Prehľad týždňa – Facebook, Shiba Inu či Salvádor

Tento týždeň bol v kryptomenovom svete najviac diskutovaná téma pravdepodobne spojená s kryptomenou Shiba Inu. Tento meme coin si prešiel v októbri neskutočným rastom, ktorý vyústil až v rast na nové ATH a prerazenie do TOP 10 najväčších kryptomien na základe trhovej kapitalizácie. Okrem toho sme ale videli aj zaujímavú novinku od Facebooku, staronovú správu od prezidenta Salvádoru, či veľmi bullish správu od FDIC. Poďme si teda spoločne všetko zhrnúť.

Shiba Inu to the moon?

Titulky o projekte Shiba Inu sa objavili tento týždeň takmer na každom kryptomenovom portáli. My v Kryptotrejderi sme ale vynechali správy spojené s touto kryptomenou, keďže väčšina z nich je založená na mánickom správaní „investorov či traderov“ do tohto projektu a keďže sme vás chceli uchrániť od nejakých FOMO pocitov, rozhodli sme sa Shiba Inu nerozoberať do hĺbky.

Situácia okolo tejto kryptomeny sa ale už trochu ukľudnila a keďže išlo tento týždeň určite o najviac zmieňovaný projekt v kryptokomunite hneď kvôli niekoľkým faktorom, rozhodli sme sa poukázať aj na zdroje, v ktorých sa o tom, čo sa s touto kryptomenou dialo, dozviete viac. Jeden z nich nájdete napríklad tu.

Facebook sa mení na Meta

Tu už ale máme správu, o ktorej sme vás informovali aj my. Tou bola zmena o ktorú sa so svetom podelil Mark Zuckerberg, CEO spoločnosti Facebook. Práve tá zmenila svoje meno na Meta a ticker na MVRS, čím chce poukázať na zmenu v prioritách, ktoré bude táto spoločnosť v budúcnosti mať. Z „Facebook first“ prístupu sa má stať „Metaverse first“ prístup najmä kvôli tomu, že Zuckerberg  vidí hlavne v tomto novovznikajúcom koncepte veľký potenciál. To, čo je Metaverse, ako by mal fungovať, či prečo sa Facebook rozhodol pre takýto rebranding a ako je spojený s kryptomenami sme pre vás zhrnuli v tomto našom článku.

Salvádor stále dokupuje Bitcoin

Prezident Nayib Bukele sa aj tento týždeň pochválil tým, že Salvádor prikúpil ďalšie bitcoiny. Konkrétne malo ísť o 420 BTC, ktorá boli pridané k predchádzajúcim 700 BTC, čo znamená, že aktuálne Salvádor vlastní 1 120 BTC. Tie mali byť prikúpené najmä v „dipoch,“ na čo aj teraz Bukele upozornil, keďže sa malo údajne nakupovať daných 420 BTC niekde na hranici 58 000 dolárov. Viac o jeho vyjadreniach či o tom, ako sa Salvádoru darí v porovnaní s inými krajinami, ktoré vlastia Bitcoin na svojich súvahách, sa dozviete na tomto linku.

FDIC so zaujímavou správou

A máme tu aj jednu novinku, ktorá by opäť mohla pomôcť ku kryptomenovej adopcii (najmä v USA). Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) tento týždeň zverejnila, že sa pohráva s myšlienkou, že umožní držanie kryptomien. Jelena McWilliams, predsedníčka danej inštitúcie povedala, že nastal čas na to, aby dostali banky povolenie na držanie kryptomien nielen pre seba, ale takisto aj pre svojich klientov. Ako to už ale býva zvykom pri takomto type oznámení, tak aj McWilliams opäť upozornila, že kryptomenový svet so sebou prináša risky, ktoré musí táto inštitúcia zvážiť predtým, ako príde ku schváleniu tohto kroku. Aké risky to sú, a čo všetko by takáto správa pre kryptomenový svet mohla znamenať sa dozviete prostredníctvom tohto odkazu.  

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences