PlanB stále verí svojmu modelu – analytici sa ale pozerajú aj na oveľa pesimistickejší scenár

Jeden z najznámejších kryptomenových analytikov a expertov, ktorý je známy najmä pod svojim pseudonymom, PlanB, nedávno opäť „ubezpečil“ svojich sledovateľov na Twitteri, že stále verí vo svoj model. Je ním Stock-to-Flow (známy aj ako S2F), ktorý je často používaný ako model na predpoveď ceny Bitcoinu. Ten používa najmä predpoklad klesaujúcej ponuky, ktorá je vopred stanovená a dá sa prostredníctvom halvingu predpokladať. Práve toto je ale aj hlavný bod, ktorý často používajú odporcovia, ktorí tvrdia, že ponuka je síce v modeli započítaná, avšak dopyt nie je.

Očakávanie 5x rastu

Napriek tomu, že má S2F model na Bitcoin nielen svojich podporovateľov, ale takisto aj odporcov, je ale PlanB neoblomný a svojich sledovateľov na Twitteri opäť ubezpečil, že stále verí v to, že Bitcoin bude nasledovať predikciu daného modelu. To podľa neho znamená, že by sám vôbec nebol prekvapený, ak by cena Bitcoinu narástla päťnásobne.

„Celkový výsledok (po zákaze Turecka, FUDu s daňou v USA, súdnych sporov Faketoshiho, Elon/Tesla energetického FUDu), je, že Bitcoin narástol za posledných 6 mesiacov viac ako 5x. Oboje, aj Stock-to-flow model aj onchain dáta poukazujú na to, že sme iba v polovici tohto bull marketu. Preto by som vôbec nebol prekvapený, ak by sme videli v najbližších 6 mesiacoch viac ako 5x.“

Rovnako tiež prirovnal aj tento rast s rastom v roku 2013, kedy sa Bitcoinu podarilo vystreliť viac ako 10-násobne. Práve preto si dokonca myslí, že by sa mohlo Bitcoinu podariť preraziť aj hranicu 500 000 dolárov. Upozornil pritom ale na to, že to chce trpezlivosť a najmä to chce čas na to, aby sa Bitcoin dostal s veľmi sľubnými objemami cez 100 000 dolárov.

Image
Zdroj:dailyhodl.com

Najprv na 30 000 dolárov?

S takýmto vývojom ale úplne nesúhlasí napríklad trhový analytik pre inthemoneystocks.com, Gareth Soloway, ktorý očakáva hlbokú korekciu. Podľa neho je správa o tom, že Tesla prestala s Bitcoinom ako s platobnou možnosťou jedným z dôvodov, prečo sa Bitcoin môže pozrieť na 30 000 dolárov.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

„Stále očakávam, že sa Bitcoin dostane na 30 000 dolárov a potom potenciálne na 20 000 dolárov. Pamätajte na to, že 20 000 dolárov bolo predošlé maximum z roku 2017 a tak by takýto pohyb nadol dával zmysel.“

Rovnako tiež podotkol, že investori zvyknú mať pomerne krátkodobú pamäť, čo by v prípade Bitcoinu mohlo spôsobiť, že by sa opäť pozrel na 20 000 dolárov. Rovnako poukázal na fakt, že korekciu o 50% nie sú v kryptomenovom svete ničím výnimočným a aktuálna situácia na trhoch je ďaleko od pokojnej.

Prečítajte si tiež: Pranie ukradnutých kryptomien nie je pre hackerov vôbec jednoduché

Kryptomenový trh tento týždeň zažil problémy už s vyššie spomínanou Teslou, ale rovnako má na všetky trhy dopad aj situácia v Izraeli, ktorá je ďaleko od pokojnej, či prepad akcií. Všetky tieto faktory môžu zapríčiniť, že sa kryptomenový trh na chvíľu bude hýbať viac do strany, či dokonca nadol. Ktorá z predikcií týchto dvoch analytikov sa tak naplní (alebo či sa naplnia obe, pretože sa vzájomne nevylučujú), ostáva na teraz nejasné.

Zdroje: https://finbold.com/, https://dailyhodl.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences