Po Španielsku môže nasledovať kroky Salvádoru aj Uruguaj

Iba dnes ráno sme vám priniesli správu o tom, že Španielsko vyzerá veľmi optimisticky čo sa týka prijatia kryptomien. Dokonca môže „hroziť,“ že by táto krajina spravila podobný krok ako Salvádor. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o tejto správe, neváhajte a kliknite na tento link. Avšak ako sa zdá, tak Španielsko nie je ani zďaleka jedinou krajinou, ktorá sa aktuálne pozerá na začlenenie kryptomien do svojho finančného systému.

Ďalšia krajina z Južnej Ameriky

Po Salvádore (ktorý je technicky krajinou Latinskej Ameriky) sa nám ďalšia krajina z tohto regiónu aktívne začína pozerať na implementovanie kryptomien do finančného systému. Touto krajinou je Uruguaj, kde prišlo iba včera ku predstaveniu nového návrhu, ktorý by mal regulovať kryptomeny. Avšak v tomto prípade nejde o reguláciu, na akú sme zvyknutí.

Prečítajte si tiež: Má Ether našliapnuté na predbehnutie Bitcoinu?

Senátor Juan Satori predstavil kryptomenový návrh, ktorý by umožnil spoločnostiam a biznisom v krajine legálne nielen prijímať kryptomeny, ale takisto ich aj držať za svojich klientov či dokonca vytvárať.

„Dnes vám oficiálne predstavujem revolučný návrh zákona, ktorý neexistuje ešte nikde vo svete, ktorý má v pláne zaviesť používanie digitálnych mien vrámci korporátnych biznisov v Uruguaji legitímne, legálne a bezpečne.“

Tak znelo včerajší tweet Juana Satoriho, ktorý daný návrh predstavil v parlamente. Ako jeden z členov vládnucej strany, ktorá má 10 z 30 stoličiek v senáte, sa očakáva, že zatlačí na svojich kolegov, čo by mohlo výrazne pomôcť ku schváleniu daného návrhu. V ňom okrem iného napríklad stojí, že kryptomeny budú štátom oficiálne rozpoznané a budú môcť byť akceptované ako platobný prostriedok vrámci akéhokoľvek biznisu či transakcie. Kryptomeny by sa tak mali stať ďalším platobným systémom, ktorý by bol v krajine používaný.

Pokiaľ by došlo k uschváleniu tohto návrhu, tak štát bude schopný vydávať tri rôzne typy licencií pre biznisy a spoločnosti, ktoré sú zamerané na kryptomeny. Prvá z nich by umožňovala ponúkanie obchodovania kryptomien a tak by bola hlavne nastavená pre kryptomenové burzy či zmenárne. Druhá z nich by umožňovala držanie kryptomien, pričom posledná licencia by povoľovala vytvorenie utility tokenov s finančnými prvkami či dokonca tvorbu kryptomien ako takých.  

Čo sa týka regulácie či dohľadu na celým týmto „novým trhom,“ ktorý by v Uruguaji vznikol, tak návrh má hovoriť najmä o SENACLAFT. National Secretariat for the Fight Against Money Laundering and Terrorism Financing by mal byť tým úradom, ktorý by v prípade schválenia dohliadal na to, aby boli všetky pravidlá spojené s daným návrhom aj dodržiavané.

V Južnej Amerike to žije

Ako sa zdá, tak krajiny Južnej a Latinskej Ameriky nechcú nič s kryptomenami podceniť, pričom hneď niekoľko z nich má aktuálne veľmi progresívnych a proaktívnych politikov, ktorí sa evidentne snažia o to, aby bola táto nová trieda aktív zaradená do oficiálneho finančného systému. A to nehovoríme iba o Salvádore, kde ku tomuto kroku už samozrejme došlo.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Skvelým príkladom idú politici aj v Mexiku, Brazílii, Kolumbii, Paname či Argentíne. Takmer každý jeden z týchto štátov má už politika či politikov, ktorí sa aktívne vyjadrujú o tom, že plánujú alebo už dokonca pracujú na návrhoch, ktoré by akýmkoľvek spôsobom zlegalizovali kryptomeny v daných krajinách. Používanie kryptomien v týchto končinách Zeme sa tak čoskoro môže stať nielen úplne normálnym, ale takisto aj bezpečným a legálnym.

Posun Uruguaju v tomto vyzerá aktuálne naozaj nádejne, čo ale nie je žiadnym prekvapením. Táto krajina, aj napriek tomu, že svojou rozlohou či počtom obyvateľov nepatrí medzi veľmoci, určite patrí medzi kryptomenovo rozvinutejšie štáty. To dokazuje nielen vo svojej pokročilej FinTech infraštruktúre, ale takisto aj tým, že sa už dlhší čas zameriava na vlastný výskum spojený s CBDC, ktorý je už v pokročilom štádiu. Pokiaľ tak bude Uruguaj pokračovať týmto tempom, nie je vôbec vylúčené, že bude čoskoro patriť medzi kryptomenové veľmoci.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://cryptoslate.com/, https://cryptobriefing.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences