Nakúpil 45 miliardový hedž fond Bitcoin?

Narastá opätovne záujem inštitucionálnych investorov o kryptomeny? Pri pohľade na cenu by sme tomu určite mohli veriť, pretože za posledné dva týždne sa Bitcoin vo veľkom spamätal a aktuálne už ohrozuje hranicu 42 000 dolárov, ktorej prekonanie má podľa mnohých byť kľúčom ku pokračovaniu bull runu. K tomu, aby sa tak stalo ale treba výrazný prílev kapitálu. O to sa teraz mohol postarať aj nový hedžový fond.

Nakupuje GoldenTree Bitcoin?

GoldenTree je hedžovým fondom, ktorý spravuje 45 miliárd dolárov pre svojich klientov. Ide o jeden z najväčších hedžových fondov, ktoré sa mali začať zaujímať o kryptomeny. Minimálne to hovorí posledná správa z piatku, v ktorej sa dve osoby blízke tejto spoločnosti vyjadrili, že GoldenTree investuje do Bitcoinu. Dokonca podľa daných správ k tomuto kroku malo dokonca dochádzať po dobu niekoľkých rokov.

Na druhú stranu ale treba povedať, že zatiaľ nie je známe ani kedy ani koľko BTC malo byť touto spoločnosťou nakúpených. Pokiaľ tak nevyjde oficiálne vyjadrenie zo strany GoldenTree, či od CEO tohto hedžového fondu, Stevena Tananbauma, treba túto informáciu brať skôr s rezervou. Práve Steven Tanabaum je na Wall Street rovnako známy ako také kalibre investorov či traderov ako Stanley Druckenmiller, Paul Tudor Jones či Carl Icahn.

Prečítajte si tiež: Nový konektor pre integráciu dApps do Cardana

Oficiálne vyjadrenie zo strany GoldenTree je stále v nedohľadne. Je pritom pomerne zvláštne, že sa táto informácia objavila v médiách z ničoho nič. Uvádza sa v nej totižto, že GoldenTree mal nakupovať Bitcoin dokonca niekoľko rokov, čo je prinajmenšom podozrivé. Spoločnosť takéhoto kalibru a veľkosti sa totižto len tak pozorností médií neubráni a tak by akákoľvek výrazná zmena v portfóliu (akou je napríklad nákup BTC), bola určite bez problémov odhalená včas.

Hedžových fondov pribúda

Či už sa informácie o tomto nákupe zo strany GoldenTree potvrdia alebo vyvrátia, hedžových fondov v kryptomenovom svete pribúda aj tak stále viac a viac. To potvrdzuje napríklad aj report od PwC, v ktorom sa uvádzalo, že 21 % hedžových fondov už investovalo do kryptomien, pričom až 85 % z nich chce investovať výrazne viac. Priemerná výška investície do Bitcoinu má zatiaľ byť na hranici 3 % z portfólia.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Iný report zo spoločnosti Nickel Digital Asset Management sa zameral najmä na profesionálnych správcov portfólií, z ktorých až 82 % povedalo, že plánuje do kryptomien investovať najneskôr do roku 2023.

Tieto vyjadrenia potvrdzujú aj také správy, ako napríklad tá dnešná. Navyše, iba v posledných dňoch mal byť prejavený záujem o investovanie do kryptomien napríklad aj od investičného fondu Georga Sorosa, či od hedž fondu Point72, ktorý spravuje viac ako 22 miliárd dolárov v AUM. Postupný prílev takýchto veľkých investičných spoločností tak nielenže pomôže s novým objemom financií v kryptomenách, ale takisto pomôže aj s kredibilitou tohto trhu.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://u.today/, https://beincrypto.com/, https://cryptopotato.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences