Primátor zo štátu Missouri chce rozdávať Bitcoin – má to ale jednu podmienku

Ďalšia pozitívna správa pre adopciu? Určite nie z nejakého globálneho hľadiska, ale je pozitívom, že môžeme vidieť, viac a viac politikov, popredných úradníkov či verejných činiteľov zahrávať sa s myšlienkou Bitcoinu či kryptomien inak, ako len s reguláciami, daniami a zákazmi. To teraz potvrdil aj primátor malého mesta v Missouri, ktorý plánuje obyvateľom Cool Valley pripraviť naozaj príjemné kryptomenovo ladené prekvapenie.

1 000 dolárov v Bitcoine?

Podľa vyjadrení iba z konca tohto týždňa, sa primátor mesta Cool Valley, Jayson Stewart vyjadril, že chce, aby každá jedna domácnosť dostala aspoň časť bitcoinu. Rovnako povedal, že kapitál na takýto „plán“ by mal s najväčšou pravdepodobnosťou prísť od rôznych podporovateľov či zo zbierok. Takisto ale nevylúčil, že by použil časť dotácii, ktoré mesto obdržalo v čase pandémie.

Jayson Stewart sa ale zatiaľ ani presnejšie nevyjadril, kedy a za akých podmienok by malo k tomuto kroku prísť. V mestečku Cool Valley ale žije približne 1 500 obyvateľov, pričom sa má aktuálne pozerať na dotácie vo výške 500 až 1 000 dolárov v BTC. Celkovo by tak potreboval na tento svoj plán približne 1,5 milióna dolárov, čo je pri aktuálnej sume menej ako 30 BTC.

Prečítajte si tiež: Coinbase pridá do svojej súvahy krypto v hodnote 500 miliónov dolárov – nepôjde ale iba o Bitcoin

Tento primátor ale takisto povedal, že celý tento plán by mal pravdepodobne jednu podmienku. A tou je, že by občania nemohli predať ich BTC skôr, ako za 5 rokov. Nie je v tom ale žiadny háčik v podobe daní alebo čohokoľvek iného. Skôr má podľa vyjadrení daného primátora táto podmienka sledovať niečo iné.

„Moja najväčšia obava v spojení s týmto plánom je, že niekto predá Bitcoin ihneď na to, aby si zaplatil pôžičku za auto a potom, keď sa Bitcoin dostane nad 500 000 dolárov, to bude veľmi ľutovať.“

Aj z tohto vyjadrenia je tak jasné, že Jayson Stewart myslí hlavne na budúcnosť, ktorá má byť podľa jeho vyjadrení pomerne pestrá pre kryptomenových nadšencov. 500 000 dolárov za Bitcoin určite nie je málo, ale tak povediac je to snom každého kryptomenového fanúšika. A tým daný primátor určite je.

Podpora kryptomien sa rozrastá

Svojimi vyjadreniami sa tak pripojil ku aktuálne sa rozrastajúcemu okruhu politikov, ktorí sa snažia vo veľkom myslieť na budúcnosť kryptomien nielen v zmysle daní či regulácii, ale takisto aj v zmysle využitia či adopcie. Pripája sa tak napríklad ku senátorom ako Cynthia Lummis, Pat Toomey, Rob Portman, Ron Wyden či Ted Cruz alebo ku primátorom ako napríklad Scott Conger, Franciz Suarez či Eric Adams.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Aj keď je zatiaľ ešte nejasné, ako presne by celý tento plán mal fungovať, tak Jayson Stewart tvrdí, že sa aktuálne pracuje na niekoľkých možnostiach, ako ho dať do praxe. Cieľom má byť podľa neho uskutočniť ho do konca tohto roka, čo pri takom počte obyvateľov určite nemusí byť nereálne.

Zdroje: https://cryptopotato.com/, https://cointelegraph.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences