Prehľad týždňa - Narodeniny Bitcoinu, Squid game či novinky z USA

Tento týždeň nebol nejako extrémne zaujímavý z pohľadu veľkých alebo prelomových noviniek, avšak určite sa počas neho udialo zopár udalostí, na ktoré sa oplatí poukázať. Dočkali sme sa napríklad narodenín Bitcoinu (minulý víkend), ďalšieho podvodu, ktorý bol inšpirovaný populárnym seriálom z Netflixu, či dvoch správ spojených s adopciou kryptomien v USA.

Bitcoin cez víkend oslavoval 13. narodeniny

Minulú nedeľu sme sa dočkali 13.narodenín Bitcoinu. Zatiaľ čo niektorí kryptomenoví fanúšikovia 31. október 2008 neberú ako skutočný deň, kedy sa Bitcoin „narodil,“ nájdu sa aj takí, ktorí práve tento dátum označujú za narodeniny najväčšej kryptomeny. V daný deň bol totižto po prvýkrát zverejnený whitepaper Bitcoinu, ktorý ho v jednoduchosti popisuje na 9 stranách. Pokiaľ ste tento dokument ešte nečítali, tak to určite spravte, pretože ide bezpochyby o jeden z najpodstatnejších kryptomenových dokumentov, aké boli kedy napísané. Navyše je napísaný veľmi jednoduchou a zrozumiteľnou formou. Odkaz na daný whitepaper či jeho slovenský preklad nájdete na tomto linku.

Squid Game mala skutočne len jedného víťaza

Jeden z najpopulárnejších miniseriálov posledných týždňov, Squid Game, sa už dočkal aj svojho kryptomenového podvodu. Ten bol žiaľ, chvíľami taktiež veľmi populárny, na čo doplatilo pravdepodobne nemalé množstvo investorov. Raketový rast o viac ako 100 000 % iba za niekoľko dní sa samozrejme skončil katastrofou, keď vývojári tohto tímu využili rugpull na to, aby sa dostali ku všetkým financiám a investorom nechali iba oči pre plač. Tento projekt bol ale od začiatku sprevádzaný množstvom varovaní kryptomenovej komunity a mal extrémne veľa red flagov a tak sa nikto nemôže čudovať, že dopadol tak, ako dopadol. Pokiaľ sa chcete o tomto podvode dozvedieť viac, tak neváhajte kliknúť na tento link.

Američania opúšťajú vďaka kryptomenám svoju prácu

Rovnako sme vás tento týždeň informovali aj o novom prieskume zo spoločnosti Civic Science, ktorá sa pýtala viac ako 6 000 respondentov niekoľko zaujímavých otázok. Väčšina z nich sa samozrejme týkala kryptomien a ich dopadu na životy daných respondentov. Hneď niekoľko výsledkov z daných prieskumov ale dopadlo viac ako zaujímavo. Napríklad sa Civic Science dozvedel, že približne 4 % z opýtaných odišli z roboty najmä vďaka ziskom z kryptomien. Rovnako približne 7 % uviedlo, že pozná niekoho, kto takýto krok spravil. Celkovo priniesla táto anketa zopár naozaj pozoruhodných výsledkov a preto vám odporúčame si o nej viac prečítať tu.

Starosta New Yorku dostane výplatu v Bitcoine

No a včera sme pre vás napísali článok, ktorý sa síce týkal dvoch amerických starostov, avšak krásne v ňom bolo vidno aj základy ekonómie v podobe teórie hier. Tú pre nás aktuálne rozohrali starosta Miami, Francis Suarez a starosta New Yorku, Eric Adams. Suarez sa iba začiatkom týždňa vyjadril, že plánuje obdržať celú výplatu za budúci mesiac v Bitcoine. Novozvolený starosta New Yorku, Eric Adams, ale nezaháľal a vo štvrtok na svojom Twitteri reagoval, že plánuje obdržať prvé tri výplaty v Bitcoine. Rovnako povedal, že plánuje spraviť z New Yorku kryptomenový hub a konkurovať tak práve Miami, v ktorom Suarez robí naozaj skvelú prácu pre adopciu kryptomien. Pokiaľ vás zaujíma viac na túto tému, tak tento odkaz vám určite pomôže.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences