Prehľad týždňa - Bitcoin mesto či zákaz kryptomien v Indii

Máme tu opäť sobotu a to po pomerne rušnom týždni. Najmä čo sa týka cenových pohybov, sme sa tento týždeň dočkali naozaj viacerých zaujímavosti v podobe korekcií či dropov. Tým, že tie ale trvajú už istý čas, tak sa hneď niekoľko analytikov pozerá na to, že kryptomeny nezačínajú vstupovať do bear marketu. Vzhľadom na to, že predpovedať budúcnosť ale nevie nikto, sme sa my rozhodli dnes zhrnúť pre vás také témy, ktoré zbytočne nešpekulujú o tom, kam Bitcoin pôjde alebo nepôjde. Za posledný týždeň sme totižto napísali hneď niekoľko edukačných článkov, ktoré sú na takéto „negatívne“ obdobie na trhoch priam ideálne.

Bitcoin mesto v Salvádore?

Asi najväčšou „fundamenálnou“ novinkou, ktorej sme sa tento týždeň dočkali, bolo oznámenie Nayiba Bukeleho o tom, že plánuje vytvoriť v Salvádore nové Bitcoin mesto. Prezident tohto štátu povedal, že toto nové mesto má byť vytvorené za pomoci spoločností ako Blockstream či Bitfinex. Obe tieto spoločnosti majú byť z danej spolupráce nielen extrémne nadšené, ale takisto aj veľmi nápomocné, keďže majú množstvo skúseností a talentované tímy. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o Bitcoin meste, tak neváhajte a pozrite si tento link.

Compound či OMG Network?

Rovnako sme vám tento týždeň priniesli aj dva edukačné články, ktoré boli vyslovene zamerané na predstavenie kryptomenových projektov. Z obrovskej ponuky rôznych altcoinov či projektov a platforiem sme si pre vás tento týždeň vybrali Compound a OMG Network. Každý z týchto projektov predstavuje niečo iné a snaží sa v kryptomenovom svete vyriešiť iné problémy, či ponúknuť iné služby. Pokiaľ si chcete prečítať článok o Compounde, kliknite tu. Ak vás viac zaujíma OMG Network, tak nájdete daný článok na tomto linku, avšak pokiaľ na to máte čas, tak vám určite odporúčame prečítať si oba články.

Predstavujú kryptomeny stále risk?

Rovnako sme sa tento týždeň pozreli aj na to, či kryptomeny stále predstavujú risk v očiach regulátorov. V poslednom období totižto vyšlo hneď niekoľko vyjadrení zo strany regulátorov po celom svete, ktorí majú odlišné názory na kryptomeny a risk, ktorý predstavujú pre dané inštitúcie či regulátorov. Názory sa však z pohľadu týchto regulátorov veľmi líšia a preto sme sa rozhodli ich „zgrupiť“ do jedného článku, ktorý nájdete tu.

Veľmi špecifickú situáciu ale majú v Indii, kde sa hovorí o zákaze kryptomien už od začiatku roku. Dokonca to má vláda tejto krajiny zvažovať už od oku 2018, ale ku úplnému zákazu či nejakému vyhroteniu situácie dochádza až v poslendých mesiacoch, kvôli jednému konkrétnemu návrhu zákona. Ten sa zaoberá najmä reguláciou či dokonca zákazom kryptomien, avšak je na toľko chaotický a nejasný, že momentálne ešte nevie nikto presne povedať, čo by znamenalo jeho prijatie. Vyjadrení a komentárov na daný zákon je ale dosť a aj preto sme sa ich rozhodli zhrnúť do jedného článku, ktorý si môžete prečítať na tomto linku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences