PlanB opätovne obraňuje svoj model: Predikcia na 288 000 dolárov je stále platná

Potom, čo sa takmer pred mesiacom Bitcoin pomerne výrazne prepadol na cene a vzal so sebou celý kryptomenový trh, sme sa zatiaľ nedočkali žiadnej výraznej cenovej aktivity. Pre skúsených kryptomenových obchodníkov či analytikov je toto absolútne normálne a vedia, že Bitcoin už zažil aj oveľa dlhšie obdobia akumulácie a konsolidácie ako teraz. Nováčikov ale môže aktuálna situácia možno trošku znepokojovať, aj keď by určite nemala. Ak sa totižto pozrieme na dlhodobý časový horizont a predikcie, tak posledný mesiac vôbec nič nezmenil. Bitcoin má stále našliapnuté na to, aby sa pripojil ku zlatu ako ku aktívu predstavujúcemu „bezpečný prístav.“ A to si uvedomuje aj známy kryptomenový analytik PlanB, ktorý opätovne poukázal na Stock-to-Flow model.

288 000 dolárov do troch rokov

PlanB patrí ku najznámejším a najsledovanejším kryptomenovým analytikom vôbec. Na svojom Twitteri má vyše 536 000 followerov, s ktorými sa na dennej báze delí o svoje myšlienky ohľadom najväčšej kryptomeny, ale aj celého kryptomenového sveta. Množstvo svojich analýz či modelov, vrátane S2F, má založených na štatistike, pričom sa pozerá najmä na vlastnosti spojené s obmedzenou ponukou Bitcoinu. Veľkú váhu pritom dáva aj na halvingy a 4 ročné cykly, ktoré sme zatiaľ mohli pri Bitcoine pozorovať.

Prečítajte si tiež: Odvrátená stránka Salvadoru – všetko dobré je na niečo zlé?

No a podľa neho sa aktuálne nachádzame v treťom cykle, ktorý bol samozrejme spôsobený tretím halvingom, ktorý nastal minulý rok. Vrchol tohto cyklu a teda a aj vrchol bullrunu odhaduje PlanB na sumu približne 288 000 dolárov, pričom si myslí, že môže dôjsť ku prerazenie tejto ceny do 3 rokov. Aspoň taká je predikcia jeho S2FX modelu, ktorý je upravenou verziou S2F.

Jedným dychom ale dodáva, že okrem toho, že verí, že S2F model je stále platný a že nebol v žiadnom bode vyvrátený, ako sa to pokúšalo mnoho analytikov naznačiť už pred niekoľkými mesiacmi, PlanB stále upozorňuje na to, že je v tejto „hre“ na dlhé roky. V niekoľkých tweetoch sa pritom už vyjadril, že je pre neho irelevantné, kde bude cena v tomto cykle, ale že je pre neho oveľa podstatné to, kam sa dostane v budúcom, pretože práve vtedy by sme sa podľa neho mohli pozerať na cenu Bitcoinu, ktorá by sa mohla vyšplhať cez 1 milión dolárov.

Zdroj:cointelegraph.com

Kam ďalej?

Napriek tomu, že sa to pre mnohých môže zdať viac ako nepredstaviteľné, sumy ako 500 000 či 600 000 dolárov bývajú často predikované mnohými expertami z tohto sveta. Hoci sa väčšinou bavíme o predikciách na niekoľko rokov dopredu, faktom stále zostáva, že aj keby Bitcoin nesplnil očakávania PlanB a nedostal sa na 1 milión dolárov, ale „iba“ na 500 000 dolárov, skutočne by sme hovorili o sklamaní?

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Tak sme si takto v nedeľu pridali trošku hopium. Samozrejme, že nič z tohto nie je myslené ani ako finančná rada ani ako istá predpoveď. Bitcoin už za svoju krátku históriu niekoľkokrát dokázal, že jeho pohyby sú absolútne nevypočítateľné a aj napriek tomu, že sa zatiaľ modelu S2F darí pomerne presne predpovedať vývoj jeho ceny (z dlhodobého hľadiska), neznamená to, že v budúcnosti nepríde ku vyvráteniu tohto modelu. Ak by sa tak ale stalo, tak je zaručené, že by bol toho plný celý kryptomenový svet a tak by sme vás o tejto udalosti určite informovali aj my. S2F je totižto stále jedným z najsledovanejších kryptomenových modelov, ktorý sa zapodieva predikciou ceny.

Pokiaľ by ste sa chceli o tomto modeli dozvedieť viac, určite vám odporúčame Twitter účet PlanB, ktorý nájdete na tomto linku.Ten by totižto nemal chýbať u žiadneho pravého kryptomenového fanúšika.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://dailyhodl.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences