Grayscale pridáva do investičného portfólia Cardano

Novinka bola oznámená prostredníctvom Twitter kanála známej spoločnosti a určite sa jedná o významnú bullish správu pre štvrtú najväčšiu kryptomenu Cardano. Správcovská spoločnosť Grayscale pristúpila k tomuto kroku v rámci pravidelného štvrťročného prehodnocovania investičných príležitostí na trhu. Cardano sa tak stalo tretím najväčším aktívom, ktoré spoločnosť drží a ponúka svojim investorom. Vzhľadom na to, že spoločnosť Grayscale je regulovanou a spoľahlivou firmou pre správu digitálnych aktív, je zrejmé, že aj samotné Cardano by mohlo z tohto kroku vyťažiť z pohľadu zvýšenia dôveryhodnosti. Na novinku samozrejme takmer okamžite reagovala aj cena Cardana a investori sa môžu tešiť z jej rastu.

Byť súčasťou investičného fondu Grayscale je veľká vec

Grayscale predstavuje populárny investičný nástroj pre investorov, ktorí chcú mať časť svojich prostriedkov v kryptomenách bez toho, aby ich museli skutočne držať. Investujú tak prostredníctvom nákupu akcií, ktoré predstavujú samotné digitálne aktíva. Investorom odpadajú starosti spojené s bezpečným nákupom a držaním jednotlivých kryptomien, čo môže najmä pre tradičných investorov predstavovať problém. Na trh tak prinášajú obrovské objemy kapitálu, ktorý by za iných okolností pravdepodobne skončili v tradičnejších investičných príležitostiach.

Neviete, čo si vybrať? Tak si vyberte všetko! VIP má všetko. Exkluzívny obsah je len začiatok! Vstúpte do VIP sveta Kryptotrejder. Viac info TU.

Spoločnosť so sídlom v New Yorku pridala Cardano (ADA) do svojho fondu Digital Large Cap Fund a oznámila tiež, že tento altcoin bude tvoriť až 4,26% fondu. Vzhľadom na to, že Grayscale je najväčším správcom digitálnych aktív na svete, ide o jednu z najlepších správ pre Cardano za posledné obdobie. V reakcii na toto oznámenie ho retweetol aj zakladateľ Cardana Charles Hoskinson a pochválil sa tak celej krypto komunite. Je zjavné a obe spoločnosti to aj potvrdili, že sú z pridania Cardana do portfólia Grayscale nadšené.

Grayscale chce investovať do top kryptomenových aktív na trhu a ponuku neustále rozširujú

Väčšinu prostriedkov Digital Large Cap Fund spoločnosti Grayscale predstavuje Bitcoin (67,47%), ktorý je nasledovaný Etherom (25,39%).Zvyšok fondu tvoria Bitcoin Cash (1,03%), Litecoin (0,99%) a jedná sa o aktíva, ktoré sú podľa market capu v top 20 najväčších kryptomien. V apríli do fondu pridali aj kryptomenu Chainlink (LINK) a ten aktuálne tvorí 0,86% fondu. Pridanie Cardana tak bolo pravdepodobne iba otázkou času a určite prispeje k diverzifikácii celého portfólia.

Podľa vyjadrení Grayscalu v spoločnosti intenzívne pracujú na tom, aby mohli svojim investorom ponúknuť bezpečné držanie aktív, ktoré spolu tvoria až 70% celého trhu s digitálnymi aktívami. Vo vyhlásení to uviedol Edward McGee, viceprezident pre financie. Komunita sa aktuálne sústreďuje na najbližšie štvrťročné vyhodnotenie Grayscale, ktoré očakávame v septembri a rozbiehajú sa rôzne špekulácie o jej budúcich krokoch. Najčastejšie sa spomína Ripple (XRP) a DeFi projekty, ale na odpoveď si budeme musieť počkať.

Fanúšikovia Cardana a predstavitelia spoločnosti očakávajú výborné obdobie

Cardano ako blockchainová platforma súťaží najmä s Ethereom a jej zakladateľ Charles Hoskinson, ktorý je aj spoluzakladateľom Etherea, ju označuje za prvú kryptomenu tretej generácie. Podobne ako chain Ethereum sa snažia o čo najväčšiu podporu smart kontraktov a súperia najmä na poli škálovateľnosti, interoperability a udržateľnosti.

Prečítajte si tiež: Centrálne banky stále postupujú vpred s vývojom CBDC

To, že sa Cardano objavilo v portfóliu Grayscale vedľa top hráčov trhu, akými Bitcoin a Ethereum nepochybne sú, znamená prílev ďalších investícií a zvýšenie dopytu po kryptomene. ADA v poslednej dobe zaznamenala niekoľko pozitívnych správ, ktoré prispeli k aktuálnemu trendu a po inovácii siete výraznejšie narástla aj cena. Tá dosiahla najvyššie priečky najmä vďaka výkonom v priebehu posledného roka a na štvrté miesto sa s market capom presahujúcim 45 miliárd dolárov dostala len dnes, kedy sa jej podarilo predbehnúť Binance Coin (BNB).

Zdroje: techstory.in, newsbtc.com, decrypt.co

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences