FUD okolo Binance – čo ho spôsobilo?

Dnes sa v kryptomenovom svete objavila správa, že najväčšia a pravdepodobne aj najznámejšia kryptomenová burza, Binance, má problémy s americkým regulátorom. Podľa anonymného zdroja, ktorý mal informovať Bloomberg analytikov, sa začal CFTC (Commodity Futures Trading Commission) zaoberať tým, či táto burza neponúka kryptomenové služby spojené s derivátmi kryptomien aj v USA bez toho, aby mala na to táto burza povolenie práve od spomenutého regulátora. CEO Binance ale obvinenia poprel.

Changpeng Zhao všetky obvinenia popiera

Podľa stanoviska, ktoré sa malo rozšíriť najmä prostredníctvom Bloombergu, sa má CFTC začať zaujímať o to, či sa najväčšia kryptomenová burza dopustila porušovania predpisov. Konkrétne by malo ísť o umožnenie služby na obchodovanie derivátov v USA, ktoré nie je možné bez povolenia tohto regulátora. Rovnako však bolo priamo v danom článku napísané, že burza Binance nebola zo žiadneho porušovania pravidiel zatiaľ obvinená.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Podľa CZ to je však podmienené tým, že táto burza skutočne žiadne pravidlá ani neporušila. Hneď niekoľko oficiálnych stanovísk zo strany Binance pritom poukázalo na to, že Binance robí všetko pre to, aby spĺňala akékoľvek právne požiadavky spojené s regulátormi. Sám CZ sa pritom vyjadril, že daná správa je pravdepodobne iba súčasťou celého cyklu, v ktorom sa kryptomenový svet nachádza.

„Nebol by to poriadny bull market bez FUD. Ignorujte FUD, pokračujte v budovaní.“

Tak znelo jeho stanovisko k tejto správe, ktoré zverejnil na svojom oficiálnom Twitter účte. CZ sa tak snažil trošku skrotiť vášne tým, že poukázal na to, že práve počas bullrunu sa bežne stáva, že takéto negatívne správy sa objavia z ničoho nič. Často však nie sú postavené a založené na žiadnych skutočných dôkazoch, čo môže byť aj tento prípad. Navyše, podľa oficiálneho hovorcu danej burzy sa Binance snaží veľmi úzko spolupracovať s regulátormi, pričom ich podnety, pripomienky a najmä pravidlá vnímajú veľmi seriózne.

Toto obvinenie môže byť z časti spojené aj s pomerne kontroverzným článkom, ktorý sa objavil na stránke Forbes ešte v októbri roku 2020 a poukazoval na to, že napriek tomu, že burza Binance blokuje akékoľvek pokusy z USA o obchodovanie derivátov, sám Changpeng Zhao má nabádať kryptomenových obchodníkov a investorov prostredníctvom svojich tweetov na to, aby pri obchodovaní na danej platforme používali VPN.

Spôsobila Binance prepady?

Na túto správu zareagoval aj Binance Coin (BNB), kryptomenový token tejto burzy. Ten sa v priebehu niekoľkých minút prepadol z 275 dolárov na 250 dolárov, aby sa v čase písania tohto článku pohyboval približne na hodnote 265 dolárov.

Prečítajte si tiež: O zlato bol v roku 2020 obrovský záujem – Bitcoin mu však prekáža v raste

Okrem neho boli však na chvíľu v červených číslach takmer všetky kryptomeny. Z TOP 10 sa ešte teraz nachádzajú všetky kryptomeny okrem Bitcoinu a Litecoinu v miernych červených číslach. Je však iba veľmi málo pravdepodobné, že tieto pohyby súvisia práve s informáciou o burze Binance.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://cryptopotato.com/, https://www.theblockcrypto.com/, https://u.today/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences