Musk je ochotný zaplatiť “Dogecoin veľrybám” aby predali svoje mince

Elon Musk aktuálne evidentne nemá v pláne dať pokoj od tweetovania o kryptomenách. Aj dnes sa opätovne zameral na svoju asi najobľúbenejšiu kryptomenu, Dogecoin. Avšak práve dnes sa zdá, že sa Elon Musk o tejto kryptomene aj prvý krát vyjadril nielen ako vtip alebo trolling, ale aj o niečo serióznejšie. Čo je však veľmi zaujímavé je to, že zatiaľ čo pri akejkoľvek humornej či neadekvátnej zmienke Dogecoinu na Muskovom Twitteri táto kryptomena vystrelila hore, pri prvej normálnej zmienke, ktorej cieľom (pravdepodobne) nebola satira, sa cena tohto „meme coinu“ prepadla za pár minút o takmer 25 %.

Chce extrémnu centralizáciu Musk vyriešiť zaplatením?

„Pokiaľ sa veľkí Dogecoin hodleri rozhodnú predať väčšinu svojich coinov, plne túto kryptomenu podporím. Úprimne si myslím, že prílišná koncentrácia je aktuálne jediný reálny problém.“

Tak znel jeden z prvých tweetov o Dogecoine, ktoré Elon Musk dnes zverejnil. Následne dokonca povedal, že je ochotný zaplatiť v dolároch týmto veľrybám, pokiaľ vyprázdnia svoje účty. Tým sa má začať jeho snaha o boj o „decentralizáciu“ tejto kryptomeny. Tá však má skutočne problémy s extrémnou mierou centralizácie, ktoré zhrnul vo svojom tweete aj CEO burzy Binance, Changpeng Zhao.

„Niektoré výhody/risky Dogecoinu.
Výhody: cool, zábavný, PR manažér Elon Musk. Decentralizovaný v zmysle, že nemá žiadny „hlavný tím.“ Je opustený.
Risky: 1 adresa vlastní viac ako 27% všetkých dogecoinov. Top 20 adries vlastní viac ako 50% + všetkých dogecoinov. Čiastočne centralizované a opustené.“

Aj v tomto tweete tak CZ pekne zhrnul to, čo je jeden zo skutočných problémov tejto „meme mince.“ Práve extrémna miera centralizácie môže byť problémom a negatívne vyjadrenie o tomto fakte môže byť dôvodom, prečo sa cena tejto kryptomeny dnes tak razantne prepadla. Na druhú stranu, od dnešného low zo sumy 0,0477 doláru sa v čase písania tohto článku Dogecoin nachádza už nad úrovňou 0,06 doláru, čo znamená, že táto správa od Muska jednoducho ľudí nezastavila alebo nepresvedčila, aby túto kryptomenu opustili.  

Prečítajte si tiež: 0x podniká počáteční kroky k decentralizaci správy

„Dogecoin káže, Bitcoin pije“

Aj takto by sa dalo prerobiť porekadlo, ktoré by určite vystihovalo prístup Elona Muska ku kryptomenám. Zatiaľ čo si už niekoľko rokov z času na čas zo srandy zatweetoval o Dogecoine, tak jeho spoločnosť, Tesla, nielenže nakúpila 1,5 miliardy dolárov v Bitcoine, ale takisto má aj umožniť platby v najväčšej a najpodstatnejšej kryptomene vôbec.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

To, či Elon Musk skutočne vlastní alebo nevlastní Dogecoin, či dokonca Bitcoin, zatiaľ nikto nevie. Je však pravdepodobné, že pri súkromnej investícii, by sa Elon Musk najprv rozhodol pre Bitcoin, ako pre Dogecoin. To ale neznamená, že sa o tento „meme coin“ nezaujíma, čo potvrdil práve svojimi poslednými zverejnenými príspevkami. V nich ukázal, že sa o túto kryptomenu môže skutočne zaujímať, čo môže naozaj znamenať, že sa Dogecoinu môže podariť skôr či neskôr zaradiť medzi nielen „meme coiny,“ ale takisto aj skutočne využiteľnou kryptomenou. Na teraz to tak nevyzerá a držanie tejto kryptomeny zatiaľ predstavuje riziko.

Zdroje: https://u.today/, https://beincrypto.com/, https://ambcrypto.com/, https://cryptobriefing.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences