Sentiment je jasný – Musk neodmietne výplatu v Bitcoine a Morgan Stanley skupuje akcie MicroStrategy

Sentiment okolo Bitcoinu je od polovice októbra veľmi pozitívny. Nech už sú za tým akékoľvek dôvody, Bitcoin a aj mnohé iné kyrptomeny zažívajú jeden z najpamätnejších rastov v histórii kryptomien, pričom je jasné, že tento rast ešte určite neskončil. Stále viac ľudí síce očakáva aspoň krátkodobú korekciu, ktorá by pomohla Bitcoinu vychladnúť a nabrať sily pred ďalším rastom, avšak to nič nemení na tom, že najväčšej kryptomene sa aktuálne darí udržať si veľmi pozitívny sentiment. To potvrdzujú aj dve dnešné správy.

Elon Musk a výplata v Bitcoine

Elon Musk sa v poslednej dobe vyjadruje na tému Bitcoinu častejšie, ako v predošlých mesiacoch či rokoch. Len koncom roku 2020 sme mohli vidieť jeho tweety o Dogecoine či Bitcoine. Navyše, keďže sa teraz stal najbohatším mužom sveta, tak jeho Twitter sleduje stále viac a viac ľudí a budú mu dávať stále väčšiu váhu. Aj preto je jedna z jeho posledných odpovedí na tweet pomerne zaujímavá pre celý kryptomenový svet.

Prečítajte si tiež: Institucionální investoři nadále přibývají: Objem obchodování na CME a LMAX dosahuje nových rekordů

Ben Mezrich, autor knihy Bitcoin Billionaires, ktorá sa zaoberá dvojičkami Winklevossovými, sa prostredníctvom svojho Twitteru vyjadril, že už nikdy neodmietne možnosť byť zaplatený v Bitcoine. Na jeho tweet následne odpovedal Elon Musk, ktorý napísal, že ani on nie. Ben Mezrich sa ale presne nevyjadril, kedy a či naozaj mal možnosť obdržať Bitcoin za svoju prácu. To taktiež platí aj o Elonovi Muskovi.

Morgan Stanley zvýšila svoje vystavenie voči Bitcoinu prostredníctvom Microstrategy

Medzinárodná investičná banka Morgan Stanley patrí medzi tie najväčšie na svete. Vyjadrení o Bitcoine z pohľadu tejto banky je určite menej ako napríklad zo strany bánk ako CitiBank alebo JP Morgan. Avšak jej posledné rozhodnutia poukazujú na to, že Morgan Stanley si nielenže uvedomuje úlohu Bitcoinu vo finančnom svete, ale takisto sa aj snaží konať na tomto fronte. Svedčí o tom najmä fakt, že banka Morgan Stanley výrazne navýšila počet akcii spoločnosti MicroStrategy vo svojom portfóliu.

Tá za posledných 5 mesiacov nakúpila dokopy viac ako 70 000 bitcoinov s celkovou aktuálnou hodnotou takmer 2,8 miliardy dolárov. MicroStrategy je jednou z prvých verejne obchodovaných spoločností, ktoré sa verejne postavili za Bitcoin a vo veľkom ho skupujú. Aj to mohlo podnietiť banku Morgan Stanley k tomu, aby vlastnila viac ako 792 000 akcii spoločnosti MicroStrategy, čo je takmer 11 % všetkých akcií MicroStrategy.

„Ide o viac ako 455 % nárast oproti pôvodným 142 908 akciám v Q3. Aj banky chcú Bitcoin.“

Tak znel komentár analytika Kevina Rookeho, ktorý si myslí, že takéto nakupovanie akcií MicroStrategy je priamym dôkazom toho, že aj banka Morgan Stanley túži po Bitcoine. Práve vďaka tomu sa aktuálne dostáva cena akcie tejto spoločnosti na najvyššie sumy od dotcom bubliny. Rast MicroStrategy akcie za posledné 3 mesiace predstavuje až 225 %, čo je jasným znakom, že MicroStrategy spravila s Bitcoinom správne rozhodnutie, na ktorom sa aktuálne budú chcieť zviesť aj iné banky prostredníctvom kúpy MSTR akcií.

Zdroje: https://u.today/, https://www.forbes.com/, https://news.bitcoin.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences