Obrovská Bitcoin konferencia už tento víkend – čo o nej musíte vedieť a kde ju sledovať?

Koronavírus a s ním spojené reštrikcie, lockdowny či pravidlá znemožnili, aby sa minulý rok uskutočnila už tradičná Bitcoin Conference, ktorá býva zvyčajne v Los Angeles. Tam sa mala konať aj tento rok potom, čo sa situácia okolo koronavírusu začína zlepšovať, avšak organizátori tohto eventu sa rozhodli, že bude bezpečnejšie, ak ju presunú z LA, ktoré zo zdravotných a logistických dôvodov nebolo v aktuálnej situácii najlepším riešením. Napriek tomu, že kandidátov na usporiadanie tejto konferencie bolo niekoľko, organizátori sa rozhodli pre Miami, čo sa javí ako pochopiteľný výber. Okrem toho, že sa toto mesto v posledných mesiacoch mení na kryptomenový hub, sa aj primátor Miami netají tým, že je kryptomenovým nadšencom a plánuje tieto digitálne aktíva vo veľkom podporovať.

Najväčšia Bitcoin konferencia v histórii

Napriek tomu, že sa mala táto udalosť pôvodne konať na prelome apríla a mája v Los Angeles, Bitcoin 2021 Conference sa nakoniec uskutoční už tento víkend v Miami. Ide o dvojdňový event, na ktorom sa má zúčastniť až 12 000 ľudí (očakávania organizátorov), avšak podľa COVID pravidiel platných v Miami sa na nej môže zúčastniť až 21 000 ľudí.

Tohtoročná konferencia bude špeciálna hneď z niekoľkých dôvodov. Okrem toho, že ide o prvú takto veľkú konferenciu vôbec, ide rovnako aj o prvú významnú konferenciu od vypuknutia pandémie. Navyše, ako bolo už potvrdené, tak táto konferencia obsahuje skvelých spíkerov a veľmi zaujímavé témy.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Okrem kryptomenových legiend ako Max Keiser, dvojičky Winklevossové, Nick Szabo, Brian Brooks, Michael Saylor či Jimmy Song, sa na danej konferencii predstavia aj také osobnosti ako Floyd Mayweather, Tony Hawk či samotný primátor Miami. Svoju účasť už potvrdil aj Vitalik Buterin, avšak v jeho podaní nie je jasné, či bude aj vystupovať, keďže sa zatiaľ v oficiálnom line-up nenachádza.

Tento rok si ale organizátori pripravili pre účastníkov aj jedno veľké prekvapenie a tým bude interview s Rossom Ulbrichtom. Áno interview toho Rossa Ulbrichta, ktorý dostal dva doživotné tresty a ešte dodatočných 40 rokov väzby za to (okrem iného), že bol tvorcom a prevádzkovateľom Silk Road (legendárneho dark webu). Jeho interview má byť priamo z väzenia, pričom organizátori poukázali na to, že či sa to niekomu páči alebo nie, tak práve Ross Ulbricht (známy ako The Dread Pirate Roberts), je veľkou súčasťou histórie Bitcoinu a podľa mnohých je dôvodom, prečo sa Bitcoin dostal tak ďaleko.

Pokiaľ si chcete pozrieť viac informácii o tejto konferencií, odporúčame kliknúť tu alebo tu. Navyše, pokiaľ by ste sa jej chceli zúčastniť aspoň online, tak môžete pomocou týchto dvoch linkov. Tento vás dostane na prezentácie z prvého dňa a tento na prezentácie z druhého dňa.

Miami ako kryptomenový hub?

Miami sa aj touto udalosťou výrazne zapíše do kryptomien. Podľa niektorých je práve táto konferencia možným spúšťačom, ktorý pomôže kryptomenám dohnať straty, ktoré spravili v máji. Výber tohto mesta ale vôbec nie je prekvapivý, keďže jeho „šéf“ sa usiluje o vybudovanie kryptomenového hubu už dlhší čas.

Prečítajte si tiež: Google mení pravidlá pre reklamy spojené s kryptomenami

Francis Suarez, aktuálny primátor Miami, sa v poslednej dobe čoraz viac vyjadruje na tému kryptomien najmä pre CNBC. Okrem toho, že povedal, že v Miami sú kryptomeny vnímané rovnako ako akékoľvek iné meny tiež povedal, že Bitcoin či Ethereum aj sám vlastní. Podľa jeho slov nakúpil Bitcoin približne v cenovom rozhraní 35 000 až 40 000 dolárov, zatiaľ čo Ethereum má držať od ceny 1 500 dolárov. Sám pritom hovorí, že má v pláne ešte dokúpiť viac, najmä počas takých dipov, ako sme videli v posledných týždňoch. Jedným dychom však dodáva, že v tom poslednom sa mu to jednoducho nepodarilo, kvôli jeho vyťaženosti.  

Francis Suarez sa tiež vyjadril, že kryptomeny nakúpil ihneď potom, čo bol v Amerike oznámený stimulus balíček v hodnote 1,9 bilióna amerických dolárov. Je mu totižto jasné, že takýto nárast monetárnej ponuky môže (a už aj vedie) ku inflácii. Kryptomeny tak majú chrániť jeho portfólio pred infláciou a slúžiť ako dodatočný hedž pred aktuálnym ekonomickým systémom.

Zdroje: https://www.trustnodes.com/, https://cryptopotato.com/, https://cointelegraph.com/, https://u.today/,https://bitcoinist.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences