Coinbase pridá do svojej súvahy krypto v hodnote 500 miliónov dolárov – nepôjde ale iba o Bitcoin

Keďže sme v posledných týždňoch videli najmä prepady na kryptomenovom trhu, tak sa iba sporadicky stávalo, že by sa do kryptomenového trhu pridala ďalšia spoločnosť s krokom akým je napríklad nákup kryptomien na súvahu (balance sheet). Takéto rozhodnutie, ktoré sa dialo najmä v prvom kvartáli 2021 pomerne často, ale na istý čas sa vytratilo, keďže žiadna z veľkých svetových spoločností v poslednom čase neoznámila, že by tento rok spravila (napriek tomu že minimálne o Amazone a Walmarte sa šírili klebety aj v tomto duchu). Teraz ale dostala k tomuto kroku povolenie spoločnosť, od ktorej by sme to všetci čakali – kryptomenová burza Coinbase.

Krypto za 500 miliónov na súvahe

Podľa tohto oficiálneho oznámenia, ktoré bolo zverejnené iba dnes, sa má Coinbase pripravovať na nákup kryptomien v hodnote viac ako 500 miliónov dolárov. Tie má následne pridať na svoju súvahu. Tento krok malo odsúhlasiť aj celé vedenie. O tejto novinke informovala nielen CFO danej spoločnosti, Alesia Haas, ale takisto aj jej CEO, Brian Armstrong. Ten sa na svojom Twitteri vyjadril nasledovne.

„Iba pred malým momentom sme dostali povolenie od vedenia na nákup kryptomien na našu súvahu v hodnote viac ako 500 miliónov dolárov, ktoré pridáme ku tým, ktoré už vlastníme. Navyše budeme pridávať približne 10% z našich profitov do kryptomien. Očakávam, že s dospievaním kryptomenového ekosystému bude toto číslo rásť.“

Tak zneli slová Briana Armstronga, ktorý sa ale nevyjadril, aké kryptomeny konkrétne by sa na súvahu tejto burzy mali dostať. To upresnila viac až práve Alesia Haas, ktorá v danom blog príspevku napísala, že Coinbase sa stane prvou verejne obchodovanou spoločnosťou, ktorá bude mať na svojej súvahe Ethereum, proof-of-stake kryptomeny, DeFi tokeny či množstvo iných digitálnych kryptomenových aktív. Z toho sa tak jednoznačne dá vyčítať, že Coinbase nepridá na svoju súvahu iba Bitcoin, ale takisto aj množstvo iných, oveľa „exotickejších“ kryptomien. Ich zoznam je ale na teraz neznámy.

Prečítajte si tiež: Binance v ďalších problémoch – do boja s touto burzou idú traderi

Coinbase si môže dovoliť robiť takéto rozhodnutia aj vďaka tomu, že sa im podľa oficiálnych údajov podarilo nahromadiť za posledné obdobie hotovosť až v hodnote 4 miliárd dolárov. Podľa vyjadrení popredných predstaviteľov tejto burzy má ísť o financie odložené na kryptomenovú zimu (bear market) či na prípadné problémy s regulátormi.

Vstup na japonský trh

Napriek tomu, že Coinbase patrí medzi najväčšie kryptomenové burzy vôbec, tak táto spoločnosť sa rozhodla danú pozíciu posilniť ešte viac. Pomôcť jej k tomu má spolupráca s Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), jednou z najväčších japonských bánk.

Tá má podľa dohody s burzou Coinbase umožniť danej inštitúcii prístup ku viac ako 40 miliónom používateľom tejto banky, ktorí tak budú mať oveľa jednoduchší prístup ku nákupu kryptomien práve prostredníctvom tejto spolupráce. Údajne by k tomu mal stačiť iba prístup ku MUFG Quick Deposit platforme, prostredníctvom ktorej by používatelia už priamo vedeli nakupovať krypto.  

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Prvé produkty či služby by pritom mohli byť poskytnuté už čoskoro, pričom má ísť najprv o 5 kryptomenových aktív podľa veľkosti objemu obchodovania. Následne by sa ale mali pridať aj „lokalizované verzie iných služieb,“ ako napríklad pokročilé obchodovanie pre inštitúcie prostredníctvom Coinbase.

Podľa vyjadrení burzy Coinbase ide pre túto spoločnosť o výborný krok. Japonsko opísala táto burza ako „jeden z prvých štátov ktorý podporuje kryptomeny a takisto aj jeden z najväčších kryptomenových trhov na svete podľa zobchodovaného objemu.

Zdroje: https://www.theblockcrypto.com, https://cointelegraph.com, https://cryptopotato.com, https://www.forbes.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences