Kryptomeny prichádzajú aj do prestížnej súťaže NHL

Odvetvie kryptomien je známe svojim dynamickým vývojom a v posledných rokoch sledujeme, ako postupne dobíja rôzne oblasti nášho každodenného života. Výnimkou samozrejme nie je ani šport a mnoho zainteresovaných predpokladá, že v tomto smere budeme čoskoro svedkami digitálnej revolúcie. Chápať to začínajú aj rôzne svetoznáme tímy a športovci ako jednotlivci. Najnovšie správy hovoria aj o prvej spolupráci v jednej z najprestížnejších a najznámejších líg na svete – americkej hokejovej NHL.

Na kryptomeny si brúsia zuby žraloci zo San Jose

Podľa oznámenia prezidenta klubu Jonathana Bechera sa San Jose Sharks pripoja k stále rastúcemu zoznamu športových tímov z celého sveta, ktoré akceptujú platby kryptomenami. Dôvod pre tento krok známeho tímu NHL je celkom jednoduchý. Už dlhú dobu akceptujú platby PayPal-om a ten aktuálne prijíma aj kryptomeny. Vedenie tímu sa preto rozhodlo, že budú platby digitálnymi menami prijímať aj priamo, bez prostredníka v podobe spoločnosti PayPal.

Sharks sa vôbec netaja tým, že jedným z cieľov tejto iniciatívy je aj zviditeľnenie tímu v krypto komunite. Na to, aby platby kryptomenami prebiehali bez problémov, uzatvorili strategické partnerstvo so spoločnosťou Bitpay. Podľa informácií by aktuálne mali začať s kryptomenami Bitcoin a Dogecoin, pričom do budúcna nevylučujú ani možnosť prijímania ďalších digitálnych aktív.

Čo budeme môcť u Sharks nakupovať za krypto?

Prezident zatiaľ verejne oznámil prijímanie kryptomien za permanentky na zápasy, prenájom lóži a rôzne partnerstvá (sponzorstvá). Ponuka by sa podľa klubu mohla v budúcnosti rozšíriť o lístky na jednotlivé zápasy, predmety pre fanúšikov a ich vlastnú značku. Najprv však chcú vyhodnotiť fungovanie krypto platieb len na niektorých súčastiach ich obchodného modelu. V prípade úspechu v úvodnej testovacej etape sa tak možno dočkáme plnej digitalizácie platieb tohto tímu.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Becher sa tiež vyjadril, že blockchainový priemysel bude mať na šport a zábavu omnoho väčší vplyv, ako si aktuálne dokážeme predstaviť.Toto vyhlásenie prišlo ako reakcia na otázku v komentári pod Becherovým príspevkom na Twitteri, v ktorom sa ho niekto pýtal na možnosti využívania NFT. Jedná sa o odvetvie, ktoré by do plnej miery mohlo pod seba prevziať zberateľský priemysel, ktorý pri top tímoch sveta predstavuje doslova miliónový biznis.

Kryptomeny útočia na šport a San Jose Sharks sú len jednými z mnoha

San Jose Sharks začnú platby kryptomenami prijímať už 15. júna a v NHL sa jedná o prvý tím, ktorý sa rozhodol vybrať týmto smerom. V marci však podpísal partnerstvo s crypto.com aj ďalší NHL tím Montreal Canadiens. Crypto.com sme mohli všetci vidieť aj ako partnera nedávnych hokejových majstrovstiev sveta.

Prečítajte si tiež: Donald Trump si myslí, že Bitcoin je scam

Kryptomeny však neobišli ani ďalšie vrcholové súťaže. V basketbalovej NBA boli prvým tímom Sacramento Kings, ktorý prijíma platby za merch a vstupenky už od roku 2014. Pre podobný krok sa rozhodli aj v Dallase Mavericks a ich majiteľ Mark Cuban je zapojený aj v ďalších kryptomenových projektoch. Krypto baseball zastupujú v lige MLB Oakland A. Postupne sa ku kryptomenám obracajú aj tímy a športovci z celého sveta a môžeme predpokladať, že tento trend bude čoraz výraznejší. Určite sa môžeme tešiť no rôzne nové prepojenia blockchainového priemyslu so športom a zábavou.

Zdroje: cryptoslate.com, bitcoinist.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences