Binance NFT príde už v júni

Neprešiel ani týždeň od nášho posledného článku o burze Binance, o jej plánovanom umožnení obchodovania 3 tokenizovaných akcií (MicroStrategy, Apple a Microsoft) a už stihlo medzičasom vyjsť ďalšie podstatné oznámenie ohľadne tejto burzy, jej budúcnosti či vplyvu na kryptomenový svet. Binance totižto plánuje v júni umožniť obchodovanie NFT prostredníctvom novej platformy Binance NFT, ktorá bude napojená na Binance.com a má priniesť obchodovanie NFT pre všetkých jej užívateľov jednoducho a cenovo dostupne.

Benefitovanie z NFT mánie

Je jasné, že aktuálny ošiaľ okolo NFT je čiastočnou bublinou. Tým nejdeme tvrdiť, že tento sektor nemá potenciál, avšak v posledných týždňoch sa o ňom razom začalo hovoriť všade (napríklad v show Ellen DeGeneres či v Saturday Night Live – populárne najmä v USA). Táto pozornosť je ale skôr reakciou na to, že sa do NFT zapájali poprední svetoví športovci či umelci, ktorí prostredníctvom tohto novodobého typu aktíva predávali svoju tvorbu, pričom za ňu dostali neraz poriadny balík.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Za spomenutie stojí napríklad dražba za takmer 70 miliónov dolárov, z ktorej vyťažil umelec z digitálneho sveta Beeple, ktorého dielo odkúpil fanúšik a NFT nadšenec Metakovan, ktorý zároveň vlastní najväčší NFT fond na svete.

Binance NFT ale nebude slúžiť iba takýmto „NFT veľrybám“ ale všetkým, ktorí chcú v tomto svete tvoriť či nakupovať NFT. Binance má totižto umožniť nielen minting (tvorbu) NFT, ale takisto aj ich predaj. Navyše v porovnaní s konkurenciou má mať Binance NFT nastavené nižšie poplatky, ktoré pri „premium sales“ majú dosahovať úroveň 10% (konkurencia približne 15%) a pri „trading market“ poplatky okolo 1% (konkurencia približne 2-3%). Platformy ako SuperRare, OpenSea či Nifty Gateway, ktoré patria ku najpoužívanejším NFT platformám, tak budú mať razom veľkého konkurenta v podobe jednej z najväčších kryptomenových búrz na trhu. Binance má v pláne totižto dobiť aj tento svet.

„Našim cieľom je spraviť z Binance NFT platformy najväčšiu NFT obchodnú platformu na svete nielen v zobchodovanom objeme, ale takisto aj vo veľkosti používateľov či rôznosti ponúknutých diel.“

Tak zneli slová Helen Hai, ktorá je šéfkou pre Binance NFT. Okrem iného sa o danom projekte vyjadrila, že je jeho cieľom zjednodušenie tvorby NFT či  ich nákup a predaj, k čomu má poslúžiť najmä Binance blockchain. Z krátkodobého hľadiska má byť cieľom využitie najmä Binance Smart Chain a Ethereum siete, avšak postupom času je cieľ s podporovaním aj Tron, Flow či Wax sietí.

Oživí Binance obchodovanie s NFT?

Binance sa tak stáva ďalšou kryptomenovou burzou, ktorá sa rozhodla zapojiť sa do sveta NFT. Okrem nej sa o to už postarali burzy ako CoinCheck či Crypto.com, ktorá dokonca v marci predstavila zaujímavé novinky spojené s NFT a osobnosťami ako Snoop Dogg či Lionel Richie.

Prečítajte si tiež: Americké úrady zatkli prevádzkovateľa mixéra Bitcoin Fog

Aj keď sa môže zdať, že práve teraz je ideálne čas pre Binance so spustením svojej Binance NFT služby, tak podľa štatistík z DappRadar, už prvotný ošiaľ okolo NFT čiastočne opadol. Report zo strany tejto kryptomenovej agentúry poukázal na to, že objemy obchodov na takých NFT platformách ako OpenSea či NBA Top Shot klesli za posledných pár týždňov o 21%, respektíve 62%. Podarí sa Binance NFT tieto objemy z NFT sveta opäť naštartovať alebo pôjde skôr o nevydarený krok? To sa dozvieme pravdepodobne už v júni.

Zdroje: https://bitcoinist.com/, https://www.forbes.com/, https://beincrypto.com/, https://forkast.news/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences