Prehľad týždňa – Bitcoin ETF, ATH a Chaincamp konferencia

Takmer s určitosťou máme za sebou jeden z najzaujímavejších týždňov za posledné mesiace. V dňoch od 18.októbra do 22.októbra sa toho v kryptomenách stalo naozaj veľa a preto bude dnešný prehľad týždňa pravdepodobne o čosi dlhší ako je tomu zvykom, avšak určite by sme nechceli, aby ste prišli o nejakú zaujímavú novinku, ktorá tento týždeň nastala.

Bitcoin ATH a množstvo informácii s tým spojených

No a ktorou inou novinkou začať, ak nie touto? O tom, že Bitcoin by do konca roka mohol prekonať ATH sa hovorilo už v lete, avšak ani vtedy asi ešte nikto nedúfal, že by k nemu mohlo prísť tak skoro. Zatiaľ čo september takmer vždy býva v kryptomenách mesiacom, kedy vidíme mierne korekcie či vychladnutie trhu, tak október sa radí k tým najprofitabilnejším, čo potvrdzuje aj teraz. Aj keď ešte samozrejme nekončí, tak už teraz vieme povedať, že sme sa počas tohto mesiaca dočkali prekonania ATH a to konkrétne 20.októbra, kedy sa cena BTC dostala nad 67 000 dolárov.

Ako je ale možné, že sa tak stalo? Čo podnietilo Bitcoin k tomu, aby sa dostal na svoje ATH práve teraz? Jednoduché otázky, na ktoré ale určite neexistuje jednoduchá odpoveď. Napriek tomu sme sa ale skúsili zamyslieť nad tým, aké sú možné dôvody toho, prečo sa tak stalo.

Bezpochyby je jedným z najhlavnejších dôvodov príchod Bitcoin Futures ETF, ktoré sme mohli vidieť ako od spoločností ProShares (a obchodovanie v utorok), tak aj od spoločnosti Valkyrie, ktoré sa začali obchodovať v piatok. Do toho boli regulátorom SEC schválené aj ďalšie Bitcoin Futures ETF od spoločnosti VanEck (ktoré sa budú obchodovať od pondelka) a tak sa kryptomeny môžu tešiť zvýšenej popularite. Do toho umožnila brokeská firma Interactive Brokers americkým finančným poradcom, aby investovali do kryptomien prostredníctvom ich platformy. No a aby toho nebolo málo, tak ešte aj spoločnosť PIMCO, ktorá spravuje viac ako 2,2 bilióna dolárov pre svojich klientov, povedala, že plánuje začať s obchodovaním kryptomien. Bullish noviniek je tak viac ako dosť a preto sme sa ich rozhodli všetky pre vás rozobrať v tomto článku.

Darí sa aj Salvádoru

Tento týždeň sme sa dozvedeli viac aj o tom, ako sa darí Salvádoru. Táto krajina ide do kryptomien naplno najmä vďaka svojmu prezidentovi, Nayibovi Bukelemu, ktorý sa rozhodol veľmi podporiť adopciu kryptomien v krajine a to hneď niekoľkými krokmi. O tom, ako sa mu na tejto ceste darí sa rozhodol zverejniť aj dva fakty, ktoré sú spojené s Bitcoin peňaženkou Chivo, ktorú vydala vláda tejto krajiny. Aké dva fakty to sú? To sa dozviete v našom článku, ktorý nájdete na tomto linku.

Walmart a nových 8 000 Bitcoin ATM

Iba včera sme vás taktiež informovali o tom, že adopcia kryptomien dostane najmä v Amerike ďalší poriadny boost. Ten príde od spoločnosti Walmart, ktorá sa rozhodla uzavrieť dohodu so spoločnosťami Coinstar a CoinMe. Táto spolupráca má viesť ku inštalácii až viac ako 8 000 Bitcoin ATM do predajní Walmartu. Že nejde iba o prázdne slová a sľuby už Walmart potvrdil tým, že nainštaloval viac ako 200 takýchto zariadení. Na prvý pohľad ide nepochybne o veľmi pozitívnu správu, avšak tá má so sebou spojených aj niekoľko nevýhod o ktorých sa viacej dočítate tu.

Ako dopadla konferencia Chaincamp?

Tento týždeň sme ale aj informovali o tom, ako dopadla najväčšia Česko-slovenská konferencia zameraná na kryptomeny. Tej sa zúčastnil celý náš redakčný tím ešte v septembri a o našu skúsenosť sme sa preto rozhodli s vami podeliť. Navyše sa nám podarilo spojiť aj s hlavným organizátorom tohto podujatia, Martinom Kuchařom, s ktorým sme spravili aj krátke interview na niekoľko rôznych tém spojených nielen s kryptomenami, ale takisto aj priamo s organizovaním takejto veľkej konferencie. Jeho odpovede sú naozaj zaujímavé a pokiaľ ich nechcete zmeškať, tak si o nich môžete prečítať na tomto linku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences