AMC Entertainment bude prijímať aj iné kryptomeny ako Bitcoin

Spoločnosť AMC Entertainment toho tento rok zažíva naozaj veľa. Známa bola najmä akcia tejto spoločnosti, AMC, keďže patrila medzi hŕstku vyvolených akcií, ktoré si zobrala do merítka skupina okolo WallStreetBets na Reddite a vypumpovali ich o stovky až tisícky percent. Presne medzi také akcie patrilo aj AMC, ktoré sa dostala z 2 dolárov na viac ako 65 dolárov, aby ju následne korekcia zrazila približne na sumu 45 dolárov, kde sa drží doteraz. Z pohľadu kryptomenových fanúšikov sú ale oveľa zaujímavejšie ale novinky spojené s posledným oznámením CEO tejto spoločnosti, Adamom Aronom.

 Ku Bitcoinu sa pridá Litecoin, Ethereum či Bitcoin Cash

Približne začiatkom augusta sa Adam Aron, CEO spoločnosti AMC Entertainment vyjadril, že sa má AMC pozerať na možnosť, ako umožniť svojim používateľom platiť za produkty a služby poskytované touto spoločnosťou v Bitcoine. Z jeho vyjadrení bolo jasné, že sa pokúsi spraviť všetko preto, aby sa do konca roka dalo platiť Bitcoinom minimálne za online lístky.

Prečítajte si tiež: Viac ako 18-hodinový výpadok – je Solana v problémoch?

Sám Aron sa pritom vyjadril, že si je vedomý toho, že mladšie generácie kryptomeny určite zaujímajú a preto by im rád vyhovel a umožnil im platiť týmito digitálnym aktívami aj v kinách po celom svete. To navyše iba včera ešte potvrdil na svojom Twitteri, kde zanechal nasledujúci tweet.

„Fanúšikovia kryptomien: už asi viete, že AMC Theatres oznámilo, že plánuje akceptovať Bitcoin pri online platbách za lístok do konca roku 2021. Dnes vám ale môžem potvrdiť, že keď k tomu kroku príde, očakávame, že budeme schopní prijímať aj Ethereum Litecoin a Bitcoin Cash.“

Tak sa Litecoin predsa dočkal tento týždeň aj správy o adopcii, ktorá nie je fake, ako tomu bolo v prípade Walmartu. Okrem Litecoinu sa tak ale evidentne bude dať platiť za lístky aj Ethereom či Bitcoin Cashom a to už do konca roka 2021.

Ďalšia spoločnosť a ďalšie využitie

Aj napriek tomu, že táto správa určite nepatrí medzi také, ktoré by pohli s celým kryptosvetom, potvrdzuje len to, že sa postupne jednoducho kryptomeny dostávajú ďalej a ďalej. A v tomto prípade môžeme konštatovať, že nejde iba o Bitcoin, ale aj o najväčšie a najznámejšie altcoiny, ako práve Litecoin Ethereum či  Bitcoin Cash.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Rast adopcie či využitia aj týchto kryptomien je určite pozitívny, pretože nie všetko môže byť stále iba o Bitcoin (i keď by sa to možno maximalistom tak páčilo). Pravdou na teraz ale je, že kryptomenovému svetu stále Bitcoin určite vládne, ale aj takéto správy zo strany spoločností Bitcoinu určite nijako neuškodia. Práve naopak, môžu mu priniesť zdravú konkurenciu, ktorá je veľmi potrebná na to, aby sa kryptomenový svet celý hýbal vpred.

Určite tým nechceme povedať, že treba podporovať všetky kryptomeny a dúfať v to, že spoločnosti ako AMC budú prijímať akýkoľvek shitcoin. To ani zďaleka nie. Ale neúprosným faktom je, že práve Litecoin, Ethereum či Bitcoin Cash sú časom overené „klasiky,“ ktoré jednoducho v kryptomenovom svete majú svoje miesto a tak je dobré vidieť, že aj ich utilita rastie aj práve vďaka spoločnosti, ako je AMC Entertainment.

Zdroje: https://cryptopotato.com/, https://u.today, https://beincrypto.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences