Ide Walmart v šľapajach Amazonu?

Nie je tomu ani mesiac, čo sme vás informovali o tom, že Amazon vydal na svojej stránke hneď niekoľko zaujímavých pracovných ponúk (z pohľadu blockchainu či kryptomien). Tá najpodstatnejšia z nich bola Digital Currency Product Lead. Aj práve tieto kroky naznačovali, že by sa Amazon čoskoro mohol pokúsiť o integráciu kryptomien ako alternatívnych platobných možností do svojej ponuky. To sa ale zatiaľ nestalo (pochopiteľne), pričom Amazon dokonca vyvrátil, že by plánoval zviesť platby kryptomenami. Pozornosť tak teraz zaujala nová pracovná ponuka zo strany Walmartu.

Digital Currency and Cryptocurrency Product Lead

Názov novej pracovnej pozície, do ktorej aktuálne Walmart hľadá ideálneho človeka je takmer identický s tou, akú pred mesiacom zverejnil Amazon. Podobností je tam hneď niekoľko, keď aj Walmart aktuálne hľadá človeka, ktorý má skúsenosti s kryptomenami a blockchainom, ktorý má viac ako 10 rokov skúseností s vývojom produktov a implementáciou rôznych technologických či biznisových modelov do praxe.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Walmart ale na túto pozíciu hľadá hlavne človeka, ktorý pomôže s vytvorením roadmapy a produktov, ktoré budú spojené s digitálnymi menami. V rukách tejto osoby by tak mala byť najmä celková stratégia a kroky, ktoré by mala táto spoločnosť urobiť k tomu, aby sa Walmart dostal do popredia čo sa týka digitálnych platobných systémov či ich alternatív.

Aj preto tak daná ponuka poukazuje na to, že Walmart hľadá niekoho, kto má skúsenosti s tvorením a škálovaním veľkých biznisov a kto patrí tak povediac medzi lídrov a vizionárov. O čo ale Walmartu s touto pracovnou ponukou ide?

Walmart Coin či Bitcoin?

Tento krok pritom nie je až taký prekvapivý, keďže ešte v roku 2019 táto spoločnosť požiadala o patent, v ktorom opisovala veľmi podobný typ stablecoinu krytého dolárom, o aký sa pokúšal aj Facebook s ich Librou.

Prečítajte si tiež: Na Cardano prichádzajú smart kontrakty – vieme presný dátum

Napriek tomu ale nie je vôbec jasné, kam sa celý vývoj takéhoto stablecoinu či kryptomeny posunul. Aktuálne žiadne správy nenaznačujú, že by táto spoločnosť mala pracovať na svojom inovatívnom riešení a tak sa dá povedať, že Walmart Coin je zatiaľ v nedohľadne.

Nejako extra ružovo to ale zatiaľ nevyzerá ani s akceptovaním kryptomien ako Bitcoin či Ethereum. Napriek tomu, že Walmart nevydal žiadne stanovisko voči daným kryptomenám alebo voči kryptomenám ako takým, tak rovnako nevydal ani žiadne podporujúce stanovisko, ktoré by mohlo naznačovať, že by mohlo zo strany tejto spoločnosti dôjsť ku implementácii takejto platobnej možnosti.

Navyše, na rozdiel od Amazonu, došlo v prípade Walmartu iba ku zverejneniu tejto jednej pozície, ktorá by sa dala nazvať „podstatnou“ z pohľadu kryptomien. V prípade Amazonu ich bolo hneď niekoľko, pričom by sa dalo povedať, že s kryptomenami (alebo novým kryptomenovým tímom) vrámci Amazonu sa aktuálne hľadá hneď niekoľko desiatok pozícií. V prípade Walmartu sú tieto čísla zatiaľ oveľa menšie a tak by nič nemalo naznačovať, že sa táto spoločnosť chystá na nejaký extrémne rýchly alebo agresívny vstup do tohto trhu.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://www.theblockcrypto.com/, https://u.today/, https://beincrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences