Volatilita pred nami – na čo si dávať pozor?

Kryptomeny patria nepochybne medzi najvolatilnejšie finančné aktíva vôbec. Napriek tomu, že z dlhodobého hľadiska je to viac menej jedno, pokiaľ majú primárne rastový trend, tak z krátkodobého hľadiska to môže pre investorov byť náročnejšie. Volatilita však so sebou prináša možnosti najmä pre obchodníkov. Tento jav na finančných trhoch tak v podstate ovplyvňuje všetkých, ktorí v danom trhu sú. A preto si treba dávať pozor na to, čo sa stane v kryptomenách v najbližších dňoch, pretože sa má udiať – respektíve už deje – hneď niekoľko udalostí, ktoré môžu rozkolísať cenu kryptomien.

Bitcoin 2021 Conference

Prvou z nich je Bitcoin konferencia v Miami, ktorá prebieha už druhý deň. Upozornili sme na ňu už vo štvrtok, keďže má ísť o jedno z najväčších stretnutí kryptomenových fanatikov, expertov či analytikov v histórii. Niekoľko z nich už má pritom za sebou svoje prezentácie či interview, počas ktorých toho bolo povedaného naozaj dosť.

Napriek tomu, že táto konferencia by mala byť hlavne bullish správou, tak nikdy nemôžete vedieť, čo sa počas nej udeje, aká významná osobnosť čo povie a ako to zamáva s cenou. Aj preto treba byť v najbližších dňoch ešte stále opatrný a sledovať, kto a hlavne čo na danej konferencii povie.

Elon Musk sa zase jaší

Po čiastočnej odmlke sa Elon Musk opätovne vrátil na „kryptomenovú scénu“ aj s jeho preslávenými tweetmi, ktoré už asi nikoho neprekvapia. V jeden deň totižto napíše o „zlomenom srdci“ a smutnom konci spojenom s Bitcoinom, na druhý deň si už ale mení na Twitteri fotku na laser eyes, ktoré sú v tomto svete vnímané ako viera či presvedčenie, že Bitcoin sa dostane na 100 000 dolárov.

Prečítajte si tiež: Budú hráči GTA dostávať kryptomeny ako odmeny za plnenie misií?

Žiaľ, aj napriek tomu, že by sme možno nechceli, aby to tak bolo, tak Elon má stále priveľkú moc nad kryptomenami. Nechápte ma zle, kryptomeny určite Elona nepotrebujú (hoci by bolo lepšie, keby bol na strane kryptomien, ako proti nim), ale jeho vplyv najmä prostredníctvom tweetov je stále priveľký. Evidentne sa ešte aj teraz nájdu „investori či obchodníci“, ktorí sa riadia tým, čo Elon Musk zanechá na svojom Twitteri. A práve preto je treba stále sledovať aj tento zdroj informácii, keďže môže jašenie tohto miliardára spôsobiť či už cenový prepad, alebo výstrel niekedy len vrámci pár sekúnd.

Technické levely – nad 40 000 či pod 25 000?

Zvýšenú volatilitu budeme môcť očakávať aj kvôli technickým levelom, ku ktorým sa dostávame. Podľa niektorých traderov sa má totižto čoskoro Bitcoin dostať do apexu symetrického trojuholníka, ktorý bol vytvorený po prepade, ktorý nastal 19 mája. Odvtedy sa zdá, že Bitcoin iba konsoliduje približne medzi levelmi 31 000 až 40 000 dolárov, pričom sa aktuálne blíži ku koncu trojuholníka.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Napriek tomu, že nejde o žiadny veľký trojuholník je však možné, že z apexu sa Bitcoin silno odrazí smerom hore, alebo naopak padne dole. Našou úlohou teraz nie je predikovať, kam sa Bitcoin dostane, ale skôr iba upozorniť na to, že pokiaľ k takémuto pohybu príde, tak bude pravdepodobne razantnejší ako si niektorí investori predstavujú. Takže pokiaľ už príde k nejakému pohybu, je možné, že bude stáť za to.

Víkendy bývajú nepredvídateľné

Víkendy v kryptomenovom svete bývajú zväčša volatilnejšie, pretože z trhov zmizne vplyv inštitucionálnych investorov a množstva obchodníkov s väčšími obnosmi. Aj preto sa najmä počas nedele Bitcoin zvyčajne (určite ale nie vždy) berie smerom nadol, aby mohol byť následne v pondelok dokúpený prílevom inštitúcii. Napriek tomu sa ale nedeľný „dump“ v poslednom čase často prelial aj do pondelka a videli sme tak nielen červený koniec týždňa, ale takisto aj červený začiatok nasledujúceho týždňa.

No a práve preto, že je aktuálne tak veľa rôznych vplyvov na cenu Bitcoinu ( a tým aj na zvyšok kryptomenového trhu), treba byť minimálne v najbližších dňoch opatrný. Samozrejme, že nakoniec nemusí k žiadnemu extrémnemu pohybu či volatilite vôbec dôjsť, avšak určite je lepšie byť opatrný a mať na pamäti to, že aktuálne je hneď niekoľko rôznych vplyvov na cenu BTC, ktoré s ňou môžu zamávať.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences