tejto spolupráci dozvedieť oveľa viac,  tak vám odporúčame nasledujúci článok.

Bitcoin Taproot príde už čoskoro

No a práve teraz cez víkend by sme sa mali dočkať aj jedného z najpodstatnejších upgradov v histórii kryptomien. Bitcoin Taproot prinesie hneď niekoľko rôznych výhod či updateov, ktoré pomôžu tejto kryptomene hneď v niekoľkých smeroch. Okrem bezpečnosti, či nižším transakčným poplatkom sa má Bitcoin zlepšiť aj v podpore Lightning Networku či tvorbe smart kontraktov. Ohľadom Taprootu sa toho ale deje naozaj veľa. Kryptomenová komunita túto udalosť vo veľkom konzultuje a očakáva od nej naozaj veľa aj napriek tomu, že sa nájde aj niekoľko kritikov tohto kroku. Pokiaľ vás zaujíma viac o tejto udalosti, neváhajte a kliknite na nasledujúci článok.  

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences