Burza Binance chce do konca roka preinvestovať až miliardu dolárov

Spoločnosť Binance pravdepodobne nemusíme nikomu vo svete kryptomien podrobne predstavovať. Z pohľadu objemu zobchodovaných prostriedkov sa jedná o najväčšiu kryptomenovú burzu a zdá sa, že jej nijak nevadí ani aktuálne prebiehajúci medvedí trh.

 

Zakladateľ burzy Changpeng Zhao (CZ) hovorí, že pred sebou majú ešte veľmi veľa práce a zdôrazňuje potrebu budovania stále stabilnejšej a silnejšej infraštruktúry. Načrtol aj smerovanie ich uvažovania a spomenul tiež zaujímavé krypto odvetvia. Spoločnosť by podľa zverejnených informácií mohla do konca tohto roka preinvestovať až miliardu dolárov.

 

Binance sype peniaze do krypto projektov extrémnym tempom

 

Pri aktuálnom pohľade na kryptomenový trh sa ani zďaleka nedá hovoriť o ideálnych investičných podmienkach. Svetová ekonomika slabne a ani kryptomeny sa bohužiaľ nevyhli značným cenovým prepadom. Väčšina investorov je v súčasnosti skôr opatrná a dôkladne zvažujú riziko každej investície. Binance je jednou z mála spoločností na trhu, ktoré nedbajú na tento z logiky vychádzajúci trend a do nových projektov investujú ešte viac, než v minulosti.

 

Mnohým by sa toto konanie mohlo zdať príliš riskantné a nebezpečné. Zdá sa však, že Binance presne vie, čo robí a v skutočnosti sa jedná o hru čísel. Investovaním do veľkého počtu rôznorodých projektov totiž spomínané riziko efektívne diverzifikujú a v konečnom dôsledku tak môžu zo súčasnej neprajnej situácie vyťažiť. Stačí im, aby bolo úspešné len určité malé percento z ich investícií a to im spoľahlivo nielen vráti všetky náklady, ale dosť pravdepodobne prinesie aj obrovské zisky.

 

Do konca tohto roka môžu investície presiahnuť hodnotu miliardy dolárov

 

Počas minulého roka Binance investovala spolu 140 miliónov dolárov do 73 projektov. Jednalo sa o rozširovanie vlastnej infraštruktúry, ale aj o rôzne akvizície iných spoločností. Ak si však tieto čísla porovnáme s aktuálnym rokom, zistíme, že ani brutálne poklesy cien kryptomien neodradili burzu od navyšovania investovaného kapitálu. V roku 2022 zatiaľ takto minuli 325 miliónov dolárov na 67 projektov.

Okrem iného plánujú navyše prispieť Elonovi Muskovi 500 miliónov dolárov na kúpu Twitteru a sumou 200 miliónov sa podieľajú na známej mediálnej spoločnosti Forbes. Changpeng Zhao (CZ) tiež poznamenal, že v najbližších mesiacoch budú mať záujem aj o získanie menšinových podielov v tradičných e-commerce a herných spoločnostiach.

 

Changpeng Zhao pokladá za najzaujímavejšie tieto odvetvia

 

Konkurenčná burza FTX zvolila jeden z populárnych investičných (akvizičných) prístupov a orientuje sa najmä na odkupovanie podielov v projektoch, ktoré z nejakého dôvodu nefungujú podľa predstáv majiteľov a sú vo finančných problémoch. Binance je v tomto smere diametrálne odlišná a ich záujem smeruje skôr k inovatívnym odvetviam.

 

CZ preferuje investovanie do DeFi a NFT. V DeFi vidí príležitosti primárne pri službách prevodu platieb a pri NFT zdôrazňuje, že sa ani zďaleka nejedná iba o obrázky opíc. Technológia NFT má podľa jeho názoru rozsiahle možnosti využitia v reálnom živote a konkrétne spomínal digitálne lístky na rôzne podujatia, alebo dokonca NFT univerzitné tituly.

V Binance sa zjavne zameriavajú na hľadanie skutočnej pridanej hodnoty, čo určite môžeme hodnotiť pozitívne. O túto súčasť podnikania sa stará celý tím 30 kvalifikovaných ľudí z celého sveta, ktorí majú na starosti akvizície a fúzie. Okrem iného majú v súčasnosti k dispozícii aj obrovský investičný fond s investičným kapitálom až 7 miliárd dolárov.

 

Zdroje:

bitcoinist.com, dailyhodl.com, techstory.in

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences