Prehľad týždňa – Fake news Litecoinu, problémy Solany či zvláštne vyjadrenia Raya Dalia

Litecoin a Solana majú za sebou naozaj zaujímavý týždeň. Obom týmto projektom sa dostavila až nečakané veľká pozornosť, no to nemôže nikoho prekvapiť, keďže prišlo v oboch prípadoch ku výrazným „novinkám.“ V kryptomenách sa toho ale udialo viac a tak sa poďme spoločne pozrieť na to, čo sme mohli spoločne v tomto svete zažiť.

Fake news Litecoinu a problémy Solany

Už v úvode sme spomenuli, že tento týždeň je hlavne o dvoch správach zo sekcie altcoinov. Tá prvá sa udiala hneď začiatkom týždňa, kedy sa kryptomeny Litecoin razom vyhupla na cene o viac ako 40%. Nebola to ale náhoda, keďže sa kryptomenovým sektorom rozšírilo, že sa Walmart, jeden z najväčších amerických reťazcov, rozhodol pridať práve túto kryptomenu ako platobnú možnosť pre svojich klientov. Ako sa ale veľmi rýchlo ukázalo, tak táto správa nebola pravá a išlo o fake news. Ako na celý tento priebeh zareagovala cena Litecoinu či Bitcoinu? Aj to sa dočítate v našom článku tu.

Nie príliš slávny bol tento týždeň aj pre projekt Solana. Ten sa dostal z ničoho nič do obrovských problémov, keďže sa razom začala sieť zaplavovať transakciami, pričom sa v jednom bode dostalo ich číslo až na 400 000 za sekundu. Samozrejme, že to sieť tohto projektu zvládnuť nemohla a tak prišlo ku „odstávke“ či výpadku. Ten však ale nakoniec trval až 18 hodín, čo je z hľadiska dôveryhodnosti a budúcnosti tohto projektu pomerne veľký problém. Prečo? To sa dozviete tu.

Cardano smart kontrakty konečne tu

Večná kritika voči kryptomene Cardano sa môže čoskoro skončiť. Respektíve by sa už skončil mala, keďže sa tejto kryptomene konečne podarilo dokončiť a spustiť vlastné smart kontrakty. Tie boli doteraz považované za kľúčovú časť, ktorá chýbala ku tomu, aby sa z Cardana mohol skutočne časom stať Ethereum Killer. Tento krok bol umožnený vďaka hard forku Alonzo, ktorý prebehol úspešne. Predstavitelia tejto kryptomeny na čele s Charlsom Hoskinsonom ale upozorňujú, že práca na tomto projekte sa daným hard forkom ani zďaleka nekončí. Práve naopak. Aké plány má daný projekt pred sebou? Aj to sa dozviete v nasledujúcom článku.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Chivo wallet má už viac ako pol milióna stiahnutí

Určite sa ešte oplatí spätne pozrieť aj na to, čo sa udialo ešte minulý týždeň. Samozrejme že myslíme správy zo Salvádoru a oficiálneho prijatia Bitcoinu ako legálneho platidla. Tento krok bol ostro sledovaný po celom svete, pričom sa zdá, že záujem, i napriek protestom, ktoré dodnes pretrvávajú, o Bitcoin je. To potvrdzuje aj fakt, že iba za prvých 7 dní bola stiahnutá oficiálna Bitcoin peňaženka pre občanov Salvádoru, s názvom Chivo, viac ako 500 000 krát. Ak vás táto správa zaujíma viac, tak si o nej môžete prečítať v angličtine na nasledujúcom linku.

Ray Dalio: Ak sa Bitcoin stane príliš podstatný, regulátori ho zakážu

No a dajme si na záver aj jednu špecialitku. Ňou je vyjadrenie jedného z najznámejších a najuznávanejších investorov a hedž fond manažérov všetkých čias. Je ním Ray Dalio, spoluzakladateľ najväčšieho hedžového fondu na svete (Bridgewater Associates), ktorý sa tento týždeň vyjadril o Bitcoin nie príliš lichotivo. Okrem iného povedal, že si myslí, že pokiaľ by sa mal Bitcoin stať príliš podstatným, tak sa regulátori pokúsia ho zastaviť. Dalio tiež povedal, že verí, že regulátori po celom svete majú spôsoby na to, ako by mohli Bitcoin bez problémov zničiť. Sám si pritom myslí, že Bitcoin nemá žiadnu vnútornú hodnotu a preto nie je žiadny dôvod na to, aby ďalej rástol. Viac z jeho minimálne zaujímavých vyjadrení sa dočítate na tomto linku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences