Michael Burry: Vlády sa v prípade vysokej inflácie môžu pokúsiť o zakázanie Bitcoinu

Michael Burry je známym svetovým manažérom hedžových fondov, ktorý sa preslávil najmä počas Finančnej krízy v roku 2008-2009. Bol totižto jedným z prvých ľudí, ktorí túto krízu predpovedali a dokonca sa mu podarilo ju shortovať, čím na nej zarobil stovky miliónov dolárov. Slávu mu priniesol ale až film „The Big Short,“ v ktorom hrá pozíciu Michaela Burryho herec Christian Bale, ktorý priniesol tomuto finančníkovi veľkú osvetu a takisto sledovanosť. Práve po týchto udalostiach sa totižto začalo o obchodovanie tohto človeka zaujímať oveľa viac ľudí, ktorí ho teraz neustále sledujú. Aj preto nikomu neuniklo, čo si najnovšie Michael Burry myslí o budúcnosti Bitcoinu.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Pôjdu vlády Bitcoinu po krku?

Minulý týždeň vo štvrtok sa Michael Burry rozhodol svojich followerov na Twitteri informovať o svojich názoroch na tému inflácie, stimulov, fiat mien či Bitcoinu. Jeho témou číslo jedna bola „príprava na infláciu,“ ktorá sa má čoskoro začať odzrkadľovať v ekonomike na bežných potravinách či službách. Hlavným dôvodom je podľa Michaela Burryho (a takisto viacerých finančných analytikov) extrémna výška stimulov, ktoré sa majú udiať aj tento rok.

„Počas inflačnej krízy sa vlády pokúsia zničiť konkurenciu pre svoje meny. #BTC #zlato“

Tak znel jeden z jeho tweetov, z ktorého jasne vyplýva, že podľa Michaela Burryho sa vlády v prípade núdze pokúsia obmedziť alternatívne finančné nástroje, medzi ktorými má byť aj Bitcoin. Konkrétne mal na mysli americkú vládu, ktorá sa podľa neho pokúsi spraviť všetko preto, aby nielenže neumožnila priveľkú infláciu, ale takisto aby aj naďalej udržala dolár ako hlavnú svetovú rezervnú menu. Jeho osobný názor na Bitcoin je ale iný.

Nemám problém s Bitcoinom. Avšak myslím si, že z dlhodobého hľadiska majú decentralizované kryptomeny veľmi chabú budúcnosť najmä vo svete centralizovaných a agresívnych vlád, ktoré spravia všetko preto, aby udržali svoje meny v monopole. V krátkodobom horizonte je však možné všetko, čo je dôvodom, prečo neshortujem Bitcoin.“

Ohľadom budúcnosti BTC tak Michael Burry nie je pravdepodobne veľmi optimistický. Ale samozrejme, že aj pri ňom platí, že nie každý jeho obchod či názor sa úplne podarí.

Prečítajte si tiež: „Můj pohled na Bitcoin je neutrální,“ říká Bill Gates

Skorý predaj Gamestopu ho stál 1 miliardu dolárov

Michal Burry bol jedným z dlhodobých „hodlerov“ akcií GameStopu, pričom v poslednom štvrťroku 2020 sa väčšiny z nich zbavil. Celkovo držal jeho fond, Scion Capital až viac ako 1,7 milióna GameStop akcií (v apríli 2020 dokonca až 3,4 milióna akcií), ktoré by mu celkovo zarobili viac ako 1 miliardu dolárov, pokiaľ by drvivú väčšinu svojho podielu nepredal.

To však nič nemení na jeho kredibilite, keďže celkovo má Scion Fund v správe približne 300 miliónov dolárov pre svojich klientov. Navyše, celková situácia okolo GameStopu bola absolútne neodhadnuteľná a tak je šanca, že by Michael Burry postupne predával zisky, keďže TOP sa v čase takéhoto pobláznenia skutočne nedá odhadnúť. Napriek tomu je ale jasné, že by aj takýmto štýlom zarobil extrémne peniaze.

Zdroje: https://news.bitcoin.com/, https://decrypt.co/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences