Mexický miliardár sa pridáva ku podporovateľom Bitcoinu – fiat prirovnal k podvodu

Kryptomenový svet ani zďaleka nie je iba o podpore Michaela Saylora, Elona Muska (aj keď tu by sa dalo polemizovať, či ho vôbec podporuje alebo nie), Jacka Dorseyho, dvojičiek Winklevossových, Tima Drapera či Mika Novogratza. Nová podpora do tohto sveta prúdi neustále zo strany inštitúcii, rôznych projektov či platforiem, ale takisto aj od významnejších podnikateľov. Jedným z nich je aj Ricardo Salinas Pliego, ktorý nielenže vlastní Banco Azteca či TV Azteca, ale takisto je aj tretím najbohatším Mexičanom s celkovou hodnotou majetku až vo výške 15,8 miliardy dolárov. Aj napriek tomu, že je tento podnikateľ bullish o Bitcoine už pomerne dlho, tak kopec vzruchu spôsobil až svojim nedávnym vyjadrením.

Podpora Bitcoinu s jasným cieľom

Aj napriek tomu, že patrí Salinas medzi dlhoročných podporovateľov Bitcoinu, tak veľmi reálne kroky ku jeho adopcii chce spraviť až teraz. Napriek tomu, že by sme ho mohli právom radiť medzi kryptomenových OG vďaka jeho investícii do tejto kryptomeny ešte v roku 2013 (pri cene menej ako 200 dolárov za kus), tak Salinas zatiaľ nevykonával žiadne extrémne kroky, ktorými by sa pokúsil adopcii Bitcoinu pomôcť.

Asi najbližšie k tomu mal minulý rok, kedy sa prostredníctvom svojho Twitteru pokúsil zlepšiť povedomie o Bitcoine keď zdieľal knihu „The Bitcoin Standard“ od Saifedeana Ammousa. Jeho vyjadrenia o tejto kryptomene až doteraz ale boli celkom sporadické. Napriek tomu ale ešte minulý rok oznámil, že v BTC má viac ako 10 % svojho likvidného portfólia (aká suma to je ale nikto nevie).

Prečítajte si tiež: Viete ako fungujú stablecoiny a aké typy poznáme?

Jeho asi najzaujímavejšie vyjadrenia o Bitcoine ale prišli len v posledných dňoch. Twitterom sa totižto začalo šíriť video práve so Salinasom, v ktorom sa tento miliardár o Bitcoine vyjadruje naozaj pozitívne. Okrem toho, že prirovnal fiat peniaze ku podvodu, povedal, že práve Bitcoin je tým aktívnom, ktoré chce vo svojom portfóliu držať najmä ako inflačný hedž.

Taktiež aj vysvetlil, že strávil veľa času študovaním Bitcoinu a snahou skutočne porozumieť tejto kryptomene, pričom práve vďaka tomuto štúdiu sa rozhodol podporiť adopciu najväčšej kryptomeny priamo v Mexiku. K tej by sa malo dôjsť prostredníctvom jeho banky, Banco Azteca, ktorá má pobočky v Mexiku, Paname, Guatemale, Hondurase, Peru či Salvadore. Celkovo by v nej malo byť otvorených viac ako 18 miliónov účtov, čím sa radí medzi najväčšie banky v tomto regióne. Práve Banco Azteca by sa pritom mala stať prvou mexickou bankou, ktorá umožní prijímanie Bitcoinu.  

Stále viac pozitív

Okrem týchto správ sa ale zdá, že aktuálne sa Ricardo Salinas plánuje zaradiť medzi takú skupinu podporovateľov v akej je napríklad Michael Saylor. Iba za posledných pár dní totižto pridal hneď niekoľko tweetov, ktoré sú bullish voči Bitcoinu, pričom okrem iného povedal, že ide o skvelý spôsob, ako diverzifikovať svoje portfólio. Rovnako tiež vyjadril svoj názor, podľa ktorého verí, že ide o „lepšiu“ formu zlata najmä kvôli jednoduchému uskladneniu a preprave, či o stabilnú formu investície, ktorá ochráni majetok pred infláciou.

Neviete, čo si vybrať? Tak si vyberte všetko! VIP má všetko. Exkluzívny obsah je len začiatok! Vstúpte do VIP sveta Kryptotrejder. Viac info TU.

Twitter tohto milirdára, ktorý má viac ako 900 000 sledovateľov, sa čím ďalej, tým viac začína podobať na Twitter účet skutočného BTC maximalistu (a to nehovorím v zlom). Okrem profilovej fotky s laser eyes, či hashtagom s Bitcoinom v Bio sekcií totižto nájdeme na jeho účte aj niekoľko tweetov s Michaelom Saylorom či Anthonym Pomplianom. Pokiaľ tak bude Salinas takýmto tempom pokračovať a nebodaj skutočne dostane Bitcoin aj do svojej banky v Mexiku, tak budeme určite môcť hovoriť o novom kryptomenovom podporovateľovi či dokonca podnikateľovi svetového kalibru. Takých nie je nikdy dosť a preto môžeme len veriť, že Salinas má s Bitcoinom dobré úmysly.

Zdroje: https://www.cryptoglobe.com/, https://cointelegraph.com/, https://www.trustnodes.com/, https://beincrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences