Počas prepadu BTC dokupoval aj Salvádor, aj MicroStrategy

Posledné tri dni priniesli na trhoch pomerne chaotickú situáciu. Tá bola spojená najmä so strachom z nového variantu koronavírusu s názvom Omikron, ktorý sa má šíriť z Afriky. Ten má byť nielenže nákazlivejší, ale takisto aj smrteľnejší či dokonca odolný voči vakcínam. Minimálne tak zneli prvotné informácie, ktoré so sebou priniesli na trhy paniku, ktoré sa prejavila aj v kryptomenovom svete. Tú využili dve známe entity na to, aby dokúpili v „dipe“ o čom pochopiteľne aj informovali.

Salvádor nakupuje dip

Prezident El Salvádoru, Nayib Bukele, sa na svojom Twitter opätovne vyjadril, že táto krajina nakúpila do svojej štátnej pokladnice ďalšie bitcoiny. Konkrétne sa tak malo stať ešte v piatok, kedy sa cena BTC prepadla približne o 9 %. V daný deň mala táto krajina nakúpiť približne 100 BTC, čo znamená, že daný nákup bol niekde na hodnote 5,4 milióna dolárov.

Aj týchto 100 BTC tak bude pripojených medzi bitcoiny, ktoré táto krajina už vlastní. Konkrétne by malo ísť o 1 120 BTC, pričom by ich hodnota aktuálne mala byť približne 64 miliónov dolárov. Týmto krokom tak Nayib Bukele dal opätovne najavo haterom, že Salvádor jednoducho pokračuje vo svojom kryptomenovom cieli, z ktorého majú strach napríklad Bank of England (centrálna banka Veľkej Británie) či IMF (Medzinárodný menový fond). Práve tieto dve inštitúcie totižto v posledných dňoch vyjadrili svoj nesúhlas s rozhodnutím Salvádoru o prijatí Bitcoinu ako legálneho platidla.

Dokupuje aj Michael Saylor

No a asi by sme v poslednom roku ťažko hľadali dip, v ktorom by nedošlo ku nákupu Bitcoinu spoločnosťou MicroStrategy. Aj preto malo dôjsť ku nákupu aj v posledných dňoch, o čom informoval Michael Saylor, CEO tejto spoločnosti, ktorý o tomto kroku informoval prostredníctvom svojho oficiálneho Twitteru.

„MicroStrategy nakúpili ďalších 7 002 bitcoinov za približnú cenu 414,4 milióna dolárov za priemernú cenu 59 187 dolárov za bitcoin. Ku dňu 29/11/2021 držíme 121 044 bitcoinov kúpených za 3,57 miliardy dolárov pri priemernej cene 29 534 dolárov za bitcoin.“

Možno si niekoľko z vás povie, že MicroStrategy nenakúpilo dip, keďže posledné low je aktuálne niekde na sume 53 000 dolárov. Avšak pri objemoch, ktoré MicroStrategy nakupuje nie je vôbec jednoduché nakúpiť presne v momente, kde cena padá. Navyše v danej sume je započítaných aj množstvo iných poplatkov, ktoré sa pri bežných účtoch vôbec nemusia riešiť, čí msa cena za jeden BTC zdvíha.

Ako sa však ale CEO tejto spoločnosti už niekoľkokrát nechal počuť, tak pre túto spoločnosť nie je cena vôbec rozhodujúca. Podstatné je využiť každú príležitosť na to, aby sa jej podarilo „štosovať saty“ i keď v tomto prípade je to skôr „štosovanie bitcoinov.“

Tieto dve entity nám ale na toľko už skreslili pohľad v tom, čo robia, že je možné, že si ľudia ani neuvedomia to, ako podstatné tieto správy sú. A to nie z nejakého krátkodobého pohľadu, ale z pohľadu toho, že štát a verejne obchodovaná spoločnosť pravidelne nakupujú bitcoiny na svoje súvahy. Ešte pred začiatkom koronakrízy by takéto niečo bolo takmer nepredstaviteľné, avšak odvtedy sa toho tak veľa zmenilo, že je pre nás už takmer normálne vidieť takéto správy v médiách.  

Zdroje:

https://cryptopotato.com/, https://cointelegraph.com/, https://u.today/, https://cryptoslate.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences