Binance si nemá kedy vydýchnuť – problémy s touto burzou už má aj taliansky regulátor

Tak burza Binance jednoducho nebude mať najpríjemnejšie leto. S tým sa asi už museli zmieriť všetci členovia tímu, keďže sa aktuálne zdá, že voči tejto burze sa neustále objavuje viac a viac námietok či varovaní zo strany regulátorov, ktorí sa zdajú byť neoblomní. Bude preto pomerne zaujímavé sledovať, kam sa však toto všetko dostane, pretože to aktuálne pre Binance nevyzerá vôbec ružovo.

Varoval už aj taliansky regulátor

CONSOB (Companies and Exchange Commission) je hlavným trhovým regulátorom v Taliansku, ktorý iba dnes vydal vyhlásenie, v ktorom varoval verejnosť a najmä obchodníkov a investorov z tohto štátu pred burzou Binance. Podľa oficiálneho vyjadrenia, ktorá nájdete na tomto linku (v taliančine a angličtine), sa CONSOB ohradil voči Binance Group, pričom povedal, že žiadna zo spoločností spojená s touto skupinou nemá žiadne legálne či finančné oprávnenie na poskytovanie akýchkoľvek produktov či služieb spojených s obchodovaním v danej krajine. Dokonca ju nemá asi najznámejšia stránka binance.com, ktorá patrí medzi najpoužívanejšie v kryptomenovom svete. V tomto krátkom vyjadrení sa okrem iného nachádzalo už aj tradičné varovanie:

„Je preto dôležité, aby si investori uvedomovali že transakcie v inštrumentoch spojených s krypto-aktívami môžu prinášať nečakané a nepredvídateľné hrozby najmä kvôli ich komplexnosti, vysokej cenovej volatilite rovnako ako aj nefunkčnosti a kybernetickým útokom, ktorým môže byť celá IT infraštruktúra vystavená.“

Problémy po celom svete

Ako sme už informovali v posledných týždňoch, tak Binance určite nemá aktuálne najlepšie obdobie. Kritika, varovania či dokonca až zákazy sa na túto burzu valia takmer z každej strany, čo už teraz vyústilo nielen ku obmedzeniu obchodných aktivít v niektorých regiónoch, ale dokonca aj ku ich úplnému zastaveniu (napríklad provincia Ontário v Kanade od začiatku budúceho roku). Regulátori z Japonska, Nemecka, Veľkej Británie, Thajska, Poľska či Malty venujú neustále viac a viac pozornosti tejto burze, pričom sa ani zďaleka nedá povedať, že by išlo o pozornosť, ktorú by táto burza chcela.

Prečítajte si tiež: 8 mýtov o kryptomenách, ktoré by ste mali poznať

Dokonca už tieto kroky aj spôsobili, že hneď niekoľko bánk, najmä vo Veľkej Británii, varovalo svojich zákazníkov o tom, že nebude umožňovať prevody na burzu Binance. Napríklad Barclays sa vyjadrila, že týmto krokom chce „ochrániť peniaze svojich klientov.“ Binance tak kvôli tejto zvýšenej pozornosti zo strany regulátorov musela prestať poskytovať výbery či vklady v istých fiat menách, aj keď podľa vyjadrení tejto burzy má ísť iba o dočasné pozastavenie.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Aj preto sa ku celej situácii už vyjadril aj CEO burzy Binance, Changpeng Zhao. Ten samozrejme nie je nadšený z toho, čo sa deje, avšak rovnako dodáva, že Binance robí všetko preto, aby vyhovelo regulátorom a taktiež svojim klientom. Iba za posledný rok sa mal právny a konzultačný tím burzy Binance rozrásť o 500 %, pričom je v pláne ho do konca roka ešte zdvojnásobiť. Okrem toho ale Zhao vyzval ku zjednotenej regulácii zo strany tých najväčších regulátorov, ktorá by mala pomôcť nielen tejto burze, ale celkovo kryptomenovým burzám a nakoniec najmä používateľom. Jeho oficiálne stanovisko bolo zverejnené minulý týždeň v otvorenom liste, ktorý si môžete prečítať na nasledujúcom linku.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://u.today/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences